Noord-Brabant

Afdeling Noord-Brabant heeft nog geen bestuur. Leden in de regio kunnen door hun forum met elkaar in contact komen, en kunnen via onze vele landelijke initiatieven actief worden en bijdragen aan onze beweging, maar zonder afdelingsbestuur worden er geen activiteiten georganiseerd in de regio en is ons bereik in de regio minder.

Laat ons weten als jij je wilt helpen om de afdeling in Noord-Brabant op gang te krijgen. Je zult op veel steun en enthousiasme kunnen rekenen.

Bestuur

Ieder PINK!-lid binnen de regio is in principe lid van de afdeling, en het is de verantwoordelijkheid van het afdelingsbestuur om ieder afdelingslid dat actief wil zijn de mogelijkheid te geven om hun talenten in te zetten voor PINK!. In het afdelingsbestuur is ruimte voor zeven leden.

Voorzitter Noord-Brabant

Guus is 22 jaar, in 2016 afgestudeerd als Technisch Informaticus en nu werkzaam bij een telecom bedrijf in Breda. Hij voelt dat hij binnen deze functie niet genoeg kan doen voor een betere planeet en al haar bewoners. Met de afdeling Noord-Brabant wil hij meer jongeren actief betrekken bij onze idealen en de provincie laten zien waar we voor staan. Guus is altijd actief bezig met het uitdragen van de idealen van Pink! en gaat hier graag over in gesprek met anderen. Hij zet zich in om met Pink! actief te strijden voor dierenrechten en een respectvolle omgang met de planeet.

.

Secretaris

'Hoe kan ik de wereld dragelijk(er) maken voor de generaties na ons?', dat is de vraag die Emma Kruijssen zichzelf dagelijks stelt. Emma zit in haar tweede jaar van de studie rechten aan de HvA. Na de studie is een specialisatie in vreemdelingenrecht in combinatie met personen- en familierecht en strafrecht het doel. Door de functie binnen de afdeling Noord-Brabant wil ze deze gezellige provincie bewuster maken van mens & maatschappij. Emma heeft als vrijwilliger in Ecuador gewerkt, is een echte horecatijger en is actief binnen een studievereniging. O ja, en Emma spreekt Frans, Engels, Duits en beginnend Spaans.

.

Beheerder

Hallo daar! Wat fijn dat jij de tijd neemt om met mij kennis te maken. Ik ben Ryan Rijnders en ben momenteel 20 jaar jong. Naast mijn studie aan de Lerarenopleiding Maatschappijleer in Tilburg, ben ik ontzettend gemotiveerd om mensen te verbinden met elkaar. Idealisme, passie en enthousiasme zijn de drijfveren die mij iedere dag de motivatie geven om mij 200% in te zetten voor een betere, duurzame en humanere planeet. Als bestuurslid Beheerder bij de afdeling Noord-Brabant, verbind ik de juiste mensen met elkaar en zorgen wij samen voor een mooiere planeet. Iedere stap telt, ook de stap van jou!

.

Vacature: Bestuurslid acties
   


Het bestuurslid acties is ervoor verantwoordelijk dat er voldoende activiteiten zijn voor de leden in de afdeling. Hij of zij overziet als een soort project manager de realisatie van deze activiteiten en zorgt dat ze zo waardevol mogelijk zijn. Ook is hij of zij verantwoordelijk voor deelname van de afdeling aan landelijke acties zoals de voormalige Nietommijnnek en Dierproefweigeraars, en een waardevolle bijdrage van de afdeling in campagnetijd.


Vacature: Bestuurslid financiën
   


Het bestuurslid financien stelt jaarlijks een begroting en bewaakt het budget gedurende het jaar. Ook draagt hij of zij zorg voor de betaling van facturen. Hij of zij is het aanspreekpunt wat betreft financiële kwesties binnen zijn of haar (afdelings)bestuur. Het bestuurslid financien onderzoekt ook mogelijkheden voor aanvullende fondsen en projectaanvragen.


Vacature: Bestuurslid politiek
   


Het bestuurslid politiek is ervoor verantwoordelijk dat er voldoende politieke inhoud is bij ledenactiviteiten. Hij of zij kan PINK! ook vertegenwoordigen op debatten en onderhoudt contact met andere politieke jongerenorganisaties.


Vacature: Bestuurslid promotie
   


Het bestuurslid promotie is verantwoordelijk voor de promotie van PINK! op lokale markten en festivals. Hij of zij plant de promotour, zorgt voor materialen, huurt stands en werft leden die de stand willen bemannen. Tenzij anders bepaald is de bestuurslid promotie ook verantwoordelijk voor contact met onderwijsinstellingen in de regio, waaronder ook het verzorgen van gastlessen valt.


Werkgroepen

Werkgroepen zijn de ideale manier om heel lokaal actief te worden voor PINK!. Een groep vrienden, klasgenoten of collega’s die zich samen willen inzetten voor een mooie toekomst, kunnen als werkgroep rekenen op de steun van PINK!.

Een werkgroep heeft geen vaste verantwoordelijkheden, maar haar potentiële bestuur moet voor haar oprichting wel een motivatiebrief opstellen, waar een of meerdere doelen worden benoemd. Haar bestuur bestaat uit minstens drie leden: voorzitter; secretaris en notulist.

Noord-Brabant heeft nog geen bestuur om werkgroepen te ondersteunen. Natuurlijk is het wel mogelijk om in de regio een werkgroep op te richten, maar je komt dan onder direct toezicht van het bestuur van PINK!. Als je een werkgroep wilt opzetten, neem dan contact op met de voorzitter van PINK!, via voorzitter@pinkpolitiek.nl.