Afdeling Zuid-Holland

Het doel van PINK! afdeling Zuid-Holland is om jongeren in onze provincie te betrekken bij politiek, en zich daarin te laten ontwikkelen. Wij willen dat iedere (potentiële) idealist de kans krijgt om in een positieve omgeving betrokken te raken bij onze beweging.

Voorzitter Zuid-Holland

De voorzitter Daisy Ruijter (26 jaar) is een Rotterdammer, maar geboren en (semi) getogen in Shanghai. Inmiddels heeft ze haar master Gedragseconomie behaald bij Erasmus Universiteit Rotterdam. Ze probeert zich zoveel mogelijk in te zetten voor dingen die ze belangrijk vindt, zoals onze aarde en al haar inwoners. Met haar betrokkenheid in PINK is ze actief bezig met een het promoten van een ander (economisch) systeem. Samen werken we aan een wereld waarbij winst niet hoger staat dan dierenleed, biodiversiteit, ons klimaat, mensenrechten, privacy, etc. etc. etc.

Secretaris

Beheert de afdelingsmail en zorgt voor procedurele zaken.

Bestuurslid Acties

Bestuurslid Politiek

Contactpersoon voor andere PJOs en fracties van de PvdD

Floris Kraan

In 2020 werd het Floris (15 jaar) duidelijk dat er enorme verandering nodig is in de wereld. Om mee te helpen aan de belangrijkste beweging ooit is hij lid geworden van PINK!. Hier heeft hij voor het eerst mensen met dezelfde idealen ontmoet. Hij wil na het behalen van zijn gymnasiumdiploma politicologie gaan studeren en zo een goed lid worden van Partij voor de Dieren. Zijn passie ligt vooral bij dierenrechten, politiek en de aarde, maar hij is ook bezig met filosofie, LHBTQ+-zaken en gezondheid. Op een vrije avond luistert hij naar muziek, leest hij een boek of gaat hij een potje schaken.

Ilse Oldenburg

Ik ben 22 jaar, soms oud soms jong, en in het final(ly) year van mijn studie aan de Hotelschool The Hague. Op de vraag met welk hondenras ik compatibel zou kunnen zijn, denk ik de Engelse cocker spaniel: zachtaardig, energiek en eigenwijs. Voordat ik bij PINK! lid was ik vaak in strijd met mezelf kijkend naar interesses, waarden en visie van studiegenoten en zoekende naar mijn eigen ‘stem’. Bij PINK! en stage bij de Gemeente Amsterdam voel ik mij op mijn plek. Voor mij is bijdragen aan ‘groei’, zoals in de lineare economie, in de hospitality industry geen optie meer, wel het groeiend verzet.

David Schut

“Alle argumenten om de superioriteit van de mens te bewijzen, kunnen dit harde feit niet doorbreken: in het lijden zijn de dieren onze gelijken.” – Peter Singer ------------------------------ David (22 jaar) studeert bestuurskunde en filosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij probeert de maatschappij voor iedereen veilig(er) te maken. David is vooral geïnspireerd geraakt door de filosoof Peter Singer, bekend van het boek ‘Animal Liberation’. Zo is hij nieuwsgierig naar vragen als: ‘Waarom eten menselijke dieren andere dieren?’, ‘Kan men de consumptie van dierlijke producten moreel verantwoorden?’ en ‘Wat is de rol van de overheid hierin?’. Naast dierethiek is David geïnteresseerd in biodiversiteit, klimaatverandering, politiek en publiek beleid. Zijn interesses sluiten goed aan bij de filosofie van PINK! Bij onze jongerenorganisatie leert hij veel nieuwe, inspirerende mensen kennen.

Bloem van Tilburg

Ik ben Bloem, 16 jaar oud en ik zit in mijn eindexamenjaar Havo. Uit interesse voor de politiek heb ik de opleiding 'Inleiding in de Nederlandse politiek' gedaan. Hierdoor raakte ik gemotiveerd om actief te worden binnen PINK!. Na het halen van mijn Havo-diploma wil ik graag rechten studeren om mij verder voor te bereiden op een toekomst in de politiek. Ik woon landelijk en ben dus altijd omringt door dieren en natuur. Dit motiveert me nog meer om te strijden voor dierenwelzijn en een beter milieu en klimaat. In mijn vrije tijd lees ik graag boeken, kijk ik films en spendeer ik tijd met mijn honden, katten en kippen.

Iris de Bruin

Hallo! Ik ben Iris, 23 jaar en wonend in Den Haag. Ik studeer om precies te zijn chemisch-fysisch analist. Kort gezegd ‘scheikunde’. Dus in de toekomst tijdens kantooruren ben ik te vinden in het lab, onderzoekend naar een oplossing voor het verduurzamen van eigenlijk alles! In mijn vrije tijd speel ik graag piano, geniet ik van het strand, vrienden en familie. Daarnaast ben ik altijd nieuwsgierig naar de wereld en alles eromheen en verdiep ik mij graag in diverse onderwerpen, waarbij ik gebruik maak van boeken lezen, documentaires kijken, lezingen volgen en andere soortgelijke evenementen. Ik heb lang nagedacht hoe ik met de juiste woorden kan aangeven hoe groot mijn liefde is voor dieren en hoe belangrijk ik ze vind, maar dat gevoel kan ik met woorden niet goed genoeg omschrijven. Mijn stem daarentegen kan ik beter gebruiken, dat is wat ik doe en altijd zal blijven doen.

Lotte van den Heuvel

Ik ben Lotte, 22 jaar en afgestudeerd als onderwijskundige. Naast mijn werk houd ik me bezig met gezondheid (gezond eten, sporten) en duurzaamheid. Na groeiende frustratie over het falen van regeringen over de hele wereld om de klimaatcrisis adequaat aan te pakken, besloot ik dat ik me dan maar zelf moet gaan inzetten voor een leefbare toekomst. Niet alleen op persoonlijk vlak, maar nu ook door middel van het politieke debat. Alle bee(s)tjes helpen tenslotte. 😉

Blijf op de hoogte

Het loont om onze site in de gaten te houden: We zorgen dat nieuwe activiteiten en bijeenkomsten altijd op de site worden geplaatst, en dat er een bericht verschijnt wanneer we een nieuwe commissie of werkgroep hebben opgericht.

Daarnaast kun je ons volgen op Facebook, en proberen we al onze evenementen in de maandelijkse nieuwsbrief van PINK! te zetten. Zorg dus dat je die goed ontvangt! Als lid kun je ook via diverse WhatsAppgroepen herinneringen krijgen voor de dingen die jou interesseren.