Academy 2017

14 tot 16 april 2017, verslag door Ilse Smit

Vrijdag

Op vrijdag begonnen we de Academy, na een kennismaking, met een lezing van Eva van Esch. Eva is fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in de gemeenteraad Utrecht en werkt daarnaast op het partijbureau als communicatiemedewerker. Ze vertelde ons hoe haar week als fractievoorzitter eruit ziet. Voor de deelnemers die een politieke carrière ambiëren binnen de gemeenteraad natuurlijk uiterst interessant.

Na een 100% plantaardige lunch kwam de NJR (Nationale Jeugd Raad) ons een training ‘onderhandelen’ geven waarbij we de fundamenten van onderhandelen leerden.

Het laatste uurtje gingen we in groepen aan de slag met ieder zijn eigen onderwerp binnen de vier thema’s; zorg, veiligheid en privacy, voedsel en duurzaamheid en werk en zekerheid. Deze onderwerpen worden ook met het PJO-parlement op 11 en 12 mei behandeld. We sloten de dag af met een broodje veganistische falafel.

Een zeer leerzaam weekend waarin je een veilige omgeving, ongedwongen leert je grenzen te verleggen.

Samantha Hackhoff
Deelnemer

Zaterdag

Op zaterdag kwam Johnas van Lammeren ons meer vertellen over zijn werk als fractievoorzitter bij de gemeenteraad Amsterdam. Zijn openhartige verhaal over verschillende do’s en don’ts binnen de politiek was een eye opener voor velen! De NJR kwam ons na de lunch wederom een training geven. Dit keer over debatteren. De uitdaging was hierbij om de ander te overtuigen van jouw verhaal, hier kwam een open houding, rustig stemgebruik en de kunst van improvisatie bij kijken.

Na het laatste uurtje weer aan onze case te hebben gewerkt aten we een lekkere vegan pizza en dronken een wijntje. Sommigen van ons waagden nog een dansje in de avond!

Dit weekend heeft mij meer inzage gegeven in de mogelijke toekomst bij PINK! en de Partij voor de Dieren.

Denise van Schie
Deelnemer

Zondag

Zondag ging onze senator Christine Teunissen prettig informeel met ons in gesprek over onze politieke ambities. Ze vertelde over haar eigen reis van student tot senator en ging met ons in gesprek over de richting die wij zelf op wilden gaan in de politiek.

Na de lunch werkten we aan onze case en aan het einde van de middag waren er inspirerende eindpresentaties van de deelnemers over de vier verschillende onderzochte thema’s. Wanneer de deelnemers niet zelf aan het woord waren over hun case, stelden ze geïnteresseerde en kritische vragen bij de presentaties van de anderen.

We sloten de avond af met lekkere salades en heerlijke plantaardige cheese- en chocoladecakes.

Vacant

Vacant

Bestuurslid pers en promo | Beheert social media en pagina's van de afdeling op de site en is verantwoordelijk voor bekendheid in de regio en ledenwerving

Heb je interesse om bestuurslid pers en promo te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken.

Vacant

Vacant

Bestuurslid politiek | Contactpersoon voor andere PJOs en fracties van de PvdD

Heb je interesse om bestuurslid politiek te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken.

Vacant

Vacant

Bestuurslid acties | Zorgt voor voldoende activiteiten die van waarde zijn voor leden

Heb je interesse om bestuurslid acties te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken.

Esther (zij/haar)

Esther (zij/haar)

Secretaris | Beheert de afdelingsmail en zorgt voor procedurele zaken

Ik ben Esther, ik ben 25 en woon samen met mijn partner en onze derpy chihuahua in Helpman (Groningen). Thuis hebben wij bijna 100 planten en staat het hele balkon vol met bakken met bijenbloempjes en kruiden. Op het moment ben ik bezig met een master geschiedenis, en vanaf september ga ik daar ook een master digital humanities bij doen. Ik hou me daarbinnen vooral bezig met de (on)duurzaamheid van digitale ontwikkelingen. Verder werk ik als barista en brand ik lekkere koffie. Mijn lievelingskleur is geel en ik hou van rode wijn. Ik heb veel zin in dit avontuur bij PINK! en ik hoop op deze manier iets bij te kunnen dragen aan een wereld waar we veel minder destructief omgaan met de planeet en de mens niet meer als oppermachtig zien tegenover andere levende wezens.

Joel (hij//die)

Joel (hij//die)

(Co-)Voorzitter | Beheert toezicht binnen het bestuur en creëert een goede groepsdynamiek
Penningmeester | Zorgt dat de begroting goed wordt benut en handelt declaraties af

Hi! Ik ben Joel, 29 jaar en studeer International Business aan de Rijksuniversiteit Groningen. Samen met Miroya deel ik de voorzittersfunctie om zo een frisse en bonte toevoeging aan onze afdeling te geven! Wat mij zo ontzettend fascineert is de dierenwereld. Als mens lijken we het allemaal beter te weten terwijl wij zó veel van allerlei diersoorten kunnen leren. De aarde kent autorijdende orang-oetans en schildernde dolfijnen en toch gaan we ze behandelen als objecten zonder enkele waarde. Zijn we echt slimmer dan de rest? Een ding is zeker: Als mens maken we ons vaak het meest druk over een heleboel onbelangrijke en onatuurlijke zaken. En juist daarom wil ik me inzetten om bepaalde dingen weer ongedaan te maken waar mijn passie ligt: De modewereld en lhbti*-gerelateerde zaken.

Vacant

Vacant

Juniorvoorzitter | Beheert toezicht binnen het bestuur van Noord Nederland en creëert een goede groepsdynamiek

Heb je interesse om juniorvoorzitter te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken (onder functieomschrijvingen afdelingsbestuur – voorzitter). Juniorvoorzitters lopen in eerste instatie mee met het gehele afdelingsbestuur. Daardoor krijg je een breder inzicht op de verschillende taken en een gevoel voor de groepsdynamiek in het desbetreffende afdelingsbestuur. Je hoeft minder tijd te investeren dan de voorzitter. 

Bestuurslid X (X/X)

Bestuurslid X (X/X)

Bestuursfunctie | Omschrijving van de bestuursfunctie

Persoonlijke tekst 

–Dit kun je verwijderen nadat je het gelezen hebt! —

// Hoe werkt de popup? Volg de 3 stappen:

// 1. vergeet niet een naam voor de selector toe te voegen-> pop-up instellingen (tandwiel rechts beneden) -> geavanceerd -> advanced tab -> open by selector (vergeet de punt  voor de selector niet!)
Voorbeeld: .popupvoorzitter

// 2. activeer de selector op de “over mij” button op je template / afdelingspagina
-> op “over mij” klikken -> inhoud -> tekstbewerker -> “tekst” tab (staat naast “visueel”) -> de speciefke naam van de selector  naast “a class” tussen de haakjes zonder punt aanpassen.
Voorbeeld: […] a class=”popupvoorzitter”  […]

//3. Sla het direct op als template en geef de template een naam.