Najaarscongres

17 november 2018, verslag door Angelo Delsen

Zaterdag 17 november begon voor onze leden om een voor een student zeer vroege 10 uur ’s morgens in Utrecht. Onze oude vertrouwde Berenkuil was deze morgen namelijk het toneel voor een zeer geslaagde Najaars-AV. Net als vorige AV was er ook deze keer de beschikking over een tweede zaal, waren er zeer interessante sprekers en hebben we genoten van een heerlijke plantaardige lunch.

De dag begon zoals eerder vermeld met de inloop in de tweede zaal, de zaal was gevuld met lekkers voor de bezoekers, en stands waar leden met elkaar konden meeten, mee konden doen met belacties of foto’s kunnen maken waarop we onze support tonen voor onze nieuwe kameraden van de Australische Animal Justice Party.

De sprekers van de dag waren emeritus hoogleraar Kees van der Pijl, de momenteel een boek schrijft over de digitale planeconomie van de toekomst, en Christine Teunissen, momenteel kamerlid van de Partij voor de Dieren.

Helaas, hebben we deze AV wel afscheid moeten nemen van PINK!-veteraan en secretaris Peter, en interim bestuurslid Stijn. Daartegenover staat wel de verkiezing van de zeer talentvolle Noah als bestuurslid promotie, en van de doorgewinterde Katalin als nieuwe secretaris. Bij de presentatie maakte het filmpje van Noah (mogelijk gemaakt door Pieter ‘Tarantino’ Lossie) een gigantische indruk. Het mag geen verrassing zijn dat dit presentatiefilmpje ook op ons YouTube-kanaal te bewonderen is.

Doordat er deze keer geen bestuursleden waren met de tijd om veertien amendementen over Defensie in te dienen is dit onderdeel van de dag soepeler verlopen dan de vorige AV.  Daarom vond onze dagvoorzitter zelfs tijd om extra pauzes in te lassen. De organisatie van de AV heeft hierbij opgemerkt dat de pauzes onder leden zeer populair zijn, gezien het de bestuursleden telkens een ontzettend grote moeite heeft gekost om onze zeer gezellige leden weer tijdig in de vergaderzaal te krijgen.

De dag is zoals gebruikelijk bij ons afgesloten met een borrel en samen uit eten gaan. Dit diner gaf ook mooi de tijd om op een gepaste manier afscheid te nemen van onze geweldige secretaris Peter. We gaan hem missen, maar geloven dat we met deze AV een goed afscheid hebben kunnen organiseren.

Het is weer bijna tijd voor het congres van de Partij voor de Dieren; ik hoop jullie daar allemaal weer te zien.

Kameraadschappelijke zoenen!

Moties en amendementen

Eerste kijk in de nieuwe Brul