Moties & Amendementen Indienen

Op deze pagina kun je terecht om je amendementen of moties in te dienen. Hiermee kun je (als het amendement wordt aangenomen op het congres) het politieke programma van PINK! wijzigen. Lees goed welke knop je moet hebben voor welk soort amendement. Twijfel je? Lees een uitleg met voorbeelden hieronder. In alle voorbeelden en uitleg spelen cactussen de hoofdrol.

Let op! De deadline voor indienen van amendementen voor najaarscongres 2021 was 12 oktober! Je kan nu geen amendementen meer indienen voor het najaarscongres 2021.

Amendement: nieuwe tekst toevoegen

Wil je volledig een nieuwe tekst toevoegen aan het politiek programma? Bijvoorbeeld: staat er nog niets in het programma over cactussen, en wil je wel dat er iets in komt te staan? Gebruik dan onderstaande knop.

Amendement: al bestaande tekst wijzigen

Wil je een al bestaand beleidspunt of een al bestaande motivering wijzigen? Staat er bijvoorbeeld in het programma dat cactussen een beschermde plantensoort is tot en met 10 jaar, maar vind jij dat dit 15 jaar moet zijn? Gebruik dan onderstaande knop.

Amendement: tekst verwijderen

WIl je tekst uit het programma verwijderen? Bijvoorbeeld: staat er in het programma dat cactussen beschermd zijn maar vind jij dit maar onzin? Gebruik dan onderstaande knop.

Indienen Motie

Wil je een motie indienen? Bijvoorbeeld: vind je dat het bestuur voortaan elke dag een nieuwsbrief moet sturen in plaats van elke maand? Of vind je dat er tijdens congressen alleen nog maar voedsel met de kleur groen geserveerd mag worden? Of vind je dat de vereniging als geheel moet uitspreken dat de Amerikaanse tandarts & cactusjager die in juni 2015 Cecil de cactus neerschoot in Zuid-Afrika een enorme zak is? Gebruik dan onderstaande knop.

Amendement: iets anders

Wil je het HHR wijzigen? De statuten? Gebruik dan dit formulier.