Afdeling Overijssel

Ons doel is om jongeren in hun kracht te zetten op het gebied van politiek en onze kernwaarden:  mededogen, duurzaamheid, persoonlijke vrijheid en verantwoordelijkheid. Dit doen wij o.a. door op een laagdrempelige manier leuke en informatieve activiteiten te organiseren. Wij willen graag een duurzaam en progressief geluid laten horen in Overijssel!

Voorzitter

Contactpersoon voor het landelijk bestuur en zit vergaderingen voor.

Secretaris

Beheert de afdelingsmail en houdt contact met de leden.

Bestuurslid Pers & Promo

Helpt met ledenwerving en beheert de social media.

Jada (zij/haar)

Gegroet! Mijn naam is Jada en ik spendeer het grootste deel van mijn tijd aan sporten, lezen en piano spelen. Mijn interesse ligt bij de neurowetenschappen en de geneeskunde, maar ik kan ook makkelijk uren lang bezig zijn in de techniek. Een paar jaar geleden begon ik mijn levensstijl aan te passen voor het welzijn van ons milieu. Toen ben ik uiteindelijk bij PINK! terecht gekomen, aangezien ik hier de mogelijkheid zag om mensen te ontmoeten die vergelijkbare overtuigen en waarden hebben als ik. Sindsdien ontdek ik steeds meer over het milieubewuste leven en heb ik het gevoel een ware bijdrage te kunnen brengen aan het tegengaan van klimaatverandering. Ook ben ik dol op dieren en is een mier voor mij net zo belangrijk als een kat. Ik hou ontzettend veel van vegan koken en ben, na 4 jaar vegetarisch, veganist geworden. Na een tijdje bij PINK! te zitten kan ik zeggen: bij PINK!, maar ook in de natuur ;), voel ik me thuis 🙂

Maaike (zij/haar)

Ik ben Maaike, 25 jaar en woon in Hengelo. Ik ben yogadocent en studeer oefentherapie. Mensen helpen om plezier te vinden in bewegen is iets waar ik veel voldoening en geluk uit haal. In mijn vrije tijd kook en bak ik graag (gezonde) veganistische gerechten. Ik ben lid geworden van PINK omdat ik graag wil bijdragen aan een groene en (dier)vriendelijke wereld.

Leah (zij/haar)

Ik ben Leah Vervoort en sinds het begin van 2022 lid van pink. Nu sinds een tijdje neem ik de taak van de social media op mij! Bijna heb ik mijn studie afgerond tot dierenartsassistente paraveterinair. Na deze opleiding wil ik doorstuderen bij Aeres hogeschool in Dronten. Dan wil ik de opleiding diergezondheid en management gaan volgen. Het verbaast jullie dan ook vast niet dat ik een groot hart heb voor dieren. Dierenwelzijn vind ik erg belangrijk en mijn interesse gebied ligt vooral bij kleine huisdieren en knaagdieren. Thuis heb ik behoorlijk wat dieren. Ik heb 4 tamme ratjes, een fjordenpony, een hond, een schildpad, een hamster en wat kippen en een haan.

Jij?

Vacature

Overijssel is op zoek naar een nieuwe penningmeester, bestuurslid politiek en bestuurslid acties! Lijkt een van deze functies jou leuk? Laat het ons snel weten via overijssel@pinkpolitiek.nl.

Actieve leden

Zou je graag betrokken willen worden bij PINK? Om ons bestuur heen hebben we actieve leden die het bestuur ondersteunen, meehelpen bij het organiseren van activiteiten of bijvoorbeeld gastlessen geven.

Wij willen je de mogelijkheid geven om onze maatschappij om te vormen op een manier die ons allemaal ten goede zou komen, via politiek in brede zin. Neem contact op om te ontdekken hoe jij je het beste zou kunnen ontwikkelen bij PINK!

Laat ons weten wat jij wil betekenen door te mailen naar overijssel@pinkpolitiek.nl

Onze agenda

Complete agenda

Blijf op de hoogte

Het loont om onze site in de gaten te houden: We zorgen dat nieuwe activiteiten en bijeenkomsten altijd op de site worden geplaatst, en dat er een bericht verschijnt wanneer we een nieuwe commissie of werkgroep hebben opgericht.

Daarnaast kun je ons volgen op Facebook, en proberen we al onze evenementen in de maandelijkse nieuwsbrief van PINK! te zetten. Zorg dus dat je die goed ontvangt! Als lid kun je ook via diverse WhatsAppgroepen herinneringen krijgen voor de dingen die jou interesseren.

Vacant

Vacant

Bestuurslid pers en promo | Beheert social media en pagina's van de afdeling op de site en is verantwoordelijk voor bekendheid in de regio en ledenwerving

Heb je interesse om bestuurslid pers en promo te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken.

Vacant

Vacant

Bestuurslid politiek | Contactpersoon voor andere PJOs en fracties van de PvdD

Heb je interesse om bestuurslid politiek te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken.

Vacant

Vacant

Bestuurslid acties | Zorgt voor voldoende activiteiten die van waarde zijn voor leden

Heb je interesse om bestuurslid acties te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken.

Esther (zij/haar)

Esther (zij/haar)

Secretaris | Beheert de afdelingsmail en zorgt voor procedurele zaken

Ik ben Esther, ik ben 25 en woon samen met mijn partner en onze derpy chihuahua in Helpman (Groningen). Thuis hebben wij bijna 100 planten en staat het hele balkon vol met bakken met bijenbloempjes en kruiden. Op het moment ben ik bezig met een master geschiedenis, en vanaf september ga ik daar ook een master digital humanities bij doen. Ik hou me daarbinnen vooral bezig met de (on)duurzaamheid van digitale ontwikkelingen. Verder werk ik als barista en brand ik lekkere koffie. Mijn lievelingskleur is geel en ik hou van rode wijn. Ik heb veel zin in dit avontuur bij PINK! en ik hoop op deze manier iets bij te kunnen dragen aan een wereld waar we veel minder destructief omgaan met de planeet en de mens niet meer als oppermachtig zien tegenover andere levende wezens.

Joel (hij//die)

Joel (hij//die)

(Co-)Voorzitter | Beheert toezicht binnen het bestuur en creëert een goede groepsdynamiek
Penningmeester | Zorgt dat de begroting goed wordt benut en handelt declaraties af

Hi! Ik ben Joel, 29 jaar en studeer International Business aan de Rijksuniversiteit Groningen. Samen met Miroya deel ik de voorzittersfunctie om zo een frisse en bonte toevoeging aan onze afdeling te geven! Wat mij zo ontzettend fascineert is de dierenwereld. Als mens lijken we het allemaal beter te weten terwijl wij zó veel van allerlei diersoorten kunnen leren. De aarde kent autorijdende orang-oetans en schildernde dolfijnen en toch gaan we ze behandelen als objecten zonder enkele waarde. Zijn we echt slimmer dan de rest? Een ding is zeker: Als mens maken we ons vaak het meest druk over een heleboel onbelangrijke en onatuurlijke zaken. En juist daarom wil ik me inzetten om bepaalde dingen weer ongedaan te maken waar mijn passie ligt: De modewereld en lhbti*-gerelateerde zaken.

Vacant

Vacant

Juniorvoorzitter | Beheert toezicht binnen het bestuur van Noord Nederland en creëert een goede groepsdynamiek

Heb je interesse om juniorvoorzitter te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken (onder functieomschrijvingen afdelingsbestuur – voorzitter). Juniorvoorzitters lopen in eerste instatie mee met het gehele afdelingsbestuur. Daardoor krijg je een breder inzicht op de verschillende taken en een gevoel voor de groepsdynamiek in het desbetreffende afdelingsbestuur. Je hoeft minder tijd te investeren dan de voorzitter. 

Bestuurslid X (X/X)

Bestuurslid X (X/X)

Bestuursfunctie | Omschrijving van de bestuursfunctie

Persoonlijke tekst 

–Dit kun je verwijderen nadat je het gelezen hebt! —

// Hoe werkt de popup? Volg de 3 stappen:

// 1. vergeet niet een naam voor de selector toe te voegen-> pop-up instellingen (tandwiel rechts beneden) -> geavanceerd -> advanced tab -> open by selector (vergeet de punt  voor de selector niet!)
Voorbeeld: .popupvoorzitter

// 2. activeer de selector op de “over mij” button op je template / afdelingspagina
-> op “over mij” klikken -> inhoud -> tekstbewerker -> “tekst” tab (staat naast “visueel”) -> de speciefke naam van de selector  naast “a class” tussen de haakjes zonder punt aanpassen.
Voorbeeld: […] a class=”popupvoorzitter”  […]

//3. Sla het direct op als template en geef de template een naam.