PINKlusiviteitscommissie

PINKlusiviteit stelt het onderwerp inclusiviteit aan de kaak, een onderwerp wat helaas nog vaak vergeten wordt, ook binnen de progressieve dierenrechten- en klimaatbewegingen. De commissie zorgt er niet alleen voor dat PINK! zich inzet voor dit onderwerp, maar zet ook alle zeilen aan dek om binnen onze vereniging de inclusiviteit te vergroten.

Deze nieuwe commissie is helaas nog niet zo divers als men zou verwachten van een inclusiviteitscommissie. Ondanks dat is deze commissie toch in deze vorm opgericht, omdat dit een te belangrijk onderwerp is om hier nog langer mee te wachten. We zijn nog wel op zoek naar meer commissieleden om ons te versterken en van nieuwe inzichten te voorzien

Coördinator - Ilja van Voorst

Ik heb deze commissie opgericht omdat ik om me heen nog steeds veel onbegrip zie over dit onderwerp. Zelf heb ik hypermobiliteitssyndroom, waardoor ik soms weleens activiteiten moet afzeggen. Het is een onzichtbare aandoening, wat dus ook op onbegrip stuit. Soms maak ik me zorgen dat mensen het gevoel hebben dat ik niet alles doe wat ik kan doen als ik wéér moet afzeggen. Of hoor ik vervelende opmerkingen wanneer ik voorrang krijg via de gehandicapteningang van een achtbaan in een pretpark zodra mensen zien dat ik wél uit die rolstoel kan komen en kan lopen. Ik hoop meer aandacht te vragen voor mensen net als ik, maar ook voor alle anderen die niet binnen de norm passen en zich daardoor vaak moeten verdedigen.

Commissielid

Algemeen commissielid

Commissielid

Algemeen commissielid

Commissielid

Algemeen commissielid

Ilse Oldenburg

Xenia Minnaert

Ik ben van jongs af aan al - onbewust - een enorme feminist. Ik kon en kan enorm boos worden om ongelijkheid en onrechtvaardigheid. Ik voelde me als vrouw vaak niet serieus genomen en anders behandeld. Op een gegeven moment leerde ik meer over andere vormen van discriminatie, zoals racisme en validisme. Sindsdien noem ik mezelf een intersectioneel feminist! Ik ben dan wel een witte cis-gender vrouw, maar dat betekent niet dat ik het niet belangrijk vind om me in te zetten voor andere groepen. Natuurlijk ben ik me niet altijd bewust van mijn privileges en zal ik bepaalde dingen over het hoofd zien. Maar daaar word ik dan graag op gewezen. Ik hoop dat we elkaar bewuster kunnen maken van privileges en inclusiviteit!

Nicole Dick

Ik ben onderdeel geworden van de inclusiviteitscommissie, omdat het voor mij ook lang heeft geduurd voordat ik doorhad hoe belangrijk en hoe moeilijk dit onderwerp is, en omdat ik er zelf ook nog steeds heel veel over moet leren. Juist een organisatie als PINK, die opkomt voor alle groepen in onze samenleving, moet het goede voorbeeld geven en ik draag daar graag aan bij: zowel door zelf meer te leren als door de kennis en het bewustzijn door te geven.

Commissielid

Algemeen commissielid

Commissielid

Algemeen commissielid

Commissielid

Algemeen commissielid

Vivian de Hoogh

Ik ben Vivian, 23 jaar en ik woon in Breda. Ik was blij toen ik zag dat deze commissie is opgericht. Zelf heb ik vaker het gevoel gehad dat ik er niet helemaal bij hoor door mijn half- niet westerse achtergrond, ook al ben ik volledig westers opgevoed door mijn moeder. Dit is een van de redenen dat ik social work studeer. Tijdens mijn stages kom ik in contact met veel mensen die zich buitengesloten voelen van de maatschappij om wat voor reden dan ook. Zo ook tijdens mijn stage op een mbo dit jaar, waar ik erachter kwam hoeveel jongeren zich eenzaam of anders voelen, bv. door hun seksuele voorkeur. Ik vind dat de samenleving meer moet doen om er voor deze jongeren te zijn en ze te laten weten dat ze zichzelf mogen zijn. Ik wil namelijk dat íedereen zich veilig voelt om zichzelf te zijn en zich te durven laten zien. Binnen PINK! vind ik het belangrijk om die veiligheid te creëren voor iedereen.

Janette Bosma

Ik ben Janette, 22 jaar en hou me voor de Provinciale Staten van Groningen onder andere bezig met zaken rondom LHBTQ+. Voor mij staat een inclusieve vereniging niet alleen voor een plek waar ruimte is voor ervaringen van minderheidsgroepen, maar waar ook actief rekening wordt gehouden met de belangen van kwetsbare groepen. Ik hoop in de inclusiviteitscommissie bij te dragen aan een veilige omgeving voor alle (potentiële) PINK!ers.

Vacant

We zijn altijd op zoek naar PINK-helden die goede inzichten en ideeën hebben voor de inclusiviteit van onze vereniging. Dus heb je interesse om ons te versterken? Stuur dan een mail naar pinklusiviteit@pinkpolitiek.nl

Onze agenda