Interactieve kookworkshop met Martine van Haperen

Na de succesvolle verkiezingen hebben wij op 20 maart vegan food professional Martine van Haperen (vegetus.nl , gewoonvegan.nl, PvdD Zaanstad) uitgenodigd voor een lezing én een interactieve kookworkshop. Samen hebben wij op deze avond via de live-stream eten kunnen bereiden. We hebben een lekkere budget-vriendelijke tempeh saté & een vegan-kaasnachosaus gemaakt.

Sanne Watson: “Vooraf aan het koken, kregen we een lezing over de ins en outs van vegan eten. Hoe pak ik dit aan? Waar let ik op? Wat kan ik eten? Dit was heel leerzame informatie en Martine vulde dit aan met antwoorden op al onze vragen. Daarna kwam het leukste deel: samen koken! Martine had ons de recepten vooraf gemaild, dus ik stond voorbereid in de keuken klaar. Martine loodste ons stap voor stap er doorheen en als eindresultaat had ik nachoships met vegan kaassaus en heerlijke saté gemaakt (satésaus ga ik dus echt vaker zelfmaken!! Heel lekker en eigenlijk ook heel makkelijk). Daarna begon natuurlijk het echte feest: opeten wat we hadden gemaakt. Het was een gezellige, leerzame én smakelijke avond :)”