Afdeling Zuid-Holland

Het doel van PINK! afdeling Zuid-Holland is om jongeren in onze provincie te betrekken bij politiek, en zich daarin te laten ontwikkelen. Wij willen dat iedere (potentiële) idealist de kans krijgt om in een positieve omgeving betrokken te raken bij onze beweging.

Bestuur Jordaans

Mark Jordaans (1994) studeert Gezondheidswetenschappen richting Beleid en Management in Rotterdam. Hij heeft via zijn verpleegkundige achtergrond inzicht verkregen in gezondheid en wil het belang van preventie en welzijn meer nadruk geven in het gezondheidszorgsysteem. Ook in andere sectoren is systeemverandering noodzakelijk om de maatschappij binnen de draagkracht van de aarde te laten opereren. Vanuit PINK! benadrukt hij de noodzaak om meer oog te hebben voor milieu en dierenwelzijn. Als voorzitter is hij verantwoordelijk voor het coördineren van de afdeling en wisselt hij graag met anderen van gedachten om een visie te ontwikkelen om de systeemverandering vorm te geven.

Secretaris

Beheert de afdelingsmail en zorgt voor procedurele zaken.

Beheerder

Beheert social media en pagina's van de afdeling op de site

Bestuurslid acties

Zorgt voor voldoende activiteiten die van waarde zijn voor leden

Fenna Deinum

Fenna Deinum (20 jaar) haalde in de zomer van 2018 haar bachelor Liberal Arts and Sciences aan de Erasmus Univeristy College met als scriptie onderwerp neoliberalisme en klimaatverandering. Haar interesse in politieke filosofie leidde uiteindelijk tot een lidmaatschap bij PINK! en een bestuursfunctie als secretaris. Nu is zij zich aan het oriënteren op een vervolgstudie in filosofische of sociologische richting. Ze brengt veel tijd door met zingen, piano en gitaar spelen. Daarnaast probeert ze graag nieuwe veganistische recepten uit op haar vrienden en familie.

Vacant

Heb je interesse om beheerder te worden? Mail dan naar zuid-holland@pinkpolitiek.nl , of bekijk eerst de functie omschrijving door op de afbeelding te klikken.

Daisy Ruijter

Daisy Ruijter (23 jaar) is een Rotterdammer maar geboren en (semi) getogen in Shanghai. Ze verhuisde op haar achtste naar Maarssen. Na de start van haar studie in Rotterdam had ze weer een thuis gevonden in een havenstad. Inmiddels heeft ze haar bachelor Economie en Bedrijfseconomie behaald, en is ze druk met haar tweede bachelor Rechtsgeleerdheid aan Erasmus Universiteit Rotterdam. Vooral vakken zoals Environmental Economics trekken haar hierin aan. Ze probeert zich zoveel mogelijk in te zetten voor dingen die ze belangrijk vindt. Zo doet ze graag vrijwilligerswerk, zoals collecteren voor de dierenbescherming of een “big sister” zijn op een basisschool. In plaats van alleen maar gefrustreerd zijn over de toestand van onze aarde en haar bewoners leek het haar beter om actief te worden. Bewegingen zoals PINK! die zich inzetten voor een Groene Revolutie geven haar hoop en motivatie.

Bestuurslid financiën

Zorgt dat de begroting goed wordt benut en handelt declaraties af

Bestuurslid politiek

Contactpersoon voor andere PJOs en fracties van de PvdD

Bestuurslid promotie

Verantwoordelijk voor bekendheid in de regio en ledenwerving

Marit Mol Lous

Marit (22 jaar) is vijfdejaars studente sterrenkunde en momenteel bezig met haar onderzoeksmaster in Leiden. Omdat ze zich bij haar studie veel bezig houdt met grootschalige structuren in het universum, is ze onze aarde als iets steeds kwetsbaarder gaan zien, waar wij als mensen zorg en verantwoordelijkheid voor moeten dragen. Ze woont en studeert in Leiden, maar is opgegroeid in verschillende steden in Nederland en in Brussel. Waar ze zich nu het meeste thuis voelt is Den Haag, niet het minste vanwege de hoeveelheid natuur die de stad rijk is. Het liefst spendeert ze haar tijd op het Scheveningse strand of in de Haagse Bossen. Biodiversiteit in steden is dan ook een van de onderwerpen waar ze zich via PINK! graag in verdiept. Verder ontmoet ze via PINK! graag meer jongeren die zich willen inzetten voor dierenwelzijn en andere ethische kwesties.

Maico Mariën

Maico (23 jaar) studeert inmiddels vier jaar filosofie in het mooie Leiden. Met deze opleiding heeft hij veel kennis gekregen van filosofieën die een andere kijk op de wereld verschaffen aangaande de relatie tussen mens en dier. Zo is hij geïnteresseerd om te kijken waarom de mens zichzelf hoger in de wereld ziet staan dan bijvoorbeeld dieren en objecten. Door deze filosofieën is hij gaan inzien dat hier wellicht geen reden voor is en wilt hij zich hierdoor gaan inzetten voor dier en natuur. Dit is dan ook de reden dat hij actief is geworden voor PINK! Om uit de collegebanken te stappen en hier anderen van proberen bewust te maken. Graag treedt hij met anderen in discussie hierover, daarom hoopt hij ook nieuwe mensen te ontmoeten via PINK! om zijn gedachten hierover te verrijken.

Sarah Berends

Sarah (25 jaar) is een Hagenaar, maar gaat soms de grenzen over. Zo heeft ze 5 jaar in Amsterdam (de provinciale grens) voor haar studie en een half jaar in Wenen gewoond. In die 5 jaar in Amsterdam heeft ze haar bachelor Media, Informatie en Communicatie gehaald in de richting Nieuws en Media. Daarnaast heeft ze veel verschillende bijbanen gehad, zoals politiek assistent bij een eenmanspartij in de Gemeenteraad Den Haag. Tijdens haar baan als politiek assistent schreef ze haar scriptie over de zienswijze van jongeren van 18 tot 25 jaar op de ontwikkelingen in campagnevoeren in de Nederlandse politiek. Dit is ook een van haar drijfveren in de politiek: luisteren en in gesprek gaan met de toekomst, jongeren. Daarom is zij actief geworden bij PINK!, een vooruitstrevende, groene en diervriendelijke beweging.

Onze agenda

Blijf op de hoogte

Het loont om onze site in de gaten te houden: We zorgen dat nieuwe activiteiten en bijeenkomsten altijd op de site worden geplaatst, en dat er een bericht verschijnt wanneer we een nieuwe commissie of werkgroep hebben opgericht.

Daarnaast kun je ons volgen op Facebook, en proberen we al onze evenementen in de maandelijkse nieuwsbrief van PINK! te zetten. Zorg dus dat je die goed ontvangt! Als lid kun je ook via diverse WhatsAppgroepen herinneringen krijgen voor de dingen die jou interesseren.