Academy 'Landelijke politiek'

De voorjaarsacademy is een lang weekend waarin leden kunnen werken aan politieke vaardigheden die van waarde zijn in de landelijke politiek, maar die iedereen met politieke ambities of interesse zullen lonen. Een variatie aan sprekers, workshops en heerlijk plantaardig eten zorgt voor een veelzijdig weekend waar leden met plezier naar terugkijken.

Door de focus op vaardigheden zoals bijvoorbeeld debatteren, standpuntsbepaling, presenteren en onderhandelen is deze Academy altijd een perfecte stap richting deelname aan het PJO parlement.

Indeling

De eerste dag van de Academy begint altijd met opening van onze voorzitter of een deputant. Daarna is er een kennismakingsactiviteit, waarbij een aantal vaardigheden meteen rustig aan bod komen. De middag brengt doorgaans een spreker en een workshop met zich mee. Na gezamenlijk te dineren is er een facultatief avondprogamma.

De tweede dag hoeft niemand ver voor te reizen, en dus is er een langer ochtendprogramma. Deze wordt natuurlijk ook gevolgd door een lunch en een middag met verscheidene activiteiten. Na het middagprogramma is iedereen vrij.

De derde dag hebben doorgaans meer mensen een gevoelig hoofd, en dus is er weer een korter ochtendprogramma. Het is bijna niet meer te geloven dat de meeste deelnemers slechts twee dagen geleden nog politieke leken waren. Er is een keuze aan verdiepende activiteiten, en tegen het eind van de middag raakt iedereen bedwelmd door nostaligische gevoelens over het weekend.

Aan één stuk door serieus

Binnen de politiek is geen ruimte voor lol

Heerlijk eten

Plantaardig is het meest diervriendelijk

Felle debatten

Hou vast aan je idealen én je standpunten

Leerzame discussies

Kijk niet zomaar neer op de mening van een ander

Voorbereiding

Er wordt geen voorbereiding van deelnemers verwacht, maar in de bevestigingsmail van je deelname zullen we een aantal lees- en kijktips zetten voor wie wel graag op de zaken vooruitloopt. Ook hebben we regelmatig trainingsavonden als een laagdrempeligere eerste stap.

Countdown tot deze Academy

Dagen
Uren
Minutes

Kosten

Deelname aan de Academy kost €40,-

Hiervoor leveren wij drie dagen aan politieke vorming en goed gezelschap in een mooie locatie. Lunches, drinken en versnaperingen horen daar natuurlijk bij, en één keer avondeten. Ook zullen wij helpen bij het zoeken van een overnachtingsplek in de buurt. Dit kan gratis zijn als je ervoor open staat om bij iemand te logeren.

Eventuele reiskosten, ontbijten en eenmaal avondeten zijn voor eigen rekening. Houd ook rekening met een groepsdruk om hevig uit te gaan.

Dit weekend heeft mij meer inzage gegeven in de mogelijke toekomst bij PINK! en de Partij voor de Dieren

Denise van Schie
Deelnemer

Een zeer leerzaam weekend waarin je in een veilige omgeving, ongedwongen leert je grenzen te verleggen

Samantha Hackhoff
Deelnemer

Ben jij erbij?

Stuur een mail naar communicatie@pinkpolitiek.nl met daarin een korte motivatie waarom jij wil deelnemen. Wanneer je bevestiging hebt dat je één van de plekken voor jou is gereserveerd, kun je het bedrag van €40 overmaken om het te bemachtigen. Dit zal duidelijk in de mail vermeld staan.