16 maart: Flyeren voor PvdD

PS en Waterschappen 2019

Afgelopen zaterdag liet een groepje PINK!’ers zich niet wegwaaien op de Rijnstraat en hebben we deze mooie flyers aan meegeven aan voorbijgangers. Ook hebben we gesprekken met vele mensen gevoerd om ze ervan te overtuigen waarom onze moederpartij de beste keuze is op 20 maart! We vonden het vooral erg leuk om ons actief in te kunnen zetten voor PvdD tijdens de verkiezingen én om met mensen gesprekken te voeren over onze idealen. De reacties waren vooral erg positief!

Hoe zit dat eigenlijk? Een duurzame partij die flyers uitdeelt? PvdD doet aan “duurzaam flyeren”. Tijdens het flyeren gaan we in gesprek met mensen en we geven de flyers enkel aan diegenen die echt geïnteresseerd zijn in onze standpunten en de flyer ook echt willen lezen. Op deze manier gaan we verspilling van flyers tegen, terwijl PvdD toch campagne kan voeren.

Achteraf zijn we nog samen gaan eten bij Cuisine Clandes10 van Maison Pays-Pas. Het eten was heerlijk en plantaardig: falafel, hummus, salade en Turks brood. We hebben allemaal genoten en zaten bomvol aan het einde van de avond. Voordat we hiervan konden genieten, gooide de wind wel wat roet in het eten. Nellie, die het eten klaargemaakt had, waaide van haar fiets af en alle kikkererwten belandden op de grond. Gelukkig was het nog te redden en konden we heerlijk eten na het flyeren in de koude wind.

Deze organisatie helpt vluchtelingen in Nederland die tegen problemen aanlopen wanneer ze hier zijn. Dit kunnen “simpele” dingen zijn, als iemand die een bril nodig heeft en geld uit de juiste potjes gehaald moet worden. Maar ook ernstige fouten die rechtgezet moeten worden, zoals politieke vluchtelingen die op het vliegtuig terug worden gezet. Alle inkomsten van deze avond zijn naar het goede doel van Maison Pays-Pas gegaan.

Deze dag stond voor ons dus duidelijk in het thema van politiek én de aankomende verkiezingen die daarbij horen. Ga jij vandaag ook stemmen? Ieders stem is belangrijk in onze democratie en dus óók die van jou! Laat je stem horen en kies de politicus die jou mag vertegenwoordigen in de Provinciale Staten en Waterschappen.