Augustus 2019: het kaderkamp

22/9/2019, door Martine Edinxhoven

We zijn net over de helft van september, wat betekent dat het alweer herfst is geworden en de zomer weer voorbij is. Martine blikt terug op de zomer en schrijft over het PINK! evenement dat een mooi deel van deze zomer was voor haar.

Die vrijdagavond, de laatste dag van het kaderkamp, kwam ik terug van het eerste(!) PINK! Kaderkamp ooit en ik was reuze enthousiast. Ik vertelde dat ik één van de meest leuke en inspirerende dagen ooit heb gehad! Het kamp was bedoeld om meer te leren over politiek en een gezellige week te hebben. Dit is zeker gelukt en met alle verkregen kennis, ben ik zeker weer een tijdje zoet.  

Het was voor mij erg speciaal om een week lang met gelijkstemden te zijn. We hebben veel over en van elkaar geleerd. Er hing een open sfeer, wat maakte dat naast dat iedereen zijn awesome ideeën, over hoe ze de wereld willen veranderen, deelden, wij ook onze persoonlijke zorgen en struggles, die hiermee gepaard gaan, aan elkaar kwijt konden. Dit deed iedereen op zijn eigen manier. Ik heb veel nieuwe vrienden gemaakt, waarvan ik zeker weet dat ik hen nog vaak zal zien!

Graag wil ik Katalin, Ilja en ook Anne, die helaas vanwege ziekte naar huis moest, bedanken voor de organisatie. Alles was tip top geregeld. We hadden een fijne ruime accommodatie in de natuur, lekker plantaardig voedsel, twee lieve hondjes, Jamie en Beau én niet te vergeten, een jacuzzi. Na eerst geklaagd te hebben over hoeveel energie dat ding wel niet gebruikt, besloten we er maar goed gebruik van te maken.

Onze dag zag er ongeveer zo uit. Voor het ontbijt, gingen we eerst met elkaar een ochtendwandeling maken.  Als je wilde uitslapen, kon dit ook, maar tot op een zekere hoogte. Op een gegeven moment zorgde Katalin wel dat je wakker werd door haar wake up song: Taking The Hobbits To Isengard.

Na het ontbijt gingen we aan de slag. Elke dag kwamen er andere mensen op bezoek, om ons een workshop te verzorgen. Allemaal hadden ze natuurlijk te maken met politiek, maar stuk voor stuk verschillend en ze sloten mooi op elkaar aan.

Maandagavond hadden we een workshop van Katalin en de volgende dag van Anne. Zij wilden ons iets meegeven over de manieren waarop je anderen kan overtuigen en hoe je met je oordelen over anderen en jezelf om kan gaan. Hier heb ik echt veel aan gehad en ik probeer mij nu anders en beter te verplaatsen in anderen en hen zelf meer te laten nadenken. Er kwam nog meer aan de orde en ik wil jullie dolgraag meer vertellen, maar ik stop, want anders wordt het een te lang verhaal.

De volgende dag kwam Willem Vermaat op bezoek en hij heeft ons geholpen bij het schrijven en geven van een speech. In de middag  heeft Cynthia, waterschapsbestuurder en fractievoorzitter, ons verteld hoe je politiek actief kan worden. De volgende dag kwam de voorzitter van PINK!, Benjamin, met ons zitten om de diep in te gaan op wat PINK! eigenlijk is en wat het voor onszelf betekent. Die dag zijn we het ook gaan hebben over de toekomst van de politiek: wat wij hierin zouden willen veranderen en hoe we dit kunnen aanpakken. Verder zijn er nog mensen van de Nederlandse Jeugd Raad langs geweest om ons een workshop debatteren te geven. We zijn dus af en toe ook uit onze comfort zone gehaald om te gaan staan en te spreken én (geen maar, één van de tips!), hier hebben we, tenminste ik in ieder geval, veel van geleerd!

De avondprogramma’s waren ook  vermakelijk. Dinsdagavond verzorgde Katalin een pubquiz, woensdag hadden we een verkleedfeestje rond het kampvuur en donderdag hebben we met elkaar tot diep in de nacht geschaakt en gepraat.

Nogmaals, bedankt allemaal! Ik ben er volgend jaar zeker weer bij en ik raad anderen ook aan zeker te komen!

Enthousiast geworden? Houd de kalender van PINK! volgende zomer goed in de gaten voor het tweede kaderkamp in 2020.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Vacant

Vacant

Bestuurslid pers en promo | Beheert social media en pagina's van de afdeling op de site en is verantwoordelijk voor bekendheid in de regio en ledenwerving

Heb je interesse om bestuurslid pers en promo te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken.

Vacant

Vacant

Bestuurslid politiek | Contactpersoon voor andere PJOs en fracties van de PvdD

Heb je interesse om bestuurslid politiek te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken.

Vacant

Vacant

Bestuurslid acties | Zorgt voor voldoende activiteiten die van waarde zijn voor leden

Heb je interesse om bestuurslid acties te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken.

Esther (zij/haar)

Esther (zij/haar)

Secretaris | Beheert de afdelingsmail en zorgt voor procedurele zaken

Ik ben Esther, ik ben 25 en woon samen met mijn partner en onze derpy chihuahua in Helpman (Groningen). Thuis hebben wij bijna 100 planten en staat het hele balkon vol met bakken met bijenbloempjes en kruiden. Op het moment ben ik bezig met een master geschiedenis, en vanaf september ga ik daar ook een master digital humanities bij doen. Ik hou me daarbinnen vooral bezig met de (on)duurzaamheid van digitale ontwikkelingen. Verder werk ik als barista en brand ik lekkere koffie. Mijn lievelingskleur is geel en ik hou van rode wijn. Ik heb veel zin in dit avontuur bij PINK! en ik hoop op deze manier iets bij te kunnen dragen aan een wereld waar we veel minder destructief omgaan met de planeet en de mens niet meer als oppermachtig zien tegenover andere levende wezens.

Joel (hij//die)

Joel (hij//die)

(Co-)Voorzitter | Beheert toezicht binnen het bestuur en creëert een goede groepsdynamiek
Penningmeester | Zorgt dat de begroting goed wordt benut en handelt declaraties af

Hi! Ik ben Joel, 29 jaar en studeer International Business aan de Rijksuniversiteit Groningen. Samen met Miroya deel ik de voorzittersfunctie om zo een frisse en bonte toevoeging aan onze afdeling te geven! Wat mij zo ontzettend fascineert is de dierenwereld. Als mens lijken we het allemaal beter te weten terwijl wij zó veel van allerlei diersoorten kunnen leren. De aarde kent autorijdende orang-oetans en schildernde dolfijnen en toch gaan we ze behandelen als objecten zonder enkele waarde. Zijn we echt slimmer dan de rest? Een ding is zeker: Als mens maken we ons vaak het meest druk over een heleboel onbelangrijke en onatuurlijke zaken. En juist daarom wil ik me inzetten om bepaalde dingen weer ongedaan te maken waar mijn passie ligt: De modewereld en lhbti*-gerelateerde zaken.

Vacant

Vacant

Juniorvoorzitter | Beheert toezicht binnen het bestuur van Noord Nederland en creëert een goede groepsdynamiek

Heb je interesse om juniorvoorzitter te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken (onder functieomschrijvingen afdelingsbestuur – voorzitter). Juniorvoorzitters lopen in eerste instatie mee met het gehele afdelingsbestuur. Daardoor krijg je een breder inzicht op de verschillende taken en een gevoel voor de groepsdynamiek in het desbetreffende afdelingsbestuur. Je hoeft minder tijd te investeren dan de voorzitter. 

Bestuurslid X (X/X)

Bestuurslid X (X/X)

Bestuursfunctie | Omschrijving van de bestuursfunctie

Persoonlijke tekst 

–Dit kun je verwijderen nadat je het gelezen hebt! —

// Hoe werkt de popup? Volg de 3 stappen:

// 1. vergeet niet een naam voor de selector toe te voegen-> pop-up instellingen (tandwiel rechts beneden) -> geavanceerd -> advanced tab -> open by selector (vergeet de punt  voor de selector niet!)
Voorbeeld: .popupvoorzitter

// 2. activeer de selector op de “over mij” button op je template / afdelingspagina
-> op “over mij” klikken -> inhoud -> tekstbewerker -> “tekst” tab (staat naast “visueel”) -> de speciefke naam van de selector  naast “a class” tussen de haakjes zonder punt aanpassen.
Voorbeeld: […] a class=”popupvoorzitter”  […]

//3. Sla het direct op als template en geef de template een naam.