Afdeling Overijssel

PINK! afdeling Overijssel bestaat sinds begin 2018 en kan niet wachten om jou te ontmoeten! 

Contact

E-mail: overijssel@pinkpolitiek.nl

Het bestuur

icoon-mono-1200px (2)

Yayla de Weerd, voorzitter

Yayla (25 jaar) woont in Kampen en in het dagelijks leven zorgt zij samen met haar man voor hun twee dochters en runt ze full-time haar eigen gastouderopvang. Al van kinds af aan is ze gefascineerd door de natuur en heeft ze een voorliefde voor de oceaan. Met pijn in het hart volgt ze dan ook de berichtgeving rond onder andere de plastic soup, de bio-industie en de kap van het regenwoud. Tijd voor actie! Voor onze toekomst wil zij zich dan ook namens PINK! inzetten voor een schone, duurzame aarde.

Yayla is met verlof.

Bestuur Overijssel Nienke 20180826

Nienke Vlak, secretaris

Nienke (28 jaar) is psychologe en natuurliefhebster. Afkomstig uit Noord-Brabant, waar zij eerder bestuurslid van de afdeling was, nestelt zij zich nu in Deventer. In haar vrije tijd houdt zij zich bezig met plantaardig koken, tuinieren en dansen. Al vanaf haar kindertijd voelt zij zich betrokken bij dierenwelzijn en milieu. Daarom was het een een logische beslissing om na de verhuizing ook hier opnieuw actief te worden voor Partij voor de Dieren. Voor de jaren dat ze dit nog mag doet ze dat graag bij PINK!, wat voor haar altijd als een actieve maar vooral ook warme en enthousiaste groep gelijkgestemden heeft gevoeld.

Bestuur Overijssel Marousia 20180826

Marousia van der Woerdt, beheerder en vice-voorzitter

Marousia (27 jaar) werkt als datavisualisator en front-end developer. Ze woont sinds drie jaar in Deventer met haar kat en pony, maar is opgegroeid op het platteland. Ze had altijd al een groot rechtvaardigheidsgevoel. Onder andere door veganist te worden voegde ze daden bij haar waarden. Daarnaast wilde ze nog meer doen, daarom is ze actief geworden voor Pink als bestuurslid beheerder bij Pink Overijssel.

Marousia vervangt Yayla tijdens haar verlof.

Bestuur Overijssel Jessica 20180826

Jessica Weaver, bestuurslid acties

Jessica (22 jaar) is net begonnen met de opleiding HBO-ICT en heeft hiervoor ICT en management paardenhouderij gestudeerd. Ook is ze vrijwilliger bij onder andere een bejaardentehuis voor uitgewerkte manegepaarden geweest. Van jongs af aan had ze al een bepaalde visie op de wereld. Een visie die later goed bleek aan te sluiten bij Pink! Samen met andere Pink! leden uit Overijssel staat ze aan het begin van afdeling Overijssel.

Bestuur Overijssel Nelianne 20180826

Nelianne Vroegindeweij, bestuurslid financiën

Nelianne heeft een voltooide opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening. Haar insteek hiervoor was simpel, ze heeft een enorme drive om mensen te helpen die tussen wal en schip van de wetgeving vallen vanwege de ingewikkelde regels en vaag taalgebruik van bedrijven en overheden. Ze probeert zoveel mogelijk vegetarisch te eten en ook haar omgeving hiervoor enthousiast te maken. Haar overtuiging is dat er, in navolging van een land als Bhutan, meer naar het BNG (Bruto Nationaal Geluk) gekeken moet worden dan naar het BBP (Bruto Binnenlands Product). Het kijken naar andere zaken dan alleen het BBP vindt ze nu alleen nog bij de Partij voor de Dieren en PINK! en was haar motivatie om lid te worden.

Commissies

PINK! afdeling Overijssel heeft graag veel actieve commissieleden om het bestuur te ondersteunen. Op dit moment zijn er drie verschillende commissies in Overijssel om je bij aan te sluiten:

Actiecommissie

De actiecommissie steunt het bestuur, vooral het bestuurslid acties, door (te helpen met) het organiseren van acties.

Educatiecommissie

De educatiecommissie steunt het bestuur, vooral het bestuurslid promotie, door (te helpen met) het benaderen van scholen en geven van gastlessen.

Politieke commissie

De politiek commissie steunt het bestuur, vooral het bestuurslid politiek, door (te helpen met) het onderhouden van contact met andere politieke organisaties in de regio. Leden kunnen ook ideeën aandragen om vanuit onze visie in te spelen op actualiteiten.

Vacatures

PINK! afdeling Overijssel is op dit moment op zoek naar:

  • Bestuurslid politiek
  • Bestuurslid promo

Daarnaast is er altijd vraag naar nieuwe commissieleden voor alle commissies. Bij interesse, stuur een e-mail naar overijssel@pinkpolitiek.nl.