Afdeling Noord-Nederland

Het doel van PINK! afdeling Noord-Nederland is om jongeren uit Friesland, Groningen en Drenthe te betrekken bij politiek, en zich daarin te laten ontwikkelen. Wij willen dat iedere (potentiële) idealist de kans krijgt om in een positieve omgeving betrokken te raken bij onze beweging.

We zetten ons in voor de verduurzaming en vergroening van onze provincies. We zetten ons dan ook in voor een leefbare aarde en een duurzame toekomst, en beantwoorden zo de vraagstukken van nu: denk hierbij aan groene energie, een reële economie met echte banen, meer betrokkenheid van burgers bij besluitvorming en onbeperkt toegang tot zorg, onderwijs, wonen en cultuur.

Bestuur Noord-Nederland

Heb je interesse om Voorzitter te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functie omschrijving.

Secretaris

Beheert de afdelingsmail en zorgt voor procedurele zaken.

Beheerder

Beheert social media en pagina's van de afdeling op de site

Bestuurslid acties

Zorgt voor voldoende activiteiten die van waarde zijn voor leden

Esther Bakker

Ik ben Esther, ik ben 25 en woon samen met mijn partner en onze derpy chihuahua in Helpman (Groningen). Thuis hebben wij bijna 100 planten en staat het hele balkon vol met bakken met bijenbloempjes en kruiden. Op het moment ben ik bezig met een master geschiedenis, en vanaf september ga ik daar ook een master digital humanities bij doen. Ik hou me daarbinnen vooral bezig met de (on)duurzaamheid van digitale ontwikkelingen. Verder werk ik als barista en brand ik lekkere koffie. Mijn lievelingskleur is geel en ik hou van rode wijn. Ik heb veel zin in dit avontuur bij PINK! en ik hoop op deze manier iets bij te kunnen dragen aan een wereld waar we veel minder destructief omgaan met de planeet en de mens niet meer als oppermachtig zien tegenover andere levende wezens.

Josja Venema

Josja is 22 jaar oud woont in Meppel en ’s-Hertogenbosch. Momenteel volgt ze een studie Toegepaste Biologie aan de HAS-Hogeschool. Ze houdt zich dit jaar bezig met een project vertical farming op hydroponic met diverse spinazie rassen. Josja streeft voor een duurzame, rechtvaardige en leefbare wereld voor iedereen. Via deze weg hoopt ze haar steentje bij te kunnen dragen voor een betere toekomst. In haar vrije tijd is ze bezig met fotograferen, wandelen en met dieren knuffelen. Haar favoriete dier is een kiwi/boomkangoeroe.

Joel Gaida

Joel is student aan de Rijksuniversiteit Groningen en volgt de opleiding Internationale Economie en Bedrijfskunde. Als kosmopoliet en filosofieliefhebber voelt hij zich verbonden met het geheel dat alle levensvormen verbindt. In de loop van de studie bemerkte hij dat het welzijn van ons allen op verschillende vlakken door de meedogenloze werkwijze van multinationals ten zeerste veracht wordt. De wereld boekt continu een schijnbare vooruitgang tegen een prijs die niet met financiële middelen te betalen is maar met de meest kostbare hulpbronnen die onze aarde levensvatbaar houdt. Joel wil zich ervoor inspannen dat deze destructieve cirkel doorbroken wordt zodat alle levensvormen óók in de toekomst een vreedzaam leven kunnen leiden in harmonie met de natuur.

VACANT

Heb je interesse om Bestuurslid Financiën te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functie omschrijving door op de afbeelding te klikken.

VACANT

Heb je interesse om Bestuurslid Politiek te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functie omschrijving door op de afbeelding te klikken.

Martijn Meelker

Ik ben Martijn Meelker 23 jaar en ik woon samen met mijn vriend in Groningen. Ik heb een opleiding HBO-Verpleegkunde gevolgd aan de Hanze Hogeschool te Groningen. Ik ben momenteel werkzaam bij GGD Drenthe als Functioneel beheerder & Verpleegkundige infectieziektebestrijding (Covid-19). In mijn vrije tijd zing ik bij studentenkoor Gica, hier heb ik 2 jaar bestuur gedaan (eerst penningmeester en daarna commissaris extern). Verder eet ik nu 4 jaar veganistisch en heb ik 1,5 jaar geleden bij Albert Heijn Korenbeurs ook een veganistisch schap ontwikkeld en geplaatst!

Onze agenda

Comlete agenda

Blijf op de hoogte

Het loont om onze site in de gaten te houden: We zorgen dat nieuwe activiteiten en bijeenkomsten altijd op de site worden geplaatst, en dat er een bericht verschijnt wanneer we een nieuwe commissie of werkgroep hebben opgericht.

Daarnaast kun je ons volgen op Facebook, en proberen we al onze evenementen in de maandelijkse nieuwsbrief van PINK! te zetten. Zorg dus dat je die goed ontvangt! Als lid kun je ook via diverse WhatsAppgroepen herinneringen krijgen voor de dingen die jou interesseren.

Recente berichten uit Noord-Nederland