Academy 2017

14 tot 16 april 2017, verslag door Ilse Smit

Vrijdag

Op vrijdag begonnen we de Academy, na een kennismaking, met een lezing van Eva van Esch. Eva is fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in de gemeenteraad Utrecht en werkt daarnaast op het partijbureau als communicatiemedewerker. Ze vertelde ons hoe haar week als fractievoorzitter eruit ziet. Voor de deelnemers die een politieke carrière ambiëren binnen de gemeenteraad natuurlijk uiterst interessant.

Na een 100% plantaardige lunch kwam de NJR (Nationale Jeugd Raad) ons een training ‘onderhandelen’ geven waarbij we de fundamenten van onderhandelen leerden.

Het laatste uurtje gingen we in groepen aan de slag met ieder zijn eigen onderwerp binnen de vier thema’s; zorg, veiligheid en privacy, voedsel en duurzaamheid en werk en zekerheid. Deze onderwerpen worden ook met het PJO-parlement op 11 en 12 mei behandeld. We sloten de dag af met een broodje veganistische falafel.

Een zeer leerzaam weekend waarin je een veilige omgeving, ongedwongen leert je grenzen te verleggen.

Samantha Hackhoff
Deelnemer

Zaterdag

Op zaterdag kwam Johnas van Lammeren ons meer vertellen over zijn werk als fractievoorzitter bij de gemeenteraad Amsterdam. Zijn openhartige verhaal over verschillende do’s en don’ts binnen de politiek was een eye opener voor velen! De NJR kwam ons na de lunch wederom een training geven. Dit keer over debatteren. De uitdaging was hierbij om de ander te overtuigen van jouw verhaal, hier kwam een open houding, rustig stemgebruik en de kunst van improvisatie bij kijken.

Na het laatste uurtje weer aan onze case te hebben gewerkt aten we een lekkere vegan pizza en dronken een wijntje. Sommigen van ons waagden nog een dansje in de avond!

Dit weekend heeft mij meer inzage gegeven in de mogelijke toekomst bij PINK! en de Partij voor de Dieren.

Denise van Schie
Deelnemer

Zondag

Zondag ging onze senator Christine Teunissen prettig informeel met ons in gesprek over onze politieke ambities. Ze vertelde over haar eigen reis van student tot senator en ging met ons in gesprek over de richting die wij zelf op wilden gaan in de politiek.

Na de lunch werkten we aan onze case en aan het einde van de middag waren er inspirerende eindpresentaties van de deelnemers over de vier verschillende onderzochte thema’s. Wanneer de deelnemers niet zelf aan het woord waren over hun case, stelden ze geïnteresseerde en kritische vragen bij de presentaties van de anderen.

We sloten de avond af met lekkere salades en heerlijke plantaardige cheese- en chocoladecakes.