Afdeling Overijssel

PINK! afdeling Overijssel is kortgeleden opgericht en kan niet wachten om jou te ontmoeten! 

Contact

E-mail: overijssel@pinkpolitiek.nl

Het bestuur

icoon-mono-1200px (2)

Yayla de Weerd, voorzitter

Dit is Yayla, 25 jaar oud en woonachtig in Kampen. In het dagelijks leven zorgt zij samen met haar man voor hun twee dochters en runt ze full-time haar eigen gastouderopvang. Al van kinds af aan is ze gefascineerd door de natuur en heeft ze een voorliefde voor de oceaan. Met pijn in het hart volgt ze dan ook de berichtgeving rond onder andere de plastic soup, de bio-industie en de kap van het regenwoud. Tijd voor actie! Voor onze toekomst wil zij zich dan ook namens PINK! inzetten voor een schone, duurzame aarde.

icoon-mono-1200px (2)

Ninon Marché, secretaris

Ninon studeert aan de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving op ArtEZ. Deze richting heeft ze gekozen, omdat ze kinderen als bron van verandering in de wereld ziet – en het heersende onderwijssysteem als beperkend in hun ontwikkeling. Ze doet onderzoek naar alternatief onderwijs, met oog op een samenleving die recht doet aan ieder leven.
Omdat een betere wereld bij jezelf begint besteedt ze haar vrije tijd met de intentie tot zelfontplooiing; cultuur, voeding en activisme zijn hierbij terugkerende onderwerpen. Vrijdags helpt ze Henrike met de verkoop van biologische groenten -en fruit op de Zwolse markt (15% studentenkorting tussen 12-13h!).

icoon-mono-1200px (2)

Marousia van der Woerdt, beheerder

Marousia heeft zich tijdens haar studie gespecialiseerd in het visualiseren van data en werkt als datavisualisator. Ze woont sinds ruim twee jaar in Deventer met haar kat en pony, maar is opgegroeid op het platteland. Ze had altijd al een groot rechtvaardigheidsgevoel. Onder andere door veganist te worden voegde ze daden bij haar waarden. Daarnaast wilde ze nog meer doen, daarom is ze actief geworden voor Pink als bestuurslid beheerder bij Pink Overijssel.

icoon-mono-1200px (2)

Jessica Weaver, bestuurslid acties

Jessica Weaver (21 jaar) heeft ICT en management paardenhouderij gestudeerd. Ook is ze vrijwilliger bij onder andere een bejaardentehuis voor uitgewerkte manegepaarden. Van jongs af aan had ze al een bepaalde visie op de wereld. Een visie die later goed bleek aan te sluiten bij Pink! Samen met andere Pink! leden uit Overijssel staat ze aan het begin van afdeling Overijssel.

icoon-mono-1200px (2)

Nelianne Vroegindeweij, bestuurslid financiën

Ik heb een voltooide opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening, mijn insteek was hiermee om mensen te helpen die verstrikt raakten in het ingewikkelde taalgebruik van overheid en commerciële bedrijven. Ik ben nog niet helemaal vegetarisch, maar ik heb wel uitgezocht of mijn vlees en vis duurzaam zijn en ik eet het zo weinig mogelijk. Ik probeer mijn idealen niet op te dringen aan anderen, maar door te laten zien dat vegetarische recepten heel lekker zijn heb ik al wat mensen over kunnen halen. Mijn overtuiging is dat we niet langer moeten kijken naar het BBP (Bruto Binnenlands Product), maar naar het BNG (Bruto Nationaal Geluk). Dat vereist een andere aanpak en die vind ik bij PINK! en de moederpartij.

icoon-mono-1200px (2)

Jacintha Beuks, bestuurslid politek

Jacintha is opgegroeit in een dorpje in Utrecht tussen de honden en katten en heeft jaren paardgereden. Zo’n twee jaar geleden besloot ze vanwege haar liefde voor dieren vegetariër te worden en ze is nu veganist. Ze studeert rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht. Ze is voornamelijk geïnteresseerd in (rechts)filosofie, politiek en internationaal recht en hoopt daar in de toekomst iets mee te kunnen betekenen voor mens, dier en natuur. Haar vrije tijd besteedt ze graag aan koken, de bioscoop, concerten en bordspellen spelen. Binnen haar functie als Bestuurslid Politiek hoopt ze jongeren enthousiast te maken voor een groenere en meer compassievolle wereld.

icoon-mono-1200px (2)

Michelle Ladrak, bestuurslid promo

Commissies

PINK! afdeling Overijssel heeft graag veel actieve commissieleden om het bestuur te ondersteunen. Op dit moment zijn er drie verschillende commissies in Overijssel om je bij aan te sluiten:

Actiecommissie

De actiecommissie steunt het bestuur, vooral het bestuurslid acties, door (te helpen met) het organiseren van acties.

Educatiecommissie

De educatiecommissie steunt het bestuur, vooral het bestuurslid promotie, door (te helpen met) het benaderen van scholen en geven van gastlessen.

Politieke commissie

De politiek commissie steunt het bestuur, vooral het bestuurslid politiek, door (te helpen met) het onderhouden van contact met andere politieke organisaties in de regio. Leden kunnen ook ideeën aandragen om vanuit onze visie in te spelen op actualiteiten.

Vacatures

PINK! afdeling Overijssel heeft op dit moment geen bestuursvacatures. Wel is er altijd vraag naar nieuwe commissieleden voor alle commissies. Bij interesse, stuur een e-mail naar overijssel@pinkpolitiek.nl.