PINK! zoekt nieuwe bestuursleden

Ons voorjaarscongres is verschoven in verband met de coronacrisis. Solliciteren voor de vacatures is nog steeds mogelijk. De deadline hiervoor zal bekend worden gemaakt zodra ook de datum van het congres vast staat. 

Je kunt functieomschrijvingen van de bestuursfuncties altijd vinden onderaan onze vacature pagina. Een simpele beschrijving van de taken van ieder bestuurslid staan ook op de bestuurspagina.

Landelijke bestuursleden

Solliciteren kan voor de functies van voorzitter, secretaris en bestuurslid communicatie  door een motivatiebrief en CV te sturen naar info@pinkpolitiek.nl, met het onderwerp ‘sollicitatie [functie]’. 

Wij adviseren kandidaten om in hun brief of CV in te gaan op enige eerdere bestuurlijke ervaring, hun eerdere taken en functies binnen onze vereniging en wat hun visie is voor de functie waarvoor zij solliciteren.

Procedure

Zodra de datum van het congres bekend is, zul je zo snel mogelijk een bevestiging van ontvangst en een uitnodiging voor een gesprek krijgen. Wanneer dit is, is nog onbekend. Per functie draagt de commissie één kandidaat voor aan de algemene vergadering. Andere kandidaten kunnen zich dan tegenkandidaat stellen. Dit kan voor alle functies tot 3 dagen voor het congres. Hiervoor kan ook een mail gestuurd worden naar info@pinkpolitiek.nl.

In lijn met onze reglementen bestaat de sollicitatiecommissie uit een bestuurslid, een afdelingsbestuurslid en een derde lid.

In het geval dat er tegenkandidaten zijn zal hiervoor meer ruimte worden gemaakt op het congres, zodat er ook ruimte is voor vragen van de aanwezige leden.

Vragen

Vragen over de functies of het sollicitatieproces kun je ook richten aan info@pinkpolitiek.nl.