Buitenlandexcursie

Ieder jaar organiseert PINK! de buitenlandexcursie, een lang weekend naar een stad die met de bus of trein bereikbaar is. Aan de hand van een behoorlijk vol programma verkennen we de dierenrechtenbeweging buiten onze landsgrenzen.

We maken altijd gebruik van de kans om een zusterpartij van de Partij voor de Dieren te leren kennen, en hen te enthousiasmeren om zelf ook actiever jongeren te betrekken.

Programma

Afhankelijk van onze bestemming en de reisopties, vertrekken we donderdagavond of vrijdagochtend vroeg. Indien nodig worden logeerplekken geregeld voor leden die in de uithoeken van Nederland wonen. Tijdens de trein- of busreis is er ruime tijd om je excursiegenoten te leren kennen – en de gezichten te ontdekken achter de bizarre appberichten die je de afgelopen dagen hebt mogen verduren.

Je zult vooraf een programma hebben ontvangen. Natuurlijk verschilt die ieder jaar behoorlijk, maar je kunt rekenen op: een verscheidenheid aan plantaardige eetplekken; een ontmoeting met leden van de nationale dierenpartij; een rondleiding door de stad; een gesprek met of presentatie van een lokale dierenactivist; en genoeg tijd om je eigen ding te doen.

Voorgaande jaren

Brussel 2022

Deze reis stond in het teken van de EU: een rondleiding door het Europees Parlement en ontmoeting met Anja Hazekamp.

Antwerpen 2019

Ontmoeting met DierAnimal, lekker eten en de stad verkennen (met een step!)

Köln 2018

Hoogtepunten waren een ontmoeting met de Tierschutzpartei & hun jongerenorganisatie-in-oprichting en een stadswandeling met enthousiaste gids.

Lille 2017

Hoogtepunten waren ontmoetingen met Parti Animaliste en met Caroline Fons-Battesti van PACTE, en een uitgebreide rondleiding door de stad.

London 2016

Hoogtepunten waren rondleidingen over street art van Whitechapel, en door de Houses of Parliament, en ontmoetingen met de Animal Welfare Party en World Animal Protection.

Gent 2015

Hoogtepunten waren een bezoek aan het kantoor van EVA, een bezoek aan de botanische tuinen, en lunch met de oprichter van GAIA (Global Action in the Interest of Animals).

Keulen 2014

Hoogtepunten waren een stadswandeling met gids, een bezoek aan de kathedraal en een trip over de Rijn per kabelbaan.
OCEAN CONFERENCE PORTUGAL
Buitenlandexcursie
OCEAN CONFERENCE PORTUGAL
Buitenlandexcursie
OCEAN CONFERENCE PORTUGAL
Buitenlandexcursie
OCEAN CONFERENCE PORTUGAL
Buitenlandexcursie
Previous slide
Next slide