Earth Overshoot Day Protest

Het is algemeen bekend dat wij mensen onverantwoord met de aarde omgaan. Toch zijn veel mensen zich er niet van bewust hoe exact we kunnen meten wat voor schade we onze planeet aandoen.

De aarde heeft een zeker herstellend vermogen: denk aan de snelheid waarmee bepaalde zoetwaterbronnen worden aangevuld, wouden aangroeien en vispopulaties zich herstellen. Er is een maximum aan vervuiling en verbruik dat wij ons kunnen veroorloven ieder jaar, waar de planeet voor kan compenseren.

Earth Overshoot Dag valt ieder jaar op de dag dat wij (sinds 1 januari) hebben vervuilt en verbruikt wat de aarde dat jaar zal kunnen herstellen. De rest van het jaar leven we op schulden.

De leden van PINK! hebben in haar politiek programma het standpunt opgenomen dat World Overshoot Day een nationale dag van de rouw zou moeten zijn. Het is de dag dat wij stilstaan bij het feit dat onze thuisplaneet stervende is, en dat er van pogingen tot reanimatie nog nauwelijks sprake lijkt.

Totdat dit realiteit wordt, of er niet langer meer iets te rouwen valt, zal PINK! op Earth Overshoot Day een protest houden tegen het doorgeslagen consumentisme dat ons de nek om dreigt te draaien, en het lamlendige politieke etablissement dat dit toestaat.

Datum

Tijd

Locatie

8 april

10:00 – 17:00

De Berenkuil, Utrecht

Waar vind ik meer informatie over Earth Overshoot Day?

Op de website van het Global Footprint Network

Mogen alleen PINK!leden protesteren?

Absoluut niet, iedereen is ontzettend welkom!

Concept agenda

10:00 Opening

(…)

17:00 Afsluiting

Voor vragen, verzoeken of opmerkingen over het Earth Overshoot Day protest kun je contact opnemen met ons bestuurslid acties, via acties@pinkpolitiek.nl