Voorjaarscongres

Congressen
Het voorjaarscongres is één van de twee jaarlijkse algemene vergaderingen (AV’s). De AV is het hoogste orgaan van PINK!. De leden komen tijdens een congresweekend bijeen om samen te bepalen hoe onze beweging zich verder moet ontwikkelen.

Koers vereniging
Op congressen worden landelijk bestuursleden verkozen, worden reglementswijzigingen doorgevoerd en wordt ons politiek programma geamendeerd. Er worden altijd twee boeiende sprekers uitgenodigd, een plantaardige lunch verzorgd en er zijn activiteiten.

Eerstvolgende congres
Het voorjaarscongres vindt meestal plaats in april of mei en het najaarscongres in oktober. Op de betreffende congrespagina vind je meer informatie naarmate het congres dichterbij komt. Houd deze pagina dus goed in de gaten voor alle deadlines en het aanmeldformulier.

Het eerstvolgende voorjaarscongres begint over...

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

...en vindt plaats op 20 en 21 mei 2023.

Praktische informatie

Op deze pagina vind je in aanloop naar het congres alle informatie en updates. Inhoudelijke documenten zoals amendementen, moties, bestuursadviezen, jaarverslagen, etc. zullen niet hier, maar op de ledenpagina ‘Congresstukken’ geüpload worden (zie inloglink linksboven). Zodra er nieuwe of gewijzigde informatie op de ledenwebsite gezet wordt door het bestuur of de congresorganisatie, zal dat hier vermeld worden.

Lukt het niet om in te loggen op de ledenwebsite of heb je nog geen inloggegevens aangevraagd? Stuur dan een mail naar administratie@pinkpolitiek.nl. Gebruik het e-mailadres waarmee je lid bent van PINK!. Het kan enkele dagen duren voordat je reactie krijgt.

23 april 2023
Solliciteren voor de functies Vorming & Ontwikkeling en Kascommissie

29 & 30 april, 1 & 2 mei 
Sollicitatiegesprekken

3 mei 2023
Indienen moties en amendementen om feedback te krijgen van het landelijk bestuur

5 mei 2023
Publicatie brief kandidatencommissie

8 mei 2023
Voorlopige landelijk bestuursadviezen moties en amendementen

12 mei 2023
Indienen moties en amendementen

14 mei 2023
Deadline aanmelden met stemrecht voor congres (wensen als; volmacht, dieetwensen, toegankelijkheidswensen en overnachting, kunnen we aanmeldingen nar deze datum niet meer faciliteren)

15 mei 2023
Definitieve bestuursadviezen moties en amendementen

20 en 21 mei 2023
Het congres!

Meer informatie over de locatie volgt.

Meer informatie over het programma volgt.

Het thema van dit voorjaarscongres is Grenzen aan de Groei. Het huidige economische systeem is kapot: het houdt geen rekening met de grenzen van de Aarde en het voorzien in ieders basisbehoeften. Daarom moeten we stoppen met het inzetten op oneindige economische groei, terwijl er wél grenzen zitten aan de grondstoffen die we gebruiken. Kortom: hoog tijd om grenzen te stellen aan economische groei!

Meer informatie over de sprekers volgt.

Meer informatie over de dagvoorzitters volgt.

Meer informatie over de livestream volgt.

F.A.Q. over het congres

Dat kan via de oranje knop bovenaan deze pagina (moties & amendementen indienen). Je vindt er ook een knop naar de webpagina over het politieke programma en een knop waarmee je het politiek programma als PDF bestand kan downloaden.

Voorafgaand aan het congres wordt er ook altijd een workshop over moties en amendementen georganiseerd. Houd dus de evenementenkalender goed in de gaten!

Voor de verplaatsing van en naar de Algemene Vergadering vergoedt PINK! je reiskosten. Dit uiteraard enkel voor de verplaatsing die strikt noodzakelijk is voor het bijwonen van de AV.

Met het openbaar vervoer

  • Kijk zeker eerst of het mogelijk is om met meerdere leden samen te reizen naar de AV. Dit kan met NS Groepsretour. Als dit niet mogelijk is, ga dan na of het voordelig is om een dagretour te kopen;
  • Bewaar goed je ticket of zorg voor een uitdraai van je OV-reishistorie met vermelding van de kostprijs van je traject. (Zie hiervoor de website www.ov-chipkaart.nl);
  • Vul het declaratieformulier in;
  • Stuur het formulier naar penningmeester@pinkpolitiek.nl.

Kom je met de auto?

  • Meld dit bij je afdeling en geef aan hoeveel extra plaatsen je beschikbaar hebt;
  • Bereken het aantal km dat je hebt gereisd met de auto van en naar het congres;
  • Vul het declaratieformulier in;
  • Vermeld daarbij je vertreklocatie en het aantal gereden km;
  • Stuur het formulier naar penningmeester@pinkpolitiek.nl.

Toegang tot het congres kost geen geld. Als je ook nog samen wil avondeten of borrelen, komen deze kosten wel voor eigen rekening. Als er vanuit de congresorganisatie een hotelovernachting gefaciliteerd wordt, vragen we daar ook een eigen bijdrage voor. Reiskosten kun je declareren.

En beide dagen is er een gratis vegan lunch geregeld!

Als de voorbereidingen voor het voorjaarscongres zijn begonnen komt hier meer informatie.

In principe kun je één introducé meenemen. Je zult op het aanmeldingsformulier dan ook ruimte vinden voor de naam van één persoon (naast jezelf). Als je meer mensen wilt meenemen, kun je daarvoor een verzoek sturen naar de contactpersoon voor het congres.

Wees je er bewust van dat ook mensen die zich pas recentelijk hebben aangemeld gewoon als volwaardig lid aanwezig mogen zijn op het congres. Dit maakt de ervaring vaak interessanter.

Over organisatie en stemmingen
Voor vragen over de organisatie van het congres, de dagplanning en procedure van stemmingen kan er contact opgenomen worden met de congresorganisatie. Mail naar congres@pinkpolitiek.nl, dan zullen zij je verder helpen. 

Over inloggegevens ledenwebsite
Lukt het inloggen niet of heb je nog geen inloggegevens voor de ledenwebsite? Stuur dan een mail naar administratie@pinkpolitiek.nl

Overig
Mail naar congres@pinkpolitiek.nl of app een landelijkbestuurslid wanneer je een andere vraag hebt.

Impressie

Vacant

Vacant

Bestuurslid pers en promo | Beheert social media en pagina's van de afdeling op de site en is verantwoordelijk voor bekendheid in de regio en ledenwerving

Heb je interesse om bestuurslid pers en promo te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken.

Vacant

Vacant

Bestuurslid politiek | Contactpersoon voor andere PJOs en fracties van de PvdD

Heb je interesse om bestuurslid politiek te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken.

Vacant

Vacant

Bestuurslid acties | Zorgt voor voldoende activiteiten die van waarde zijn voor leden

Heb je interesse om bestuurslid acties te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken.

Esther (zij/haar)

Esther (zij/haar)

Secretaris | Beheert de afdelingsmail en zorgt voor procedurele zaken

Ik ben Esther, ik ben 25 en woon samen met mijn partner en onze derpy chihuahua in Helpman (Groningen). Thuis hebben wij bijna 100 planten en staat het hele balkon vol met bakken met bijenbloempjes en kruiden. Op het moment ben ik bezig met een master geschiedenis, en vanaf september ga ik daar ook een master digital humanities bij doen. Ik hou me daarbinnen vooral bezig met de (on)duurzaamheid van digitale ontwikkelingen. Verder werk ik als barista en brand ik lekkere koffie. Mijn lievelingskleur is geel en ik hou van rode wijn. Ik heb veel zin in dit avontuur bij PINK! en ik hoop op deze manier iets bij te kunnen dragen aan een wereld waar we veel minder destructief omgaan met de planeet en de mens niet meer als oppermachtig zien tegenover andere levende wezens.

Joel (hij//die)

Joel (hij//die)

(Co-)Voorzitter | Beheert toezicht binnen het bestuur en creëert een goede groepsdynamiek
Penningmeester | Zorgt dat de begroting goed wordt benut en handelt declaraties af

Hi! Ik ben Joel, 29 jaar en studeer International Business aan de Rijksuniversiteit Groningen. Samen met Miroya deel ik de voorzittersfunctie om zo een frisse en bonte toevoeging aan onze afdeling te geven! Wat mij zo ontzettend fascineert is de dierenwereld. Als mens lijken we het allemaal beter te weten terwijl wij zó veel van allerlei diersoorten kunnen leren. De aarde kent autorijdende orang-oetans en schildernde dolfijnen en toch gaan we ze behandelen als objecten zonder enkele waarde. Zijn we echt slimmer dan de rest? Een ding is zeker: Als mens maken we ons vaak het meest druk over een heleboel onbelangrijke en onatuurlijke zaken. En juist daarom wil ik me inzetten om bepaalde dingen weer ongedaan te maken waar mijn passie ligt: De modewereld en lhbti*-gerelateerde zaken.

Vacant

Vacant

Juniorvoorzitter | Beheert toezicht binnen het bestuur van Noord Nederland en creëert een goede groepsdynamiek

Heb je interesse om juniorvoorzitter te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken (onder functieomschrijvingen afdelingsbestuur – voorzitter). Juniorvoorzitters lopen in eerste instatie mee met het gehele afdelingsbestuur. Daardoor krijg je een breder inzicht op de verschillende taken en een gevoel voor de groepsdynamiek in het desbetreffende afdelingsbestuur. Je hoeft minder tijd te investeren dan de voorzitter. 

Bestuurslid X (X/X)

Bestuurslid X (X/X)

Bestuursfunctie | Omschrijving van de bestuursfunctie

Persoonlijke tekst 

–Dit kun je verwijderen nadat je het gelezen hebt! —

// Hoe werkt de popup? Volg de 3 stappen:

// 1. vergeet niet een naam voor de selector toe te voegen-> pop-up instellingen (tandwiel rechts beneden) -> geavanceerd -> advanced tab -> open by selector (vergeet de punt  voor de selector niet!)
Voorbeeld: .popupvoorzitter

// 2. activeer de selector op de “over mij” button op je template / afdelingspagina
-> op “over mij” klikken -> inhoud -> tekstbewerker -> “tekst” tab (staat naast “visueel”) -> de speciefke naam van de selector  naast “a class” tussen de haakjes zonder punt aanpassen.
Voorbeeld: […] a class=”popupvoorzitter”  […]

//3. Sla het direct op als template en geef de template een naam.