Kaderopleiding

De kaderopleiding is een drie-daagse opleiding waarin deelnemers uitvoerig leren en meedenken over de identiteit van onze vereniging en onze moederpartij, en waarin zij aan de hand van trainingen, presentaties en werksessies allerlei vaardigheden beoefenen die van waarde kunnen zijn binnen een politieke organisatie.

Leden mogen door hun afdeling worden voorgedragen voor de kaderopleiding, en moeten zich via het afdelingsbestuur aanmelden, als zij in hun regio een afdeling hebben. Het is gericht op onze beweging, en niet alleen op PINK!, en is daarom uitstekend voor leden die meer willen gaan betekenen voor onze moederpartij of een internationale zusterorganisatie.

Indeling

Iedere dag van de kaderopleiding heeft een specifiek thema, waar bepaalde doelen aan vastzitten. Iedere dag begint om 10 uur stipt en eindigt op 17 uur, en vindt plaats in Amersfoort of Amsterdam.

Imago en identiteit

De eerste dag begint met een voorstelronde en een discussie over de identiteit en het imago van PINK!. De middag begint met een presentatie over framing en wordt geëindigd met een uitvoerige discussie over de prioriteiten van onze beweging onder begeleiding van experts op het gebied van effectieve communicatie en politieke strategie.

Boodschap uitdragen

De tweede dag begint met de bespreking van een huiswerkopdracht, vervolgd door een presentatie over de verschillende schrijfstijlen en regels voor soorten ingezonden stukken. De middag begint met een masterclass presenteren en wordt afgerond met de introductie van een opdracht over het afleggen van een interview.

Sociale zaken

De derde dag begint met een bespreking van de huiswerkopdracht, vervolgd door een begeleidde groepsgesprek over kritische zelfreflectie dat zich zal richten op social media gebruik. De middag begint met een masterclass cold reading en eindigt met een spoedopdracht waarin cursisten hun nieuwe vaardigheden moeten inzetten.

Voorbereiding

Iedere dag van de kaderopleiding vergt een aantal uren voorbereiding. Voor de eerste dag is dit vooral het bestuderen van een aantal bronnen. Voor de tweede dag moet een klein onderzoek worden gedaan, en voor de derde dag moet een creatief product worden gecreëerd.

Deelnemers krijgen ook een suggestielijst met boeken en documentaires waarmee zij zich vooraf kunnen verdiepen in onderwerpen die ze tijdens de kaderdagen verder zullen verkennen, maar dit wordt niet verwacht.

Ben jij erbij?

Je hebt de laatste kaderopleiding helaas gemist. De nieuwe datum is nog bekend. Stuur een mail naar jouw afdelingsbestuur (of naar politiek@pinkpolitiek.nl als in jouw regio geen bestuur bestaat) met daarin dat je mee wilt doen aan de kaderopleiding. Dan houden we je op de hoogte.

In de zomer is er ook nog het kaderkamp.

Vacant

Vacant

Bestuurslid pers en promo | Beheert social media en pagina's van de afdeling op de site en is verantwoordelijk voor bekendheid in de regio en ledenwerving

Heb je interesse om bestuurslid pers en promo te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken.

Vacant

Vacant

Bestuurslid politiek | Contactpersoon voor andere PJOs en fracties van de PvdD

Heb je interesse om bestuurslid politiek te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken.

Vacant

Vacant

Bestuurslid acties | Zorgt voor voldoende activiteiten die van waarde zijn voor leden

Heb je interesse om bestuurslid acties te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken.

Esther (zij/haar)

Esther (zij/haar)

Secretaris | Beheert de afdelingsmail en zorgt voor procedurele zaken

Ik ben Esther, ik ben 25 en woon samen met mijn partner en onze derpy chihuahua in Helpman (Groningen). Thuis hebben wij bijna 100 planten en staat het hele balkon vol met bakken met bijenbloempjes en kruiden. Op het moment ben ik bezig met een master geschiedenis, en vanaf september ga ik daar ook een master digital humanities bij doen. Ik hou me daarbinnen vooral bezig met de (on)duurzaamheid van digitale ontwikkelingen. Verder werk ik als barista en brand ik lekkere koffie. Mijn lievelingskleur is geel en ik hou van rode wijn. Ik heb veel zin in dit avontuur bij PINK! en ik hoop op deze manier iets bij te kunnen dragen aan een wereld waar we veel minder destructief omgaan met de planeet en de mens niet meer als oppermachtig zien tegenover andere levende wezens.

Joel (hij//die)

Joel (hij//die)

(Co-)Voorzitter | Beheert toezicht binnen het bestuur en creëert een goede groepsdynamiek
Penningmeester | Zorgt dat de begroting goed wordt benut en handelt declaraties af

Hi! Ik ben Joel, 29 jaar en studeer International Business aan de Rijksuniversiteit Groningen. Samen met Miroya deel ik de voorzittersfunctie om zo een frisse en bonte toevoeging aan onze afdeling te geven! Wat mij zo ontzettend fascineert is de dierenwereld. Als mens lijken we het allemaal beter te weten terwijl wij zó veel van allerlei diersoorten kunnen leren. De aarde kent autorijdende orang-oetans en schildernde dolfijnen en toch gaan we ze behandelen als objecten zonder enkele waarde. Zijn we echt slimmer dan de rest? Een ding is zeker: Als mens maken we ons vaak het meest druk over een heleboel onbelangrijke en onatuurlijke zaken. En juist daarom wil ik me inzetten om bepaalde dingen weer ongedaan te maken waar mijn passie ligt: De modewereld en lhbti*-gerelateerde zaken.

Vacant

Vacant

Juniorvoorzitter | Beheert toezicht binnen het bestuur van Noord Nederland en creëert een goede groepsdynamiek

Heb je interesse om juniorvoorzitter te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken (onder functieomschrijvingen afdelingsbestuur – voorzitter). Juniorvoorzitters lopen in eerste instatie mee met het gehele afdelingsbestuur. Daardoor krijg je een breder inzicht op de verschillende taken en een gevoel voor de groepsdynamiek in het desbetreffende afdelingsbestuur. Je hoeft minder tijd te investeren dan de voorzitter. 

Bestuurslid X (X/X)

Bestuurslid X (X/X)

Bestuursfunctie | Omschrijving van de bestuursfunctie

Persoonlijke tekst 

–Dit kun je verwijderen nadat je het gelezen hebt! —

// Hoe werkt de popup? Volg de 3 stappen:

// 1. vergeet niet een naam voor de selector toe te voegen-> pop-up instellingen (tandwiel rechts beneden) -> geavanceerd -> advanced tab -> open by selector (vergeet de punt  voor de selector niet!)
Voorbeeld: .popupvoorzitter

// 2. activeer de selector op de “over mij” button op je template / afdelingspagina
-> op “over mij” klikken -> inhoud -> tekstbewerker -> “tekst” tab (staat naast “visueel”) -> de speciefke naam van de selector  naast “a class” tussen de haakjes zonder punt aanpassen.
Voorbeeld: […] a class=”popupvoorzitter”  […]

//3. Sla het direct op als template en geef de template een naam.