Najaarscongres 2017

14 oktober 2017, verslag door Marjolein Moeijes

Op 14 oktober 2017 vond het najaarscongres van PINK! plaats. In het afgelopen jaar is PINK! enorm gegroeid en dat was te zien aan zowel de gepresenteerde jaarcijfers als de hoge opkomst. Het was een inspirerende middag. Er werden ambitieuze plannen voor 2018 gepresenteerd, samen met een aantal goede nieuwe bestuursleden die dit waar zullen gaan maken.

Marjolein Moeijes (bestuurslid communicatie), Angelo Alessandro Delsen (bestuurslid ledenbinding), Alex Uiterwijk (bestuurslid politiek) en Michelle van der Geest (penningmeester) werden in het nieuwe bestuur gestemd om met hun frisse blik PINK! verder te brengen. Dit betekende helaas ook het afscheid van bestuursleden Joke Claessen, Joep Horbach, Ilse Smit en Yves Schamp die op andere plekken werk zullen blijven maken van hun idealen.

De middag was bovendien ontzettend leuk en boeiend. Zo gaf jurist en oud-voorzitter van de NJR (Nationale Jeugdraad) Jasmin Schous een boeiende lezing over mensenrechten, hebben de aanwezige leden ons politiek programma verbeterd door amendementen te presenteren en over ze te stemmen, en was er bovendien een superlekkere lunch! De congressen (of algemene vergaderingen) vinden ieder half jaar plaats. Houd het in de gaten en zorg dat jij er komend voorjaar bij bent!