Afdeling Noord-Brabant

Afdeling Noord-Brabant organiseert activiteiten, vertegenwoordigt onze idealen en ideeën en zet vol in op het activeren van leden in onze mooie Noord-Brabantse provincie. Bij de afdeling ligt de focus op provinciale thema’s, zoals het feit dat Noord-Brabant de meest landboudieren-intensieve regio is van Europa en dat in Noord-Brabant de jacht steeds gruwelijker wordt.

Sanne (zij/haar)

Hallo! Ik ben Sanne Watson en woonachtig in Tilburg. Gedurende mijn studententijd werd ik me steeds bewuster van de wereld waarin we leven en ik constateerde dat het niet goed gaat met onze aarde en al haal bewoners. Ik verdiepte me in thema’s als klimaat, mensenrechten en dierenrechten. Uiteindelijk ben ik bij PINK! terecht gekomen, waar ik mijn zorgen kan delen met gelijkgestemden en mijn idealen kan nastreven. Inmiddels heb ik binnen PINK! in verschillende commissies en bestuursfuncties gezeten en mag nu de voorzitter van PINK! Noord-Brabant zijn. Naast mijn inzet voor PINK! ben ik HBO-Verpleegkundige en in opleiding tot Verloskundige. In mijn vrije tijd vind ik het erg leuk om te dansen of om thuis lekkere vegan dinertjes te koken.

Julie (zij/haar)

Hoi! Ik ben Julie (zij/haar) en ik ben secretaris. Ik studeer psychologie en in mijn vrije tijd houd ik van wandelen, haken, tijd doorbrengen met vrienden, en bezig zijn met PINK! Ik ben sinds begin 2021 actief bij PINK!, eerst als bestuurslid promotie bij de afdeling Limburg en nu bij Noord-Brabant. Ik ben lid geworden omdat ik actiever wilde worden in de politiek en iets wilde doen met mijn idealen om de wereld beter te maken voor al haar inwoners.

Martijn (hij/hem)

Ik ben Martijn Verhees. Ik droom van en streef naar een duurzame, rechtvaardige en leefbare wereld voor iedereen. Mijn overtuiging is dat als je idealen hebt, het geen zin heeft om stil te zitten en af te wachten. Daarom ben ik actief geworden bij PINK! en PvdD (werkgroep Eindhoven). Om samen op te komen voor onze idealen, maar natuurlijk ook om gezellig onder gelijkgestemden te zijn. Daarnaast ben ik actief als vrijwilliger bij verschillende organisaties en ben ik regelmatig door het hele land te vinden als klimaat-, milieu-, dierenrechten- en mensenrechtenactivist. Ik geloof dat we met elkaar veel meer kunnen bereiken dan we soms in de gaten hebben en hoop dat samen met PINK! dan ook te doen!

Bestuurslid Politiek

Contactpersoon voor andere PJOs en fracties van de PvdD.

Bestuurslid Acties

Zorgt dat er regelmatig activiteiten georganiseerd worden voor leden.

Bestuurslid Pers & Promo

Helpt met ledenwerving en beheert de social media.

Eloy (hij/hem)

Leuk dat je ons hebt gevonden! Mijn naam is Eloy Overvelde (hij/hem). Ik ben bestuurslid politiek van PINK! Noord-Brabant. Inmiddels ben ik als echte import-Brabander al enige tijd betrokken bij deze afdeling en heb het enorm naar mijn zin als bestuurslid. Sinds dit voorjaar ben ik afgestudeerd, en werk ik als researcher mee aan de ontwikkeling van een zoutwaterbatterij. De energietransitie vind ik enorm boeiend, en ik benader deze met een optimistische blik vol kansen. De reden dat ik bij PINK! ben gegaan is omdat ik mij graag bezig houd met globale en regionale problematiek, en mij wil inzetten een leefbare wereld te waarborgen voor de huidige en toekomstige generaties. Het is duidelijk dat de huidige consumptiepatronen niet passen in een duurzaam model, en dat verandering nodig is voor welzijn van mens en dier. PINK! voelt als de optimale PJO om onderdeel van uit te maken, omdat deze PJO zich écht inzet voor het welzijn van zowel mens, dier en planeet.

Nikky (zij/haar)

Hoi, ik ben Nikky. Ik ben sinds een aantal jaar lid van PINK! en nu ook actief als bestuurslid politiek in Noord-Brabant. Ik was al jong toen ik de politiek begon te volgen, dus het was slechts een kwestie van tijd voordat ik me zou aansluiten bij een politieke partij. De keus was snel gemaakt; er is niks belangrijker dan de wereld waar we op leven, en alleen de PvdD strijdt voor de hele wereld. In PINK! vond ik een groep mensen die hetzelfde denken over dierenwelzijn en het milieu als ik. Ik hoef mijn levensstijl niet te verdedigen, maar deze wordt juist aangemoedigd! Het regionale bestuur van PINK! is voor mij een goede eerste stap in een levenslange inzet voor dieren en tegen klimaatverandering.

Vacature

Noord-Brabant is op zoek naar een nieuw Bestuurslid Pers & Promo! Lijkt dit jou leuk? Laat het ons snel weten via noord-brabant@pinkpolitiek.nl.

Onze agenda

Complete agenda

Blijf op de hoogte

Het loont om onze site in de gaten te houden: we zorgen dat nieuwe activiteiten en bijeenkomsten altijd op de site worden geplaatst en dat er een bericht verschijnt wanneer we een nieuwe commissie of werkgroep hebben opgericht.

Daarnaast kun je ons volgen op Facebook, en proberen we al onze evenementen in de maandelijkse nieuwsbrief van PINK! te zetten. Zorg dus dat je die goed ontvangt! Als lid kun je ook via diverse WhatsAppgroepen herinneringen krijgen voor de dingen die jou interesseren.

Vacant

Vacant

Bestuurslid pers en promo | Beheert social media en pagina's van de afdeling op de site en is verantwoordelijk voor bekendheid in de regio en ledenwerving

Heb je interesse om bestuurslid pers en promo te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken.

Vacant

Vacant

Bestuurslid politiek | Contactpersoon voor andere PJOs en fracties van de PvdD

Heb je interesse om bestuurslid politiek te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken.

Vacant

Vacant

Bestuurslid acties | Zorgt voor voldoende activiteiten die van waarde zijn voor leden

Heb je interesse om bestuurslid acties te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken.

Esther (zij/haar)

Esther (zij/haar)

Secretaris | Beheert de afdelingsmail en zorgt voor procedurele zaken

Ik ben Esther, ik ben 25 en woon samen met mijn partner en onze derpy chihuahua in Helpman (Groningen). Thuis hebben wij bijna 100 planten en staat het hele balkon vol met bakken met bijenbloempjes en kruiden. Op het moment ben ik bezig met een master geschiedenis, en vanaf september ga ik daar ook een master digital humanities bij doen. Ik hou me daarbinnen vooral bezig met de (on)duurzaamheid van digitale ontwikkelingen. Verder werk ik als barista en brand ik lekkere koffie. Mijn lievelingskleur is geel en ik hou van rode wijn. Ik heb veel zin in dit avontuur bij PINK! en ik hoop op deze manier iets bij te kunnen dragen aan een wereld waar we veel minder destructief omgaan met de planeet en de mens niet meer als oppermachtig zien tegenover andere levende wezens.

Joel (hij//die)

Joel (hij//die)

(Co-)Voorzitter | Beheert toezicht binnen het bestuur en creëert een goede groepsdynamiek
Penningmeester | Zorgt dat de begroting goed wordt benut en handelt declaraties af

Hi! Ik ben Joel, 29 jaar en studeer International Business aan de Rijksuniversiteit Groningen. Samen met Miroya deel ik de voorzittersfunctie om zo een frisse en bonte toevoeging aan onze afdeling te geven! Wat mij zo ontzettend fascineert is de dierenwereld. Als mens lijken we het allemaal beter te weten terwijl wij zó veel van allerlei diersoorten kunnen leren. De aarde kent autorijdende orang-oetans en schildernde dolfijnen en toch gaan we ze behandelen als objecten zonder enkele waarde. Zijn we echt slimmer dan de rest? Een ding is zeker: Als mens maken we ons vaak het meest druk over een heleboel onbelangrijke en onatuurlijke zaken. En juist daarom wil ik me inzetten om bepaalde dingen weer ongedaan te maken waar mijn passie ligt: De modewereld en lhbti*-gerelateerde zaken.

Vacant

Vacant

Juniorvoorzitter | Beheert toezicht binnen het bestuur van Noord Nederland en creëert een goede groepsdynamiek

Heb je interesse om juniorvoorzitter te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken (onder functieomschrijvingen afdelingsbestuur – voorzitter). Juniorvoorzitters lopen in eerste instatie mee met het gehele afdelingsbestuur. Daardoor krijg je een breder inzicht op de verschillende taken en een gevoel voor de groepsdynamiek in het desbetreffende afdelingsbestuur. Je hoeft minder tijd te investeren dan de voorzitter. 

Bestuurslid X (X/X)

Bestuurslid X (X/X)

Bestuursfunctie | Omschrijving van de bestuursfunctie

Persoonlijke tekst 

–Dit kun je verwijderen nadat je het gelezen hebt! —

// Hoe werkt de popup? Volg de 3 stappen:

// 1. vergeet niet een naam voor de selector toe te voegen-> pop-up instellingen (tandwiel rechts beneden) -> geavanceerd -> advanced tab -> open by selector (vergeet de punt  voor de selector niet!)
Voorbeeld: .popupvoorzitter

// 2. activeer de selector op de “over mij” button op je template / afdelingspagina
-> op “over mij” klikken -> inhoud -> tekstbewerker -> “tekst” tab (staat naast “visueel”) -> de speciefke naam van de selector  naast “a class” tussen de haakjes zonder punt aanpassen.
Voorbeeld: […] a class=”popupvoorzitter”  […]

//3. Sla het direct op als template en geef de template een naam.