Promotraining

14/7/2019, door Ilja van Voorst

Het is weer zomer en dat betekent elk jaar hetzelfde: de promotour! Dat betekent het bezoeken van promotie-evenementen bij scholen tijdens de introductieweken. Om te zorgen dat onze leden hier goed voorbereid aan kunnen deelnemen, verzorgde Noah, ons bestuurslid promotie een promotraining voor hen.

Een leuk feitje van deze training: ik heb me ongeveer 9 keer voorgesteld aan de groep (en zij aan mij). Want je kunt jezelf op zoveel verschillende manieren introduceren, maar ze voelen lang niet allemaal even comfortabel. Zo kregen alle deelnemers de kans om uit te zoeken hoe ze zichzelf het liefste aan anderen voorstellen.

Na deze lange voorstelronde gingen we door met het houden van een goed verhaal. Vooraf hadden we de opdracht om een voorwerp mee te nemen dat voor ons belangrijk is en dat we zouden willen promoten. Een deel van de groep kreeg gelijk een oefening improvisatie en toverde een belangrijk voorwerp uit hun tas. Als landelijk bestuurslid moest ik uiteraard zelf het goede voorbeeld geven, dus ik had al een paar dagen lopen stressen over wat ik in hemelsnaam zou moeten meenemen. Maar uiteindelijk had iedereen een leuk verhaal. Voor mij was het het meest moeilijke om een specifieke doelgroep uit te kiezen en daarop mijn verhaal aan te passen.

Al met al was dit dus een hele leerzame training. Dus de promotour: ik ben er klaar voor!