Afdeling Noord-Brabant organiseert activiteiten, vertegenwoordigt onze idealen en ideeën en zet vol in op het activeren van leden in onze mooie Noord-Brabantse provincie. Bij de afdeling ligt de focus op provinciale thema’s, zoals het feit dat Noord-Brabant de meest vee-intensieve regio is van Europa en dat in Noord-Brabant de jacht die steeds gruwelijker wordt.

Afdeling Noord-Brabant

Voorzitter Noord-Brabant

Hoi, mijn naam is Bob Meijer en ik ben voorzitter van PINK! Noord-Brabant. Ik ben opgegroeid op een akkerbouwbedrijf in het Zeeuwse dorpje Cadzand en studeer nu rechten en economie in Tilburg. Net zoals ongetwijfeld alle andere PINK!'ers draag ik dier en milieu een warm hart toe. Voor mijzelf is de noodzaak van de strijd tegen klimaatverandering mijn grootste drijfveer. Er zitten bij PINK! echter allerlei mensen, om allerlei redenen, met allemaal andere achtergronden, passies en motivaties. Dat vind ik mooi. PINK! is voor mij een plek om gelijkgestemden te ontmoeten, maar ook om pittige discussies te hebben, om veel te leren en je persoonlijk te ontwikkelen, om niet alleen een netwerk maar ook mooie vriendschappen op te bouwen, en om samen te strijden voor onze gemeenschappelijke idealen. Ik hoop dat wij met z’n allen kunnen bijdragen aan het creëren en in stand houden van een leefbare, tolerante wereld voor zowel mens als dier.

Secretaris

Beheert de afdelingsmail en zorgt voor procedurele zaken.

Beheerder

Beheert social media en pagina's van de afdeling op de site

Bestuurslid acties

Zorgt voor voldoende activiteiten die van waarde zijn voor leden

Fleur van der Colk

Mijn naam is Fleur van der Colk en ik ben vorig jaar, na 6 jaar weggeweest te zijn, terug naar Breda, de stad waarin ik ben opgegroeid, verhuisd. Ik voel me sterk verbonden met de kernwaarden van PINK! en hoop me, door middel van deze bestuursfunctie, meer te kunnen inzetten voor het creëeren van gelijkheid tussen mensen, dieren en natuur. Naast de afronding van mijn master Cultural Economics & Entrepreneurship, doe ik op dit moment vrijwilligerswerk met kinderen bij het asielzoekerscentrum in Gilze. Ook ga ik 1 a 2 keer per jaar naar Spanje om een paar weekjes te helpen bij een opvang voor bejaarde- en mishandelde dieren. Ik ben groot liefhebber van kunst en cultuur, en hoop, na het behalen van mijn diploma, (op ten duur) op beleidsniveau te kunnen meewerken aan het meer inclusief maken van onze samenleving.

Vacant

Heb je interesse om beheerder te worden? Mail dan naar noord-brabant@pinkpolitiek.nl , of bekijk eerst de functie omschrijving door op de afbeelding te klikken.

Sara Hoogendoorn

Hallo! Mijn naam is Sara Hoogendoorn, 21 jaar oud en ik kom uit Den Bosch! Laat ik maar meteen beginnen.. Ik heb me aangesloten bij PINK! Omdat ik denk dat de mens tot op zekere hoogte invloed heeft op de wereld; zoals wij kunnen besluiten dieren te gebruiken en de natuur vervuilen, kunnen wij ook besluiten om dit niet te doen. Ik geloof dat we onze verantwoordelijkheid kunnen dragen en lief kunnen zijn voor de natuur, de dieren en onszelf. Hier is actie voor nodig en ik hoop daar met deze bestuursfunctie mijn steentje aan bij te dragen.

Martijn Verhees

Ik ben Martijn Verhees. Ik droom van en streef naar een duurzame, rechtvaardige en leefbare wereld voor iedereen. Mijn overtuiging is dat als je idealen hebt, het geen zin heeft om stil te zitten en af te wachten. Daarom ben ik actief geworden bij PINK! en PvdD (werkgroep Eindhoven). Om samen op te komen voor onze idealen, maar natuurlijk ook om gezellig onder gelijkgestemden te zijn. Daarnaast ben ik actief als vrijwilliger bij verschillende organisaties en ben ik regelmatig door het hele land te vinden als klimaat-, milieu-, dierenrechten- en mensenrechtenactivist. Ik geloof dat we met elkaar veel meer kunnen bereiken dan we soms in de gaten hebben en hoop dat samen met PINK! dan ook te doen!

Vacant

Heb je interesse om bestuurslid politiek te worden? Mail dan naar noord-brabant@pinkpolitiek.nl , of bekijk eerst de functie omschrijving door op de afbeelding te klikken.

Eloy Overvelde

Dag lezer, mijn naam is Eloy Overvelde en ik ben 3 jaar geleden in Eindhoven gaan wonen voor mijn studie. Ik studeer Applied Science, Science & Materials op Fontys. Ik heb stage gelopen bij The Department of Materials & Environmental Chemistry in Stockholm waar ik onderzoek deed naar CO2 reductie. Daarnaast staat een afstudeerstage bij DIFFER (Dutch Institute For Fundamental Energy Research) op de planning. Bijdragen aan deze onderzoeken is voor mij van belang omdat ik zie dat het niet goed gaat met de planeet, en dat klimaatverandering steeds evidenter wordt door overdadig uitstoten van broeikasgassen. Ik ben van mening dat de huidige consumptie patronen niet passen in een duurzaam model, en dat verandering nodig is voor welzijn van mens en dier. PINK! voelt als de optimale PJO om onderdeel van uit te maken, omdat deze PJO zich in zet voor het welzijn van mens, dier en planeet. PINK! focust zich op globale en regionale problematiek, en zet zich in om een leefbare wereld te waarborgen voor de huidige en toekomstige generaties.

Onze agenda

Complete agenda

Blijf op de hoogte

Het loont om onze site in de gaten te houden: We zorgen dat nieuwe activiteiten en bijeenkomsten altijd op de site worden geplaatst, en dat er een bericht verschijnt wanneer we een nieuwe commissie of werkgroep hebben opgericht.

Daarnaast kun je ons volgen op Facebook, en proberen we al onze evenementen in de maandelijkse nieuwsbrief van PINK! te zetten. Zorg dus dat je die goed ontvangt! Als lid kun je ook via diverse WhatsAppgroepen herinneringen krijgen voor de dingen die jou interesseren.