Afdeling Zuid-Holland

Het doel van PINK! afdeling Zuid-Holland is om jongeren in onze provincie te betrekken bij politiek, en zich daarin te laten ontwikkelen. Wij willen dat iedere (potentiële) idealist de kans krijgt om in een positieve omgeving betrokken te raken bij onze beweging.

Voorzitter

Bereidt vergaderingen voor en houdt contact met het landelijke bestuur.

Secretaris

Beheert de afdelingsmail en zorgt voor procedurele zaken.

Penningmeester

Zorgt dat de begroting goed wordt benut en handelt declaraties af.

Daisy

De voorzitter Daisy Ruijter (26 jaar) is een Rotterdammer, maar geboren en (semi) getogen in Shanghai. Inmiddels heeft ze haar master Gedragseconomie behaald bij Erasmus Universiteit Rotterdam. Ze probeert zich zoveel mogelijk in te zetten voor dingen die ze belangrijk vindt, zoals onze aarde en al haar inwoners. Met haar betrokkenheid in PINK is ze actief bezig met een het promoten van een ander (economisch) systeem. Samen werken we aan een wereld waarbij winst niet hoger staat dan dierenleed, biodiversiteit, ons klimaat, mensenrechten, privacy, etc. etc. etc.

Floris

Hoi! Ik ben Floris. Ik ben geboren in 2005 en woon in Brielle (look it up). Ik heb een grote liefde voor filosofie en ben geïnteresseerd in o.a. gezondheid en sport, lhbt-zaken, duurzaamheid en alles van samenleving en politiek. Ik doe regelmatig mee met de Cubes of Truth om pre-vegans de realiteit te laten zien achter hun onderdrukkende levensstijl, maar ook om vegans aan te sporen hetzelfde te doen. Ik geloof dat de Partij voor de Dieren de enige partij is die de aangeboren rechten van ieder persoon, inclusief niet-menselijke dieren, zal beschermen. Ik doe mijn best om PINK! (Zuid-Holland) een fijne en verfrissende plek te maken voor iedereen die zich wil inzetten voor de (nu nog) slaafgemaakte niet-menselijke dieren, de planeet waar we allemaal in harmonie op moeten leven, de rechten van het menselijk dier, of een ander nobel doel.

Bloem

Ik ben Bloem, 16 jaar oud en ik zit in mijn eindexamenjaar Havo. Uit interesse voor de politiek heb ik de opleiding 'Inleiding in de Nederlandse politiek' gedaan. Hierdoor raakte ik gemotiveerd om actief te worden binnen PINK!. Na het halen van mijn Havo-diploma wil ik graag rechten studeren om mij verder voor te bereiden op een toekomst in de politiek. Ik woon landelijk en ben dus altijd omringt door dieren en natuur. Dit motiveert me nog meer om te strijden voor dierenwelzijn en een beter milieu en klimaat. In mijn vrije tijd lees ik graag boeken, kijk ik films en spendeer ik tijd met mijn honden, katten en kippen.

Sterre

Hi allemaal! Mijn naam is Sterre Schat, ik ben 21 jaar en een jaar lid bij Pink. Ik studeer bestuurskunde en geschiedenis, en ben altijd geïnteresseerd geweest in politiek, en heb ook ambities om uiteindelijk de politiek in te gaan om van daaruit een verschil te maken. Ik zet me in voor alles wat ik onrecht vind, zoals dieren leed aandoen met als doel geld verdienen, maar ook een bijstandsgezin dat zorg vermijdt omdat het eigenrisico voor hen onbetaalbaar is. Of de KLM miljarden subsidiëren terwijl het juist zo belangrijk is dat er minder wordt gevlogen, en dan vervolgens claimen dat er geen geld is voor een basisbeurs voor studenten, waardoor mensen niet meer willen doorstuderen of geen normale hypotheek meer kunnen krijgen door hun studieschuld. De PvdD spreekt mij niet alleen aan vanwege hun programma omtrent dierenrechten, ook vind ik het een hele goede partij qua klimaat, onderwijs en zorg. En iets wat de PvdD nog unieker maakt, is dat je er vrijwel zeker van kan zijn dat ze werken om de wereld beter en eerlijker te maken voor alle levende wezens, en niet voor macht, geld en aanzien, zoals het bij andere politieke partijen wel soms zo lijkt te zijn.

Auke

Hi, mijn naam is Auke en ik ben 18 jaar jong. Na mijn vwo wil ik Artificial Intelligence gaan studeren in Utrecht. Als hobby programmeer ik regelmatig. Ook speel ik zo nu en dan piano en ga ik graag klimmen in de klimhal en in het buitenland. Het liefst ben ik hoog in de Alpen in Oostenrijk, maar van de Nederlandse natuur geniet ik ook erg. Ik kampeer graag op natuurcampings met mijn tentje. Mede hierdoor ervaar ik wat eigenlijk de verhouding tussen mens en natuur zou moeten zijn, de mens onderdeel van de natuur. Helaas is de natuur eerder onderdeel van de mensheid geworden. Daarom zet ik mij in voor een wereld waarin de aarde inclusief haar leven weer gerespecteerd wordt. Ik geloof erin dat ideologie de beste manier is om zoveel mogelijk hiervoor te kunnen realiseren.

Khalil

Salaam Aleikum (of op z’n Oerhollands: hoi), Ik ben Khalil (Kh=G) Kotaesh, en met mijn 28 jaar de bestuursopa van Zuid-Holland. Ik woon samen met mijn drie harige kinderen en (minder harige, elhamdulillah) verloofde in de provincie Zuid-Holland. In de praktijk is dat Gouda(thuis), Alphen aan den Rijn (familie) of Leiden (verloofde). En ook al vind ik het hier mooi, soms mis ik mijn geboorteplaats, Damascus (Dumar). Hier groeide ik op als staatloze - al is dat ook maar een menselijk begrip: alles om ons heen, de dieren en natuur, zijn altijd al staatloos geweest. Na mijn bachelor, architectuur, vluchtte ik met mijn familie naar Nederland en vonden wij een nieuw thuis in een nieuwe wereld. Ik ben nu mijn master aan het afronden aan de TUDelft en ik werk sinds 2017 bij FARO Architecten. Architectuur is speciesistisch, antropocentrisch en overbelast de natuur. Ik wil mij inzetten om dit te veranderen door te focussen op ecologie, duurzaamheid en natuur-inclusief bouwen als kern. Ik heb twee oren en een mond, dus ik luister meer dan ik praat. Maar nog liever ga ik aan de slag met mijn handen. Het is niet gek als je mij niet in één keer begrijpt, maar er is altijd rationaliteit in mijn irrationaliteit te ontdekken. In mijn vrije tijd ben ik in de sportschool, en als ik zin heb om menselijke dieren te slaan doe ik aan kickboksen MMA, Karate of jujitsu. Ook houd ik van filosoferen en om mijn eigen grappen lachen.

Iris de Bruin

Hallo! Ik ben Iris, 23 jaar en wonend in Den Haag. Ik studeer om precies te zijn chemisch-fysisch analist. Kort gezegd ‘scheikunde’. Dus in de toekomst tijdens kantooruren ben ik te vinden in het lab, onderzoekend naar een oplossing voor het verduurzamen van eigenlijk alles! In mijn vrije tijd speel ik graag piano, geniet ik van het strand, vrienden en familie. Daarnaast ben ik altijd nieuwsgierig naar de wereld en alles eromheen en verdiep ik mij graag in diverse onderwerpen, waarbij ik gebruik maak van boeken lezen, documentaires kijken, lezingen volgen en andere soortgelijke evenementen. Ik heb lang nagedacht hoe ik met de juiste woorden kan aangeven hoe groot mijn liefde is voor dieren en hoe belangrijk ik ze vind, maar dat gevoel kan ik met woorden niet goed genoeg omschrijven. Mijn stem daarentegen kan ik beter gebruiken, dat is wat ik doe en altijd zal blijven doen.

Lotte van den Heuvel

Ik ben Lotte, 22 jaar en afgestudeerd als onderwijskundige. Naast mijn werk houd ik me bezig met gezondheid (gezond eten, sporten) en duurzaamheid. Na groeiende frustratie over het falen van regeringen over de hele wereld om de klimaatcrisis adequaat aan te pakken, besloot ik dat ik me dan maar zelf moet gaan inzetten voor een leefbare toekomst. Niet alleen op persoonlijk vlak, maar nu ook door middel van het politieke debat. Alle bee(s)tjes helpen tenslotte. 😉

Blijf op de hoogte

Het loont om onze site in de gaten te houden: We zorgen dat nieuwe activiteiten en bijeenkomsten altijd op de site worden geplaatst, en dat er een bericht verschijnt wanneer we een nieuwe commissie of werkgroep hebben opgericht.

Daarnaast kun je ons volgen op Facebook, en proberen we al onze evenementen in de maandelijkse nieuwsbrief van PINK! te zetten. Zorg dus dat je die goed ontvangt! Als lid kun je ook via diverse WhatsAppgroepen herinneringen krijgen voor de dingen die jou interesseren.