Vacatures

PINK! groeit hard! We zijn altijd op zoek naar mensen die actief aan de slag willen met hun idealen. Er is een breed aanbod aan functies binnen onze vereniging en dus absoluut voor ieder wat wils.

Lukt het niet om iets te vinden dat bij jou past, maar wil je wel iets voor PINK! betekenen? Neem dan contact op met ons Bestuurslid Organisatie of geef je op voor de volgende nieuweledendag. Iets gevonden dat je aanspreekt, maar waarvoor je denkt nog niet de juiste vaardigheden te hebben? Ook daar helpen we graag bij!

Afdelingsbestuur versterken

De afdelingsbesturen bestaan uit zes mensen en er zijn regelmatig functies vrij. Om in het vervullen van een vacature van waarde te kunnen zijn, is het meestal nodig om je ten minste een paar maanden te kunnen committeren. Op de pagina van jouw afdeling zie je welke functies nog niet vervuld zijn.

Als je interesse hebt om je afdeling te komen versterken kun je het beste mailen naar de afdeling. Een CV en motivatie is in de eerste fase niet nodig. Laat gewoon weten dat je interesse hebt! Er is bijna altijd wel een plekje vrij in de afdelingsbesturen. Zie onderaan deze pagina de omschrijvingen voor de verschillende functies.

Landelijke vacatures

De landelijke organen van PINK! bestaan uit verschillende commissies en het landelijk bestuur.

Binnen PINK! zijn meerdere commissies actief, waaronder de actiecommissie, de denktank, het productieteam en PINKlusiviteit. Zie hieronder welke commissies jouw hulp kunnen gebruiken. Ook als er geen vacature openstaat voor een specifieke rol binnen een commissie, kun je altijd aansluiten als commissielid! Commissies zitten in principe nooit 'vol'.

Twee keer per jaar vindt het congres plaats waarbij vaak ook landelijke bestuursleden worden verkozen. Vaak wisselen er één of meer bestuursleden per congres. Soms verlaat iemand vroegtijdig een functie. Als dat gebeurt zullen leden per mail geïnformeerd worden. Kijk bij het kopje voor het congres of het al bekend is welke landelijke bestuursfuncties het volgende congres vrijkomen.

Vacature interim bestuurslid Vorming & Ontwikkeling

Wil je solliciteren? Mail dan naar sollicitatie@pinkpolitiek.nl met een (korte motivatie) en je CV.
Let op! De deadline voor solliciteren is op 23 januari om 23:59!

De volledige vacature met alle benodigde informatie vind je hier.

Actiecommissie

Stuur een mail naar organisatie@pinkpolitiek.nl als je interesse hebt in een functie.

Als coördinator van de actiecommissie ben je de voorzitter van deze commissie. De coördinator is samen met het bestuurslid Organisatie verantwoordelijk voor de bijdrage van de actiecommissie aan de vereniging en het betrokken houden van commissieleden.
De coördinator organiseert met enige regelmaat brainstorms en andere vergaderingen voor de actiecommissie, beheert de Signal-groep van de commissie en houdt contact met het landelijk bestuur over deelname aan demonstraties en het organiseren van acties, waaronder de actie-excursies. Bij voorkeur ben je als coördinator voor minimaal een half jaar een paar uur in de week beschikbaar om je in te zetten binnen de actiecommissie.

De actiecommissie is verantwoordelijk voor het versterken van activisme binnen de vereniging en voor onze effectieve deelname aan demonstraties. In principe dragen alle commissieleden bij aan de voorbereiding van activiteiten, ook mensen die niet bij de activiteit zelf aanwezig kunnen zijn.
Van alle commissieleden wordt verwacht dat ze proactief zoeken naar manieren om publieke aandacht te krijgen met PINK! en deze binnen de commissie te bespreken. Daarom ben je als commissielid regelmatig aanwezig bij brainstorms en vergaderingen, draag je ideeën voor nieuwe acties aan en ben je natuurlijk present bij acties die jou aanspreken! Je kunt daarbij zo veel acties organiseren en bijwonen als voor jou haalbaar is.

Debatcommissie

Stuur een mail naar organisatie@pinkpolitiek.nl als je interesse hebt in een functie.

De debatcommissie is een relatief jonge commissie die focust op het organiseren van en meedoen aan debatten. Denk hierbij aan debatten met andere PJO’s en tussen leden van PINK!. Met enige regelmaat worden vergaderingen gehouden waarbij alle commissieleden aanwezig zijn.
De debatcommissie is onlangs opgericht om de deelname van PINK!ers aan debatten verder te stimuleren. Daarom zijn we op zoek naar leden die het leuk vinden om te helpen met organiseren van debatten en trainingen. Je zult hierbij niet alleen samenwerken met andere leden binnen PINK!, maar ook met (regionale) besturen en debatcommissies van andere PJO’s. Laat het snel weten als je interesse hebt om bij te dragen aan deze nieuwe commissie!

De debatcommissie is een relatief jonge commissie die focust op het organiseren van en meedoen aan debatten. Denk hierbij aan debatten met andere PJO’s en tussen leden van PINK!. Uiteraard zijn er niet alleen leden nodig die de debatten organiseren, maar ook deelnemers!
Je hoeft geen ervaring te hebben met debatteren om deel te nemen aan debatten namens PINK!. We zijn ook juist op zoek naar leden die willen oefenen met debatteren. Als je wél ervaring hebt, kun je mede-PINK!ers helpen om hun debatvaardigheden te verbeteren. Wanneer je je aanmeldt voor de debatcommissie blijf je op de hoogte van de debatten die georganiseerd worden en kun je meedenken over de stellingen die behandeld gaan worden.

Commissie Denktank

Stuur een mail naar politiek@pinkpolitiek.nl als je interesse hebt in een functie.

De Denktank is verantwoordelijk voor het actueel houden en uitdragen van ons politiek programma. Met enige regelmaat worden vergaderingen gehouden waarbij alle commissieleden aanwezig zijn.
Concrete voorbeelden van (mogelijke) taken als commissielid zijn: amendementen verwerken in het politiek programma na een congres, meeschrijven aan manifesten samen met het bestuurslid Politiek, stellingen bedenken voor de rubriek ‘Debat op Dinsdag’ en het organiseren van workshops en werksessies voor andere PINK!ers. Het wordt bovendien zeer gewaardeerd als je proactief op zoek gaat naar kansen om de standpunten van PINK! onder de aandacht te brengen van media en/of politici. Ben je enthousiast geworden? Stuur dan een mailtje om je aan te melden voor de Denktank!

Videoproductieteam

Stuur een mail naar perspromo@pinkpolitiek.nl als je interesse hebt in een functie.

Het videoproductieteam wordt aangestuurd door de coördinator en het landelijk bestuurslid Pers & Promo. Om ervoor te zorgen dat er projecten worden opgestart én afgemaakt, houdt de coördinator overzicht en organiseert regelmatig vergaderingen. Als coördinator heb je niet alleen de rol van commissievoorzitter, maar kun je ook actief meehelpen bij het filmen en editen van videomateriaal. Je denkt mee over nieuwe ideeën, verdeelt de taken en houdt alle commissieleden betrokken. Dit is dus een hele mooie rol als je interesse hebt in de productie van video’s en het leuk vindt om een commissie te leiden.

Er worden veel activiteiten georganiseerd waar beeldmateriaal wordt opgenomen. Editors worden aan een bepaalde activiteit of project gekoppeld en zijn verantwoordelijk voor het afleveren van een eindproduct dat op de social media kanalen van PINK! kan worden geplaatst.
Editors doen de nabewerking van opgenomen video’s. Hiervoor werken ze dus samen met de videografen. Je kunt als editor zelf bepalen hoeveel projecten je wilt oppakken, maar er wordt wel verwacht dat je afmaakt waar je aan begint. Het kan gaan om korte filmpjes voor bijvoorbeeld TikTok en Instagram of over langere docu’s en interviews voor op het YouTube kanaal.  Het is fijn als je ervaring hebt met videobewerking, maar dit is niet verplicht. We zijn momenteel hard op zoek naar editors, dus stuur bij interesse snel een mailtje!

Er worden veel activiteiten georganiseerd waar beeldmateriaal wordt opgenomen. Videografen worden aan een bepaalde activiteit of project gekoppeld en zijn verantwoordelijk voor het leveren van videomateriaal aan de editors, zodat er mooie video’s op de social media kanalen van PINK! kunnen worden geplaatst.
Als videograaf film je bij activiteiten of projecten. Het kan gaan om korte filmpjes voor bijvoorbeeld TikTok en Instagram of over langere docu’s en interviews voor op het YouTube kanaal. Je hebt als videograaf volledige (artistieke) vrijheid in hoe de beelden vastgelegd worden. Wel werk je intensief samen met editors en presentators.

BRUL! Redactie

Stuur een mail naar redactie@pinkpolitiek.nl als je interesse hebt in een functie.

De BRUL! redactie is verantwoordelijk voor de publicatie van ons ledenblad, de BRUL!. Het is de bedoeling dat de BRUL! twee keer per jaar wordt uitgebracht: op het voorjaars- en najaarscongres. Met enige regelmaat worden vergaderingen gehouden waar alle leden van de redactie worden verwacht aanwezig te zijn.
Als redacteur houd je overzicht over (een deel van) de inhoud van de BRUL!. Concreet betekent dit: het schrijven en redigeren van teksten, het aansturen van schrijvers (bijv. om te zorgen dat alle deadlines gehaald worden) en het meedenken over de opzet en thema’s van de BRUL!. Redacteurs zijn betrokken bij vergaderingen en zijn bij voorkeur voor minimaal een half jaar beschikbaar als lid van de BRUL! redactie.

De BRUL! redactie is verantwoordelijk voor de publicatie van ons ledenblad, de BRUL!. Het is de bedoeling dat de BRUL! twee keer per jaar wordt uitgebracht: op het voorjaars- en najaarscongres. Met enige regelmaat worden vergaderingen gehouden waar alle leden van de redactie worden verwacht aanwezig te zijn.
Als schrijver voor de BRUL! kun je zelf kiezen hoe actief je wilt zijn. Zo kun je regelmatig deelnemen aan de vergaderingen en meedenken over thema’s en uitvoering, maar je mag ook eenmalig een artikel indienen. Stuur vooral een mailtje als je een leuk idee hebt voor een artikel of als je voor een langere tijd mee wilt denken met de redactie.

De BRUL! redactie is verantwoordelijk voor de publicatie van ons ledenblad, de BRUL!. Het is de bedoeling dat de BRUL! twee keer per jaar wordt uitgebracht: op het voorjaars- en najaarscongres. Met enige regelmaat worden vergaderingen gehouden waar alle leden van de redactie worden verwacht aanwezig te zijn.
Voor het maken van mooie foto’s, tekeningen en/of andere afbeeldingen voor in de BRUL! zijn vormgevers nodig. Vormgevers denken mee over de opmaak van de BRUL! en kunnen daarbij zelf kiezen hoe actief ze zijn. Je kunt voor langere tijd lid worden van de redactie of eenmalig een mooie afbeelding aanleveren. Stuur vooral een mailtje als je leuke ideeën hebt!

Social Media Team

Stuur een mail naar perspromo@pinkpolitiek.nl als je interesse hebt in een functie.

Het Social Media Team is samen met het landelijk bestuurslid Pers & Promo verantwoordelijk voor het actief houden van de landelijke en regionale social media.
Om deel van het Social Media Team te worden is het handig als je thuis bent in Twitter, TikTok, Facebook en/of Instagram, maar ervaring is niet vereist. Deze functie is een goede manier om achter de schermen van onze sociale media te kijken en uit te vinden of de functie Pers & Promo bij jouw regionale afdeling of bij het landelijk bestuur voor je weggelegd is. Als je het leuk vindt om met social media bezig te zijn, om pakkende teksten te schrijven en/of om mooie afbeeldingen te maken, meld je dan zeker aan voor het Social Media Team!

Website commissie

Stuur een mail naar perspromo@pinkpolitiek.nl als je interesse hebt in een functie.

Onze website schrijvers zorgen voor opiniestukken, columns, verslagen of andere artikels op onze website. Dit kan op de voorpagina van onze website zijn, maar ook op de pagina’s van onze afdelingen en werkgroepen.
Dit is een functie die je kunt invullen zoals je zelf graag wilt. Het is mogelijk om eens in de week een stuk te schrijven of slechts af en toe wanneer het jou uitkomt. De tijd die je hierin steekt verschilt dan ook sterk. Binnen deze functie kun je je richten op de onderwerpen die jij interessant vindt. Als website schrijver is het bovendien mogelijk om samen te werken met de BRUL! redactie en de social media schrijvers.

Onze website is dé plek waar mensen kennis maken met PINK!. Het is daarom belangrijk dat de website goed onderhouden wordt en er netjes uitziet.
Als website beheerder ben je vooral achter de schermen bezig met het opschonen van pagina’s en het op orde houden van de website. Je houdt je bezig met de structuur, opmaak en actualiteit van de website. Uiteraard doe je dit niet alleen, maar krijg je hulp van zowel het landelijk bestuurslid Pers & Promo als de bestuursleden van regionale afdelingen. We zijn hard op zoek naar website beheerders, dus meld je vooral aan!

Functieomschrijvingen Afdelingsbestuur

Taken:

 • Het voorzitten van voldoende inhoudelijke vergaderingen
 • Het begeleiden van bestuursleden, werkgroepvoorzitters en coördinatoren van de afdeling
 • Nastreven van groei van de afdeling
 • Tweemaal per jaar bijwonen van het landelijke voorzittersoverleg
 • Aanwezigheid op afdelingendagen en algemene vergaderingen
 • Bijhouden van de afdelingsbegroting wanneer er geen penningmeester in het afdelingsbestuur zit
 • Contact onderhouden met externen, zoals afdelingsvoorzitters van andere politieke jongerenorganisaties en stichtingen die dezelfde doelen nastreven als PINK!

Tijdsbesteding:

 • (Gemiddeld) 5 uur per week, exclusief vergadertijd en evenementen

Taken:

 • Het tijdig reageren op mails naar het e-mailadres van de afdeling
 • Het bijhouden van de ledenadministratie voor de afdeling
 • Het organiseren van vergaderingen van het afdelingsbestuur
 • Notuleren bij vergaderingen van het afdelingsbestuur en bij andere vergaderingen op initiatief van het bestuur
 • Aanwezigheid op afdelingendagen en algemene vergaderingen
 • Versturen van afdelingsnieuwsbrieven indien nodig

Tijdsbesteding:

 • (Gemiddeld) 3 uur per week, exclusief vergadertijd en evenementen

Taken:

 • Het bijhouden van de afdelingsbegroting
 • Het zoeken naar fondsen en aanvragen van projectsubsidies voor geschikte projecten van de afdeling
 • Aanwezigheid op afdelingendagen en algemene vergaderingen

Tijdsbesteding:

 • (Gemiddeld) 2 uur per week, exclusief vergadertijd en evenementen
Taken:
 • Contact onderhouden met de lokale afdelingen, werkgroepen en fracties van de Partij voor de Dieren
 • Contact onderhouden met afdelingen van andere politieke jongerenorganisaties
 • Het bijhouden van regionale politieke ontwikkelingen en besluiten wat significant genoeg is om als afdeling op te reageren of bij betrokken te raken
 • Aanwezigheid op afdelingendagen en algemene vergaderingen
Tijdsbesteding:
 • (Gemiddeld) 3 uur per week, exclusief vergadertijd en evenementen

Taken:

 • Zorgen dat de afdeling jaarlijks voldoende evenementen organiseert
 • Initiëren en overzien van verdere evenementen in lijn met het beleidsplan en de visie van de afdeling
 • Aanwezigheid op afdelingendagen en algemene vergaderingen

Tijdsbesteding:

 • (Gemiddeld) 3 uur per week, exclusief vergadertijd en evenementen

Taken:

 • Het beheren van de Facebook- en/of Instagrampagina van de afdeling door zowel inhoudelijke en vermakende posts te plaatsen en tijdig te reageren op berichten
 • Het onderhouden van het deel van de website dat aan de afdeling is geweid, inclusief het aanmaken van evenementen en het plaatsen van verslagen en andere berichten
 • Zorgen dat de afdeling jaarlijks voldoende promotiemomenten organiseert
 • Toezien op het (promotie)materiaal van de afdeling
 • Contact opnemen en onderhouden met scholen in de regio om daar gastlessen te geven en lesprogramma’s aan te bieden
 • Aanwezigheid op afdelingendagen en algemene vergaderingen

Tijdsbesteding:

 • (Gemiddeld) 5 uur per week, exclusief vergadertijd en evenementen

Functieomschrijvingen landelijk bestuur

Na de functietitel staat aangegeven tot wanneer de huidige vervuller een mandaat heeft. De functie voorzitter komt dus pas in september 2022 weer vrij.

De voorzitter is eindverantwoordelijke voor de vereniging, en hoofdverantwoordelijke voor het uitzetten en bewaken van de visie van PINK!, voor vernieuwing en voor zichtbaarheid in de media. Wij zoeken een charismatisch een daadkrachtig persoon met een kritische blik, die openstaat voor de ideeën van anderen, die zich wil inzetten om de impact van PINK! fors verder te doen toenemen. De termijn voor een landelijk bestuurslid is in principe twee jaar, en wordt vastgesteld voor de benoeming.

Taken:

 • Beheer van het e-mailadres voorzitter@pinkpolitiek.nl
 • Leidinggeven aan het landelijk bestuur en de afdelingsvoorzitters, tijdens en buiten vergaderingen. Dit omvat ook een primaire verantwoordelijkheid voor conflictresolutie
 • Fungeren als contactpersoon voor de landelijke en Europese fracties van de Partij voor de Dieren, als ook haar bestuur en partijbureau, in het geval dat je geen van deze verantwoordelijkheden kunt of wenst te delegeren
 • Uitstippelen, samen met de rest van het bestuur, van een koers voor de vereniging in lijn met de wensen van de algemene vergadering, en deze bewaken
 • Sporadisch vertegenwoordigen van PINK! richting de media, de Partij voor de Dieren, andere dierenpartijen in het buitenland en andere politieke jongerenorganisaties
 • Gelegenheid en verwachting om deel te nemen aan debatten en discussies, spreekgelegenheden te benutten en interviews te voeren, zowel op uitnodiging als door eigen initiatief
 • Schrijven van een activiteitenplan voor ieder najaarscongres, en een jaarverslag voor ieder voorjaarscongres
 • Ad-hocdeelname aan projectteams waarin bestuursleden werken aan projecten die niet bij een specifieke functie aansluiten, of meerdere personen nodig hebben.

Functie-eisen:

 • Bereidheid en vermogen om eindverantwoordelijkheid te dragen voor een vereniging van ongeveer 2000 leden.
 • Capaciteit om in samenwerking met bestuursleden een visie voor de vereniging te vormen die tot concrete doelstellingen leidt
 • Vermogen om een team te leiden, waarbij het vinden van een balans tussen het verwachten van daadkracht en bevorderen van een persoonlijk verantwoordelijkheidsgevoel enerzijds, en gevoeligheid en begrip voor verhinderende of zware persoonlijke omstandigheden anderzijds cruciaal is
 • Beheersing van de Engelse taal is niet strikt noodzakelijk, maar wel van significante waarde.
 • Lidmaatschap van PINK!, en een leeftijd van 18 jaar of hoger.


Tijdsbesteding:

 • Ruim 15 uur werk per week, exclusief vergaderingen


Wij bieden daarvoor:

 • Vrijwilligersvergoeding
 • Reiskostenvergoeding voor vergaderingen
 • Ruimte voor initiatief
 • Professionele en persoonlijke ontwikkeling
 • De kans om concreet bij te dragen aan een beweging die strijdt voor een betere toekomst

De secretaris is hoofdverantwoordelijke voor het onderhouden van de structuur van de vereniging, het waarborgen van de continuïteit van bestuurszaken en het optimaliseren van procedures. Tevens is de secretaris een echte spin in het web, wanneer het aankomt op proactieve en reactieve verenigingscommunicatie. Wij zoeken een ordelijke werker die heldere eisen durft te hanteren voor zichzelf en anderen, en die erop wil toezien dat onderlinge verwachtingen binnen de vereniging duidelijk en redelijk zijn, tevens in lijn met opgestelde documentatie. De termijn voor een landelijk bestuurslid is in principe twee jaar en wordt vastgesteld voor de benoeming.

Taken:

 • Plannen van de vergaderingen van het verenigingsbestuur: vaststellen van een tijd en locatie; opstellen van de agenda; beschikbaar stellen van relevante documenten; notuleren; actiepunten verwerken; en notulen delen met andere organen
 • Beheer van de e-mailadressen secretaris@pinkpolitiek.nl en info@pinkpolitiek.nl
 • Het bijhouden van binnengekomen uitnodigingen (voor overleg, kennismaking en externe evenementen); deze communiceren richting overige bestuursleden en andere relevante organen/personen; deze verwerken op online platform BaseCamp
 • Toezien op correct, tijdig en volledig gebruik van Google Drive en BaseCamp
 • Beheer van de handboeken, protocollen en andere formele documentatie van de vereniging
 • Fungeren als contactpersoon van/naar de Partij voor de Dieren, wanneer het gaat om procedurele en verenigingszaken en onderling overleg. Incidenteel ook fungeren als contactpersoon richting andere organisaties en personen.
 • Gelegenheid en verwachting om deel te nemen aan debatten en discussies, spreekgelegenheden te benutten en interviews te voeren, zowel op uitnodiging als door eigen initiatief
 • Ad-hoc deelname aan projectteams waarin bestuursleden werken aan projecten die niet bij een specifieke functie aansluiten, of meerdere personen nodig hebben.
 • Actieve betrokkenheid bij algemene bestuurszaken, welke veelal besproken worden via WhatsApp en BaseCamp.


Functie-eisen:

 • Vermogen om simultaan notities te maken van en inhoudelijk deel te nemen aan (bestuurs)vergaderingen en overleggen
 • Vermogen om effectief, ordelijk en gestructureerd te werken, zowel zelfstandig als in teamverband
 • Proactief kunnen handelen (eigen initiatief tonen, ingrijpen wanneer nodig)
 • Goed overzicht kunnen bewaren over wat er speelt binnen de vereniging
 • Vermogen om duidelijk en tijdig te communiceren, zowel in woord als geschrift.
 • Beheersing van de Engelse taal is niet strikt noodzakelijk, maar wel van significante waarde.
 • Gestructureerd en ordelijk kunnen werken
 • Bereidheid en vermogen om bestuurlijke verantwoordelijkheid te dragen voor een vereniging van ongeveer 2000 leden.
 • Lidmaatschap van PINK!, en een leeftijd van 18 jaar of hoger.


Tijdsbesteding:

 • Ongeveer 10 uur werk per week, exclusief vergaderingen


Wij bieden daarvoor:

 • Vrijwilligersvergoeding
 • Reiskostenvergoeding voor vergaderingen
 • Ruimte voor eigen initiatief
 • Professionele en persoonlijke ontwikkeling
 • De kans om concreet bij te dragen aan een beweging die strijdt voor een betere toekomst

De penningmeester is verantwoordelijk voor de financiële jaarstukken van de vereniging en medeverantwoordelijk voor het uitzetten en bewaken van de visie van PINK!. Wij zoeken iemand met een analytisch persoon met gevoel voor en het liefst ook ervaring met boekhouden. De termijn voor een landelijk bestuurslid is in principe twee jaar, en wordt vastgesteld voor de benoeming.

Taken:

 • Beheer van het e-mailadres penningmeester@pinkpolitiek.nl
 • Beheren van de financiële middelen
 • Onderhouden van contact met de administratief medewerker, accountant, kascommissie en Partij voor de Dieren
 • Betalen van facturen en declaraties
 • Innen van contributie gezamenlijk met de administratief medewerker
 • Verwerken van bovenstaande financiële gegevens in het boekhoudprogramma Exact
 • Opstellen van tussentijdse resultatenrekeningen en balansen en de jaarlijkse jaarrekening met bijbehorende verantwoordingen volgens de C1-richtlijn
 • Uitstippelen, samen met de rest van het bestuur, van een koers voor de vereniging in lijn met de wensen van de algemene vergadering, en deze bewaken
 • Actieve betrokkenheid bij algemene bestuurszaken, welke veelal besproken worden via WhatsApp en BaseCamp.
 • Gelegenheid om deel te nemen aan debatten en discussies, spreekgelegenheden te benutten en interviews te voeren, zowel op uitnodiging als door eigen initiatief
 • Ad-hocdeelname aan projectteams waarin bestuursleden werken aan projecten die niet bij een specifieke functie aansluiten, of meerdere personen nodig hebben.


Functie-eisen:

 • Bereidheid en vermogen om eindverantwoordelijkheid te dragen voor een vereniging van ongeveer 2000 leden.
 • Capaciteit om in samenwerking met bestuursleden een visie voor de vereniging te vormen die tot concrete doelstellingen leidt
 • Accuratesse
 • Cijfermatig en boekhoudkundig inzicht
 • Ervaring met boekhouden en ExactOnline is een pré
 • Lidmaatschap van PINK!, en een leeftijd van 18 jaar of hoger.

Tijdsbesteding:

 • Ongeveer 10 uur werk per week, exclusief vergaderingen


Wij bieden daarvoor:

 • Vrijwilligersvergoeding
 • Reiskostenvergoeding voor vergaderingen
 • Ruimte voor initiatief
 • Professionele en persoonlijke ontwikkeling
 • De kans om concreet bij te dragen aan een beweging die strijdt voor een betere toekomst

Het bestuurslid politiek is hoofdverantwoordelijke voor de politieke vorming van leden, en voor initiatieven om punten in ons politiek programma te verwezenlijken of maatschappelijk ter discussie te stellen. Wij zoeken iemand met inzicht in en enthousiasme voor PINK!, die zich wil inzetten om het bereik en de relevantie van onze vereniging fors verder te doen groeien. Het termijn voor een landelijk bestuurslid is in principe twee jaar, en wordt vastgesteld voor de benoeming.

Taken:

 • Beheer van het e-mailadres politiek@pinkpolitiek.nl
 • Verantwoordelijkheid voor het PJO-parlement – deelname van PINK! aan het evenement en organisatie van het geheel in samenwerking met representanten van andere politieke jongeren organisaties (PJO’s)
 • Onderhouden en uitbouwen van een trainerspoule voor trainingsavonden en opleidingen
 • Coördineren van een commissie die verantwoordelijk is voor de politieke vorming van leden, en het creëren van mogelijkheden om ontwikkelde vaardigheden zowel intern als extern in te zetten ten behoeve van de doelen van PINK!
 • Fungeren als contactpersoon voor andere PJO’s en als secundair contactpersoon voor de landelijke fractie van de Partij voor de Dieren
 • Ad-hocdeelname aan projectteams waarin bestuursleden werken aan projecten die niet bij een specifieke functie aansluiten, of meerdere personen nodig hebben.
 • Actieve betrokkenheid bij algemene bestuurszaken, welke veelal besproken worden via WhatsApp en het online platform BaseCamp.


Functie-eisen:

 • Voldoende inhoudelijke kennis over onze speerpunten – dier, natuur & milieu – om inhoudelijk over te kunnen discussiëren of uitleggen, en een positieve indruk te kunnen maken in een debat tegen politieke opponenten
 • Voldoende sterke interpersoonlijke vaardigheden om een vertrouwensrelatie op te kunnen bouwen met mensen met hele andere politieke opvattingen
 • Vermogen om effectief te werken, zowel zelfstandig als in teamverband
 • Bereidheid en vermogen om bestuurlijke verantwoordelijkheid te dragen voor een vereniging van ongeveer 2000 leden.
 • Lidmaatschap van PINK!, en een leeftijd van 18 jaar of hoger.


Tijdsbesteding:

 • Ongeveer 10 uur werk per week, exclusief vergaderingen


Wij bieden daarvoor:

 • Vrijwilligersvergoeding
 • Reiskostenvergoeding voor vergaderingen
 • Ruimte voor initiatief
 • Professionele en persoonlijke ontwikkeling
 • De kans om concreet bij te dragen aan een beweging die strijdt voor een betere toekomst

Het bestuurslid communicatie is verantwoordelijk voor de effectieve inzet van social media en andere middelen om als vereniging een groot bereik te hebben met de activiteiten die we ondernemen en de boodschappen die we uitdragen. Wij zoeken een creatieve geest die (in samenspraak met anderen) een strategie kan ontwikkelen waarin alle media elkaar aanvullen.

Taken:

 • Het maandelijks schrijven en vormgeven van de nieuwsbrief naar de leden
 • Het beheren van de socialemediakanalen en coördineren van de socialemediacommissie
 • Maandelijks bellen met de voorzitters van de verschillende afdelingen om informatie, vragen en oproepen uit te wisselen tussen het landelijk bestuur en de afdelingen
 • Het landelijke activiteitenoverzicht beheren en zorgen dat alle evenementen gepromoot worden op de verschillende communicatiekanalen
 • Persberichten opstellen bij acties en de perslijsten van PINK! beheren
 • Het schrijven van verslagen over landelijke evenementen voor de website of coördineren dat dit gebeurt.
 • Het plaatsen van artikelen, verslagen, foto’s, persberichten en landelijke evenementen op de website.
 • Gelegenheid en verwachting om deel te nemen aan debatten en discussies, spreekgelegenheden te benutten en interviews te voeren, zowel op uitnodiging als door eigen initiatief
 • Ad-hocdeelname aan projectteams waarin bestuursleden werken aan projecten die niet bij een specifieke functie aansluiten, of meerdere personen nodig hebben.

Functie-eisen:

 • Vermogen om effectief te werken, zowel zelfstandig als in teamverband
 • Vermogen om te sympathiseren met verschillende doelgroepen, en te communiceren op een wijze die hen aanspreekt en betrekt.
 • Bereidheid en vermogen om bestuurlijke verantwoordelijkheid te dragen voor een vereniging van ongeveer 2000 leden.
 • Enige ervaring met en inzicht in Facebook, Instagram, Twitter en YouTube.
 • Ervaring met WordPress en MailChimp is een pre.
 • Lidmaatschap van PINK!, en een leeftijd van 18 jaar of hoger.

Tijdsbesteding:

 • (Gemiddeld) 8 tot 12 uur per week, exclusief vergaderingen.

Wij bieden daarvoor:

 • Vrijwilligersvergoeding
 • Reiskostenvergoeding voor vergaderingen
 • Ruimte voor initiatief
 • Professionele en persoonlijke ontwikkeling
 • De kans om concreet bij te dragen aan een beweging die strijdt voor een betere toekomst

Het bestuurslid ledenbinding is hoofdverantwoordelijke voor de betrokkenheid van leden, en het eerste aanspreekpunt voor organen van de vereniging die behoefte hebben aan meer vrijwilligers of betrokkenheid van leden in het algemeen. Wij zoeken een gestructureerde netwerker die in staat is om heel veel parallelle projecten succesvol te volbrengen, die hart heeft voor ieder lid, maar zich toch laat leiden door het collectief belang.

Taken:

 • Beheer van het e-mailadres vorming@pinkpolitiek.nl;
 • Aanwezigheid op de (in principe) wekelijkse bestuursvergaderingen in Amersfoort/via Zoom;
 • Verantwoordelijkheid voor de trainingscommissie, welke als doel heeft om de politieke vorming van leden te faciliteren en mogelijkheden te creëren om ontwikkelde vaardigheden zowel intern als extern in te zetten ten behoeve van de doelen van PINK!;
 • Organiseren van trainingen voor de politieke vorming van leden, o.a.: debatvaardigheden, politiek(e) kennis/inzicht en lezingen over relevante thema’s;
 • Het onderhouden en uitbouwen van een trainerspoule voor trainingsavonden en opleidingen. Onderhouden van het contact met de trainers;
 • Staat in contact met en ondersteunt de PINKlusiviteitscommissie en debatcommissie;
 • Organiseert excursies die bijdragen aan de vorming en ontwikkeling van leden;
 • Waar nodig en gewenst aansluiten bij projectteams waarin bestuursleden werken aan projecten die niet bij onder specifieke functie vallen of meerdere personen nodig hebben;
 • Actieve betrokkenheid bij algemene bestuurszaken, welke veelal besproken worden via Slack. 

Functie-eisen:

 • Vermogen om effectief en gestructureerd te werken, zowel zelfstandig als in teamverband
 • Vermogen om prioriteiten te stellen op basis van belang en urgentie van verschillende taken.
 • Voldoende sterke interpersoonlijke vaardigheden om als steun te worden ervaren door nieuwe en passieve leden, die hun punt van aansluiting bij de vereniging mogelijk nog moeten vinden
 • Bereidheid en vermogen om bestuurlijke verantwoordelijkheid te dragen voor een organisatie van ongeveer 2000 leden.
 • Lidmaatschap van PINK!, en een leeftijd van 18 of hoger.


Tijdsbesteding:

 • Ongeveer 10 uur werk per week, exclusief vergaderingen


Wij bieden daarvoor:

 • Vrijwilligersvergoeding
 • Reiskostenvergoeding voor vergaderingen
 • Ruimte voor initiatief
 • Professionele en persoonlijke ontwikkeling
 • De kans om concreet bij te dragen aan een beweging die strijdt voor een betere toekomst

Het bestuurslid promotie is hoofdverantwoordelijke voor het betrekken van nieuwe mensen en organisaties bij onze beweging. Wij zoeken iemand met inzicht in en enthousiasme voor PINK!, die zich wil inzetten om de bekendheid en relevantie van onze vereniging fors verder te doen groeien. Het termijn voor een landelijk bestuurslid is in principe twee jaar, en wordt vastgesteld voor de benoeming.

Taken:

 • Aanwezigheid op de tweewekelijkse bestuursvergaderingen in Amersfoort, (in principe) op dinsdagavonden
 • Beheer van het e-mailadres promotie@pinkpolitiek.nl
 • Verantwoordelijkheid voor de promotour – deelname aan de informatiemarkten van de introweken voor nieuwe studenten in de regio’s waar onze afdelingen actief zijn
 • Initiëren van het ontwikkelen of aanschaffen van nieuw promotiemateriaal op basis van (geanticipeerde) behoefte
 • Coördineren van de initiatieven op het front van educatie, door contact met onze landelijke educatiecommissie en het steunen van regionale educatiecommissies
 • Onderhouden en opbouwen van contact met sympathieke organisaties waarbij lidmaatschap samen kan gaan met betrokkenheid bij PINK!
 • Ad-hocdeelname aan projectteams waarin bestuursleden werken aan projecten die niet bij een specifieke functie aansluiten, of meerdere personen nodig hebben.
 • Actieve betrokkenheid bij algemene bestuurszaken, welke veelal besproken worden via WhatsApp en het online platform BaseCamp.


Functie-eisen:

 • Vermogen om effectief te werken, zowel zelfstandig als in teamverband
 • Vermogen om te sympathiseren met de belevingswereld van middelbare scholieren vanaf 14, tot studenten en jonge werkenden tot 28 jaar.
 • Bereidheid en vermogen om bestuurlijke verantwoordelijkheid te dragen voor een vereniging van ongeveer 2000 leden.
 • Een bestaand netwerk binnen de dierenrechten- , klimaatbeweging of jongeren-organisaties in het algemeen is een pre.
 • Lidmaatschap van PINK!, en een leeftijd van 18 jaar of hoger.


Tijdbesteding:

 • Ongeveer 10 uur werk per week, exclusief vergaderingen


Wij bieden daarvoor:

 • Vrijwilligersvergoeding
 • Reiskostenvergoeding voor vergaderingen
 • Ruimte voor initiatief
 • Professionele en persoonlijke ontwikkeling
 • De kans om concreet bij te dragen aan een beweging die strijdt voor een betere toekomst