Afdeling Noord-Nederland

Het doel van PINK! afdeling Noord-Nederland is om jongeren uit Friesland, Groningen en Drenthe te betrekken bij politiek, en zich daarin te laten ontwikkelen. Wij willen dat iedere (potentiële) idealist de kans krijgt om in een positieve omgeving betrokken te raken bij onze beweging.

We zetten ons in voor de verduurzaming en vergroening van onze provincies. We zetten ons dan ook in voor een leefbare aarde en een duurzame toekomst, en beantwoorden zo de vraagstukken van nu: denk hierbij aan groene energie, een reële economie met echte banen, meer betrokkenheid van burgers bij besluitvorming en onbeperkt toegang tot zorg, onderwijs, wonen en cultuur.

Daniël (hij/hem)

Moi eem! Mijn naam is Daniël en ik heb inmiddels 24 rondjes om de zon mogen reizen. Samen met mijn kater, genaamd Momo, woon ik in Groningen stad. Ook worden we vergezeld door circa 20 planten. In mijn vrije tijd wandel ik graag, wissel ik zo nu en dan van sport (op dit moment Calisthenics), laat ik mijn brein graag kraken over grote vraagstukken en game ik af en toe. Eind 2021 heb ik mijn bachelor Software Engineer in ontvangst mogen nemen, sindsdien ben ik werkende. Ik houd ervan om nieuwe vegan recepten uit te proberen en mezelf uit te dagen. Ik zie de mens niet als superieur, maar gelijk aan de natuur en dieren. Ik vind het onbegrijpelijk hoe de mens zich afzondert van de natuur en zich bovenaan de voedselketen eigent. Ik streef ernaar om hetgeen zonder stem een stem te geven! Daarom zet ik me graag in voor PINK!. Nadat ik de landelijke IT commissie ben gejoind om aan de PINK! app te sleutelen, begin ik nu ook met plezier als voorzitter en penningmeester voor Noord-Nederland.

Noami (zij/haar)

Mijn naam is Noami en ik ben net 23 geworden. Ik heb veel hobbies zoals gamen, wandelen in de natuur, mijn katten knuffelen en lezen. Tijdens mijn opleiding Persoonlijke Begeleider Specifieke doelgroepen moest ik stage lopen. Mijn gekozen doelgroep waren vluchtelingen. Sindsdien heb ik mijn doel gevonden om op te komen voor mensenrechten en vanwege mijn liefde voor dieren en natuur kom ik natuurlijk ook op voor hun rechten. Met deze gevonden passie kwam ik al snel bij PINK! terecht en ben ik nu trots secretaris voor Noord-Nederland. Mijn doelen zijn: werken voor een mensenrechtenorganisatie, de amazone beschermen, dieren een stem geven en zwerfdieren redden.

Kwintijn (hij/hem)

Hoi hoi, ik ben Kwintijn, 28 jaar oud (ja echt, ik ben praktisch bejaard volgens PINK! standaarden) en ik woon samen met mijn vrouw, drie katten en twee konijnen in Groningen. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te klussen en hobbymatig meubels te maken 🙂
Sinds december 2023 ben ik bestuurslid politieke activiteiten bij de afdeling Noord Nederland. Je mag bij mij aankloppen voor alles waar een politiek tintje aan zit; debattrainingen, protestacties, opiniestukken of letterlijk elk ander ding om bestuur in (Noord) Nederland te beïnvloeden. Ik hoop een paar enthousiaste leden bij elkaar te krijgen om deze activiteiten samen mee op te pakken, dus als je enthousiast bent en/of ergens een mening over hebt ben ik de persoon die je moet hebben!

Vacature

Noord-Nederland is op zoek naar een Bestuurslid Acties en een Bestuurslid Algemeen. Lijkt een van deze functies jou leuk? Laat het ons snel weten via noord-nederland@pinkpolitiek.nl. Bestuurservaring is niet vereist, enthousiasme wel!

Onze agenda

Complete agenda

Blijf op de hoogte

Het loont om onze site in de gaten te houden: We zorgen dat nieuwe activiteiten en bijeenkomsten altijd op de site worden geplaatst, en dat er een bericht verschijnt wanneer we een nieuwe commissie of werkgroep hebben opgericht.

Daarnaast kun je ons volgen op Facebook, en proberen we al onze evenementen in de maandelijkse nieuwsbrief van PINK! te zetten. Zorg dus dat je die goed ontvangt! Als lid kun je ook via diverse WhatsAppgroepen herinneringen krijgen voor de dingen die jou interesseren.