Vrijwilligersdag januari 2019

12 januari 2019, verslag door Katalin Clarijs

Om onze vrijwilligers te bedanken voor al hun harde werk, nodigden we ze op 12 januari uit voor een vrijwilligersdag. Die werd deze keer op een bijzondere locatie gehouden, namelijk de Ceuvel in Amsterdam. Een kort over deze locatie: de Ceuvel is een voormalig scheepswerf, waar de bodem heel zwaar vervuild was. Daar hebben ze nu planten neergezet die ervoor moeten zorgen dat de bodem over een aantal jaar weer schoon en gezond is. Daarnaast staan er oude woonboten die tot die tijd als werkplekken worden gebruikt voor creatieve geesten. Een verdomd cool concept als je het mij vraagt.

In een van deze woonboten werden onze vrijwilligers opgewacht met koffie, thee, koekjes en chips. De eerste helft van de dag bestond uit een semi-therapeutisch praatrondje, waarbij alle aanwezigen een onderwerp dat ze graag wilden bespreken anoniem op een blaadje konden schrijven. Deze briefjes werden in een kommetje gedaan, waarop de briefjes een voor een weer uit de kom werden gevist en het onderwerp dat erop stond werd besproken. Dit leidde tot mooie gesprekken en ondanks dat we maar met een klein groepje waren, was er niet genoeg tijd om alle briefjes te behandelen die waren ingeleverd. Misschien een volgende keer.

Hierna was het tijd om aan het fantaseren te slaan. Over een utopische wereld waarin PINK! grootse revoluties teweeg brengt, wel te verstaan. Hiervoor deelden we de groep op in tweeën. De ene groep kreeg de opdracht om na te denken over de geweldige dingen die we in 2019 willen bereiken – en dan hebben we het niet over honderd extra volgers, maar over dingen zoals het redden van het klimaatakkoord na de val van het kabinet. De andere groep kreeg de opdracht om een bladzijde te ontwerpen uit een geschiedenisboek van over vijftig jaar die helemaal aan PINK! gewijd is. Want ja, over vijftig jaar hebben we zoveel bereikt dat in ieder geschiedenisboek een bladzijde aan de PINK!se revolutie is geweid.

De vrijwilligersdag werd afgesloten bij het café op de Ceuvel, waar we genoten van een heerlijke avondmaaltijd, en later die avond was het tijd voor de nieuwjaarsborrel.