Reactie van PINK! over uitlatingen in het AD

Vandaag heeft het AD een nieuwsbericht geplaatst waarin een quotatie wordt gemaakt van gesprek uit een whatsappgroep binnen het landelijk bestuur. Dit citaat is volledig uit context gerukt en het bestuur vindt het dan ook erg jammer dat het AD niet eerst contact heeft gehad met PINK! over deze kwestie. We verwachten dat wanneer journalisten een bericht als dit krijgen, aan volledige hoor en wederhoor wordt gedaan. Dat dit niet het geval is, vinden we zeer kwalijk.

We willen benadrukken dat niemand binnen het bestuur van PINK! zich in deze quote herkent en niemands mening over bestuursleden van Partij voor de Dieren representeert. Als jongerenpartij zijn we soms kritisch op de moederpartij, waardoor we in discussie kunnen gaan over inhoudelijke zaken. Echter hebben PINK! en PvdD dezelfde beweging voor ogen, een beweging waarbij we opkomen voor álle dieren op deze planeet, en daarom zal het bestuur van PINK! de partij, inclusief de partijtop, blijven steunen.

Ook willen we benadrukken dat een term als “religekkies” in geen enkele context serieus door het bestuur genomen wordt. PINK!, en ook PvdD, zet zich in voor álle bewoners van de planeet, ongeacht welk geloof wel of niet wordt aangehangen.

Verder staat PINK! ook niet achter een belronde om op specifieke kandidaten te stemmen. Dit is geen beleid van PINK!. Wel ondersteunen we een grote opkomst bij congressen. 

Wanneer iemand zorgen met PINK! wil delen over dit nieuws van het AD of andere zaken, dan staat het bestuur daar – net zoals alle andere dagen in het verleden en de toekomst – altijd open voor. Er kan contact opgenomen worden met de voorzitter (voorzitter@pinkpolitiek.nl), secretaris (secretaris@pinkpolitiek.nl) of bestuurslid communicatie (communicatie@pinkpolitiek.nl).

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn