PINK! goes purple!

Opiniestuk door Benjamin van Sterkenburg, voorzitter van PINK!

‘Zijn jullie dan een homo-vereniging?’ Homoseksulatiteit en roze worden met elkaar geassocieerd en heel erg vind ik dat niet, al heeft niet iedere homoseksuele persoon iets met roze natuurlijk. Ik kan het ze ook niet kwalijk nemen dat ze niet direct denken aan een jonge koe, wat de oorsprong van onze naam is. Partij voor de Dieren had toen nog een koe als logo, met een vrolijke paardenbloem in zijn mond. Het is een leuke anekdote waarmee we misschien onze naam wel dieper in het geheugen griffen dan anders.

Waarom ik het daarnaast ook niet zo erg vind, is omdat wij sinds de oprichting pal staan voor gedeelde idealen. Met trots zijn wij de zelfbenoemde emancipatiepartij die ernaar streeft op te komen voor alle minderheden in onze samenleving. Ieder individu dat zich systematisch minder bedeeld voelt door onze samenleving kan op onze steun rekenen. Discriminatie op basis van gender, sekse, geaardheid, huidskleur, achtergrond, diersoort en alle andere eigenschappen waar je niet zelf voor kiest, keuren wij af.

Maar het zijn niet alleen onze idealen die ons met elkaar verbinden. Ook in het trots (en gezellig!) actie voeren lopen we geregeld hand-in-hand. Bij de pride is er een Partij voor de Dieren boot en bij de klimaatmars zijn de Queers for Climate te vinden. Politiek is meer dan beleid. Het is een levensstijl. Dus niet alleen op de Partij voor de Dieren stemmen, ook vegan (proberen) te eten, leer uit je kledingkast bannen en een inclusieve levenshouding naar mensen die anders zijn dan jij.

En hoe doe je dat, een inclusieve levenshouding? Dat kan soms lastig zijn. Daarom zijn kleine gebaren en symbolen zo van belang. Tenminste een vrijdag in het jaar paarse kleren dragen bijvoorbeeld, om te laten zien dat LHBTIQA+ jongeren in jouw ogen niet raar zijn.. Dus roep jouw school, stage- of werkplek op om de regenboogvlag te hijsen, een speciaal event te organiseren om in gesprek te gaan over LHBTIQA+ thema’s of iemand van een belangenvereniging uit te nodigen om een presentatie te komen geven. Of natuurlijk allemaal!

In Nederland is plek voor iedereen – ook, en juist – tijdens school. Dus draag samen met ons op vrijdag 13 december zoveel mogelijk paars en laat zien dat we trots mogen zijn! 

Om aandacht te vragen voor Paarse Vrijdag, houdt PINK! een paarse giveaway op Instagram en Facebook. Vandaag (8/12/2019) is de laatste dag om mee te doen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Vacant

Vacant

Bestuurslid pers en promo | Beheert social media en pagina's van de afdeling op de site en is verantwoordelijk voor bekendheid in de regio en ledenwerving

Heb je interesse om bestuurslid pers en promo te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken.

Vacant

Vacant

Bestuurslid politiek | Contactpersoon voor andere PJOs en fracties van de PvdD

Heb je interesse om bestuurslid politiek te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken.

Vacant

Vacant

Bestuurslid acties | Zorgt voor voldoende activiteiten die van waarde zijn voor leden

Heb je interesse om bestuurslid acties te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken.

Esther (zij/haar)

Esther (zij/haar)

Secretaris | Beheert de afdelingsmail en zorgt voor procedurele zaken

Ik ben Esther, ik ben 25 en woon samen met mijn partner en onze derpy chihuahua in Helpman (Groningen). Thuis hebben wij bijna 100 planten en staat het hele balkon vol met bakken met bijenbloempjes en kruiden. Op het moment ben ik bezig met een master geschiedenis, en vanaf september ga ik daar ook een master digital humanities bij doen. Ik hou me daarbinnen vooral bezig met de (on)duurzaamheid van digitale ontwikkelingen. Verder werk ik als barista en brand ik lekkere koffie. Mijn lievelingskleur is geel en ik hou van rode wijn. Ik heb veel zin in dit avontuur bij PINK! en ik hoop op deze manier iets bij te kunnen dragen aan een wereld waar we veel minder destructief omgaan met de planeet en de mens niet meer als oppermachtig zien tegenover andere levende wezens.

Joel (hij//die)

Joel (hij//die)

(Co-)Voorzitter | Beheert toezicht binnen het bestuur en creëert een goede groepsdynamiek
Penningmeester | Zorgt dat de begroting goed wordt benut en handelt declaraties af

Hi! Ik ben Joel, 29 jaar en studeer International Business aan de Rijksuniversiteit Groningen. Samen met Miroya deel ik de voorzittersfunctie om zo een frisse en bonte toevoeging aan onze afdeling te geven! Wat mij zo ontzettend fascineert is de dierenwereld. Als mens lijken we het allemaal beter te weten terwijl wij zó veel van allerlei diersoorten kunnen leren. De aarde kent autorijdende orang-oetans en schildernde dolfijnen en toch gaan we ze behandelen als objecten zonder enkele waarde. Zijn we echt slimmer dan de rest? Een ding is zeker: Als mens maken we ons vaak het meest druk over een heleboel onbelangrijke en onatuurlijke zaken. En juist daarom wil ik me inzetten om bepaalde dingen weer ongedaan te maken waar mijn passie ligt: De modewereld en lhbti*-gerelateerde zaken.

Vacant

Vacant

Juniorvoorzitter | Beheert toezicht binnen het bestuur van Noord Nederland en creëert een goede groepsdynamiek

Heb je interesse om juniorvoorzitter te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken (onder functieomschrijvingen afdelingsbestuur – voorzitter). Juniorvoorzitters lopen in eerste instatie mee met het gehele afdelingsbestuur. Daardoor krijg je een breder inzicht op de verschillende taken en een gevoel voor de groepsdynamiek in het desbetreffende afdelingsbestuur. Je hoeft minder tijd te investeren dan de voorzitter. 

Bestuurslid X (X/X)

Bestuurslid X (X/X)

Bestuursfunctie | Omschrijving van de bestuursfunctie

Persoonlijke tekst 

–Dit kun je verwijderen nadat je het gelezen hebt! —

// Hoe werkt de popup? Volg de 3 stappen:

// 1. vergeet niet een naam voor de selector toe te voegen-> pop-up instellingen (tandwiel rechts beneden) -> geavanceerd -> advanced tab -> open by selector (vergeet de punt  voor de selector niet!)
Voorbeeld: .popupvoorzitter

// 2. activeer de selector op de “over mij” button op je template / afdelingspagina
-> op “over mij” klikken -> inhoud -> tekstbewerker -> “tekst” tab (staat naast “visueel”) -> de speciefke naam van de selector  naast “a class” tussen de haakjes zonder punt aanpassen.
Voorbeeld: […] a class=”popupvoorzitter”  […]

//3. Sla het direct op als template en geef de template een naam.