Najaarscongres

17 november 2018, verslag door Angelo Delsen

Zaterdag 17 november begon voor onze leden om een voor een student zeer vroege 10 uur ’s morgens in Utrecht. Onze oude vertrouwde Berenkuil was deze morgen namelijk het toneel voor een zeer geslaagde Najaars-AV. Net als vorige AV was er ook deze keer de beschikking over een tweede zaal, waren er zeer interessante sprekers en hebben we genoten van een heerlijke plantaardige lunch.

De dag begon zoals eerder vermeld met de inloop in de tweede zaal, de zaal was gevuld met lekkers voor de bezoekers, en stands waar leden met elkaar konden meeten, mee konden doen met belacties of foto’s kunnen maken waarop we onze support tonen voor onze nieuwe kameraden van de Australische Animal Justice Party.

De sprekers van de dag waren emeritus hoogleraar Kees van der Pijl, de momenteel een boek schrijft over de digitale planeconomie van de toekomst, en Christine Teunissen, momenteel kamerlid van de Partij voor de Dieren.

Helaas, hebben we deze AV wel afscheid moeten nemen van PINK!-veteraan en secretaris Peter, en interim bestuurslid Stijn. Daartegenover staat wel de verkiezing van de zeer talentvolle Noah als bestuurslid promotie, en van de doorgewinterde Katalin als nieuwe secretaris. Bij de presentatie maakte het filmpje van Noah (mogelijk gemaakt door Pieter ‘Tarantino’ Lossie) een gigantische indruk. Het mag geen verrassing zijn dat dit presentatiefilmpje ook op ons YouTube-kanaal te bewonderen is.

Doordat er deze keer geen bestuursleden waren met de tijd om veertien amendementen over Defensie in te dienen is dit onderdeel van de dag soepeler verlopen dan de vorige AV.  Daarom vond onze dagvoorzitter zelfs tijd om extra pauzes in te lassen. De organisatie van de AV heeft hierbij opgemerkt dat de pauzes onder leden zeer populair zijn, gezien het de bestuursleden telkens een ontzettend grote moeite heeft gekost om onze zeer gezellige leden weer tijdig in de vergaderzaal te krijgen.

De dag is zoals gebruikelijk bij ons afgesloten met een borrel en samen uit eten gaan. Dit diner gaf ook mooi de tijd om op een gepaste manier afscheid te nemen van onze geweldige secretaris Peter. We gaan hem missen, maar geloven dat we met deze AV een goed afscheid hebben kunnen organiseren.

Het is weer bijna tijd voor het congres van de Partij voor de Dieren; ik hoop jullie daar allemaal weer te zien.

Kameraadschappelijke zoenen!

Moties en amendementen

Eerste kijk in de nieuwe Brul

Vacant

Vacant

Bestuurslid pers en promo | Beheert social media en pagina's van de afdeling op de site en is verantwoordelijk voor bekendheid in de regio en ledenwerving

Heb je interesse om bestuurslid pers en promo te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken.

Vacant

Vacant

Bestuurslid politiek | Contactpersoon voor andere PJOs en fracties van de PvdD

Heb je interesse om bestuurslid politiek te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken.

Vacant

Vacant

Bestuurslid acties | Zorgt voor voldoende activiteiten die van waarde zijn voor leden

Heb je interesse om bestuurslid acties te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken.

Esther (zij/haar)

Esther (zij/haar)

Secretaris | Beheert de afdelingsmail en zorgt voor procedurele zaken

Ik ben Esther, ik ben 25 en woon samen met mijn partner en onze derpy chihuahua in Helpman (Groningen). Thuis hebben wij bijna 100 planten en staat het hele balkon vol met bakken met bijenbloempjes en kruiden. Op het moment ben ik bezig met een master geschiedenis, en vanaf september ga ik daar ook een master digital humanities bij doen. Ik hou me daarbinnen vooral bezig met de (on)duurzaamheid van digitale ontwikkelingen. Verder werk ik als barista en brand ik lekkere koffie. Mijn lievelingskleur is geel en ik hou van rode wijn. Ik heb veel zin in dit avontuur bij PINK! en ik hoop op deze manier iets bij te kunnen dragen aan een wereld waar we veel minder destructief omgaan met de planeet en de mens niet meer als oppermachtig zien tegenover andere levende wezens.

Joel (hij//die)

Joel (hij//die)

(Co-)Voorzitter | Beheert toezicht binnen het bestuur en creëert een goede groepsdynamiek
Penningmeester | Zorgt dat de begroting goed wordt benut en handelt declaraties af

Hi! Ik ben Joel, 29 jaar en studeer International Business aan de Rijksuniversiteit Groningen. Samen met Miroya deel ik de voorzittersfunctie om zo een frisse en bonte toevoeging aan onze afdeling te geven! Wat mij zo ontzettend fascineert is de dierenwereld. Als mens lijken we het allemaal beter te weten terwijl wij zó veel van allerlei diersoorten kunnen leren. De aarde kent autorijdende orang-oetans en schildernde dolfijnen en toch gaan we ze behandelen als objecten zonder enkele waarde. Zijn we echt slimmer dan de rest? Een ding is zeker: Als mens maken we ons vaak het meest druk over een heleboel onbelangrijke en onatuurlijke zaken. En juist daarom wil ik me inzetten om bepaalde dingen weer ongedaan te maken waar mijn passie ligt: De modewereld en lhbti*-gerelateerde zaken.

Vacant

Vacant

Juniorvoorzitter | Beheert toezicht binnen het bestuur van Noord Nederland en creëert een goede groepsdynamiek

Heb je interesse om juniorvoorzitter te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken (onder functieomschrijvingen afdelingsbestuur – voorzitter). Juniorvoorzitters lopen in eerste instatie mee met het gehele afdelingsbestuur. Daardoor krijg je een breder inzicht op de verschillende taken en een gevoel voor de groepsdynamiek in het desbetreffende afdelingsbestuur. Je hoeft minder tijd te investeren dan de voorzitter. 

Bestuurslid X (X/X)

Bestuurslid X (X/X)

Bestuursfunctie | Omschrijving van de bestuursfunctie

Persoonlijke tekst 

–Dit kun je verwijderen nadat je het gelezen hebt! —

// Hoe werkt de popup? Volg de 3 stappen:

// 1. vergeet niet een naam voor de selector toe te voegen-> pop-up instellingen (tandwiel rechts beneden) -> geavanceerd -> advanced tab -> open by selector (vergeet de punt  voor de selector niet!)
Voorbeeld: .popupvoorzitter

// 2. activeer de selector op de “over mij” button op je template / afdelingspagina
-> op “over mij” klikken -> inhoud -> tekstbewerker -> “tekst” tab (staat naast “visueel”) -> de speciefke naam van de selector  naast “a class” tussen de haakjes zonder punt aanpassen.
Voorbeeld: […] a class=”popupvoorzitter”  […]

//3. Sla het direct op als template en geef de template een naam.