Acties & demonstraties

Om belangrijke thema’s op de politieke agenda te krijgen, is het vaak nodig om er eerst media aandacht voor te krijgen. Dat kan door op te vallen in de openbare ruimte, en acties en demonstraties zijn daarbij een goed middel.

De actiecommissie is het orgaan van PINK! die ervoor zorgt dat we voldoende zichtbaar zijn op straat, en goed inspelen op actualiteiten. Daarnaast organiseert PINK! drie keer paar jaar een actie/excursie, waar doorgewinterde activisten beginners de kneepjes van het vak leren.

Acties

Acties zijn een manier om met een kleine groep mensen toch veel aandacht te krijgen. Zo wist bij onze klimaatstaking een klein groepje middelbare scholieren wekenlang landelijke media te boeien door openlijk te ‘spijbelen’.

Omdat het illegale wanbeleid van de overheid hen het recht gaf om burgerlijke ongehoorzaamheid in te zetten, kon niemand ze erop aanspreken. Dat maakte de situatie heel ongemakkelijk voor ministers, en erg boeiend voor journalisten.

Demonstraties

Demonstraties zijn een manier om een indruk te maken door met ontzettend veel mensen samen te komen om een bepaalde politieke boodschap uit te dragen. Een demonstratie hoeft minder origineel te zijn dan een actie, maar het verzamelen van veel mensen is weer een andere uitdaging.

PINK! organiseert niet vaak zelf demonstraties, maar we sluiten ons graag met een grote groep aan bij bestaande demonstraties. Vooral als het één van onze kernthema’s betreft kun je er op rekenen dat je ons prachtige logo voorbij zult zien komen.

Kom ook!

Contact

Weet jij van een actie of demonstratie die voor PINK! interessant zou kunnen zijn? Stuur dan een email naar info@pinkpolitiek.nl, zodat wij het in onze agenda kunnen zetten en met onze achterban kunnen delen.