Academy

De najaarsacademy is een weekend waarin leden in aanraking komen met de kennis en vaardigheden die nodig zijn voor actief burgerschap, en inzicht te ontwikkelen in de lokale politiek. Verschillende sprekers, workshops en heerlijk plantaardig eten zorgen voor een boeiend weekend waar duidelijk wordt hoe makkelijk het is om je met politiek te bemoeien.

Door de focus op vaardigheden zoals lobbyen, opiniestukken schrijven en activisme is deze Academy precies wat je nodig hebt om in jouw gemeente aan de slag te gaan, ook als je niet het geluk hebt om een PvdD-fractie hebt om te steunen.

Indeling

De eerste dag van de Academy begint altijd met opening van onze voorzitter of een deputant. Daarna is er een kennismakingsactiviteit, waarbij iets van de vaardigheden meteen rustig aan bod komt. De middag wordt gewijd aan een spreker en een workshop. Na gezamenlijk te dineren is er een facultatief avondprogamma.

De tweede dag hoeft niemand ver voor te reizen, en dus is er een langer ochtendprogramma. Deze wordt natuurlijk ook gevolgd door een lunch en een middag met verscheidene afrondende activiteiten, en de kans om onderling intenties te delen en te denken over hoe PINK! in iedereens gemeente zichtbaar(der) zou kunnen worden.

Er zijn veel vormen van politiek activisme

Uiteraard raden wij ze niet allemaal aan

Een actie hoeft niet grootschalig

Als je maar een idee hebt dat de aandacht grijpt

Uiteindelijk is alles politiek

Zolang je er een duidelijke boodschap mee uitdraagt