Buitenlandexcursie

Ieder jaar organiseert PINK! de buitenlandexcursie, een lang weekend naar een stad die met de bus of trein bereikbaar is. Aan de hand van een behoorlijk vol programma verkennen we de dierenrechtenbeweging buiten onze landsgrenzen.

We maken altijd gebruik van de kans om een zusterpartij van de Partij voor de Dieren te leren kennen, en hen te enthousiasmeren om zelf ook actiever jongeren te betrekken.

Programma

Afhankelijk van onze bestemming en de reisopties, vertrekken we donderdagavond of vrijdagochtend vroeg. Indien nodig worden logeerplekken geregeld voor leden die in de uithoeken van Nederland wonen. Tijdens de trein- of busreis is er ruime tijd om je excursiegenoten te leren kennen – en de gezichten te ontdekken achter de bizarre appberichten die je de afgelopen dagen hebt mogen verduren.

Je zult vooraf een programma hebben ontvangen. Natuurlijk verschilt die ieder jaar behoorlijk, maar je kunt rekenen op: een verscheidenheid aan plantaardige eetplekken; een ontmoeting met leden van de nationale dierenpartij; een rondleiding door de stad; een gesprek met of presentatie van een lokale dierenactivist; en genoeg tijd om je eigen ding te doen.

Voorgaande jaren

Brussel 2022

Deze reis stond in het teken van de EU: een rondleiding door het Europees Parlement en ontmoeting met Anja Hazekamp.

Antwerpen 2019

Ontmoeting met DierAnimal, lekker eten en de stad verkennen (met een step!)

Köln 2018

Hoogtepunten waren een ontmoeting met de Tierschutzpartei & hun jongerenorganisatie-in-oprichting en een stadswandeling met enthousiaste gids.

Lille 2017

Hoogtepunten waren ontmoetingen met Parti Animaliste en met Caroline Fons-Battesti van PACTE, en een uitgebreide rondleiding door de stad.

London 2016

Hoogtepunten waren rondleidingen over street art van Whitechapel, en door de Houses of Parliament, en ontmoetingen met de Animal Welfare Party en World Animal Protection.

Gent 2015

Hoogtepunten waren een bezoek aan het kantoor van EVA, een bezoek aan de botanische tuinen, en lunch met de oprichter van GAIA (Global Action in the Interest of Animals).

Keulen 2014

Hoogtepunten waren een stadswandeling met gids, een bezoek aan de kathedraal en een trip over de Rijn per kabelbaan.
Vacant

Vacant

Bestuurslid pers en promo | Beheert social media en pagina's van de afdeling op de site en is verantwoordelijk voor bekendheid in de regio en ledenwerving

Heb je interesse om bestuurslid pers en promo te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken.

Vacant

Vacant

Bestuurslid politiek | Contactpersoon voor andere PJOs en fracties van de PvdD

Heb je interesse om bestuurslid politiek te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken.

Vacant

Vacant

Bestuurslid acties | Zorgt voor voldoende activiteiten die van waarde zijn voor leden

Heb je interesse om bestuurslid acties te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken.

Esther (zij/haar)

Esther (zij/haar)

Secretaris | Beheert de afdelingsmail en zorgt voor procedurele zaken

Ik ben Esther, ik ben 25 en woon samen met mijn partner en onze derpy chihuahua in Helpman (Groningen). Thuis hebben wij bijna 100 planten en staat het hele balkon vol met bakken met bijenbloempjes en kruiden. Op het moment ben ik bezig met een master geschiedenis, en vanaf september ga ik daar ook een master digital humanities bij doen. Ik hou me daarbinnen vooral bezig met de (on)duurzaamheid van digitale ontwikkelingen. Verder werk ik als barista en brand ik lekkere koffie. Mijn lievelingskleur is geel en ik hou van rode wijn. Ik heb veel zin in dit avontuur bij PINK! en ik hoop op deze manier iets bij te kunnen dragen aan een wereld waar we veel minder destructief omgaan met de planeet en de mens niet meer als oppermachtig zien tegenover andere levende wezens.

Joel (hij//die)

Joel (hij//die)

(Co-)Voorzitter | Beheert toezicht binnen het bestuur en creëert een goede groepsdynamiek
Penningmeester | Zorgt dat de begroting goed wordt benut en handelt declaraties af

Hi! Ik ben Joel, 29 jaar en studeer International Business aan de Rijksuniversiteit Groningen. Samen met Miroya deel ik de voorzittersfunctie om zo een frisse en bonte toevoeging aan onze afdeling te geven! Wat mij zo ontzettend fascineert is de dierenwereld. Als mens lijken we het allemaal beter te weten terwijl wij zó veel van allerlei diersoorten kunnen leren. De aarde kent autorijdende orang-oetans en schildernde dolfijnen en toch gaan we ze behandelen als objecten zonder enkele waarde. Zijn we echt slimmer dan de rest? Een ding is zeker: Als mens maken we ons vaak het meest druk over een heleboel onbelangrijke en onatuurlijke zaken. En juist daarom wil ik me inzetten om bepaalde dingen weer ongedaan te maken waar mijn passie ligt: De modewereld en lhbti*-gerelateerde zaken.

Vacant

Vacant

Juniorvoorzitter | Beheert toezicht binnen het bestuur van Noord Nederland en creëert een goede groepsdynamiek

Heb je interesse om juniorvoorzitter te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken (onder functieomschrijvingen afdelingsbestuur – voorzitter). Juniorvoorzitters lopen in eerste instatie mee met het gehele afdelingsbestuur. Daardoor krijg je een breder inzicht op de verschillende taken en een gevoel voor de groepsdynamiek in het desbetreffende afdelingsbestuur. Je hoeft minder tijd te investeren dan de voorzitter. 

Bestuurslid X (X/X)

Bestuurslid X (X/X)

Bestuursfunctie | Omschrijving van de bestuursfunctie

Persoonlijke tekst 

–Dit kun je verwijderen nadat je het gelezen hebt! —

// Hoe werkt de popup? Volg de 3 stappen:

// 1. vergeet niet een naam voor de selector toe te voegen-> pop-up instellingen (tandwiel rechts beneden) -> geavanceerd -> advanced tab -> open by selector (vergeet de punt  voor de selector niet!)
Voorbeeld: .popupvoorzitter

// 2. activeer de selector op de “over mij” button op je template / afdelingspagina
-> op “over mij” klikken -> inhoud -> tekstbewerker -> “tekst” tab (staat naast “visueel”) -> de speciefke naam van de selector  naast “a class” tussen de haakjes zonder punt aanpassen.
Voorbeeld: […] a class=”popupvoorzitter”  […]

//3. Sla het direct op als template en geef de template een naam.