Academy 'Landelijke politiek'

De academy is een lang weekend waarin leden kunnen werken aan politieke vaardigheden die van waarde zijn in de landelijke politiek, maar die iedereen met politieke ambities of interesse zullen lonen. Een variatie aan sprekers, workshops en heerlijk plantaardig eten zorgt voor een veelzijdig weekend waar leden met plezier naar terugkijken.

Door de focus op vaardigheden zoals bijvoorbeeld debatteren, standpuntsbepaling, presenteren en onderhandelen is deze Academy altijd een perfecte stap richting deelname aan het PJO parlement.

Indeling

De eerste dag van de Academy begint altijd met opening van onze voorzitter of een deputant. Daarna is er een kennismakingsactiviteit, waarbij een aantal vaardigheden meteen rustig aan bod komen. De middag brengt doorgaans een spreker en een workshop met zich mee. Na gezamenlijk te dineren is er een facultatief avondprogamma.

De tweede dag hoeft niemand ver voor te reizen, en dus is er een langer ochtendprogramma. Deze wordt natuurlijk ook gevolgd door een lunch en een middag met verscheidene activiteiten. Na het middagprogramma is iedereen vrij.

De derde dag hebben doorgaans meer mensen een gevoelig hoofd, en dus is er weer een korter ochtendprogramma. Het is bijna niet meer te geloven dat de meeste deelnemers slechts twee dagen geleden nog politieke leken waren. Er is een keuze aan verdiepende activiteiten, en tegen het eind van de middag raakt iedereen bedwelmd door nostaligische gevoelens over het weekend.

Aan één stuk door serieus

Binnen de politiek is geen ruimte voor lol

Heerlijk eten

Plantaardig is het meest diervriendelijk

Felle debatten

Hou vast aan je idealen én je standpunten

Leerzame discussies

Kijk niet zomaar neer op de mening van een ander