Afdeling Noord-Nederland

Het doel van PINK! afdeling Noord-Nederland is om jongeren uit Friesland, Groningen en Drenthe te betrekken bij politiek, en zich daarin te laten ontwikkelen. Wij willen dat iedere (potentiële) idealist de kans krijgt om in een positieve omgeving betrokken te raken bij onze beweging.

We zetten ons in voor de verduurzaming en vergroening van onze provincies. We zetten ons dan ook in voor een leefbare aarde en een duurzame toekomst, en beantwoorden zo de vraagstukken van nu: denk hierbij aan groene energie, een reële economie met echte banen, meer betrokkenheid van burgers bij besluitvorming en onbeperkt toegang tot zorg, onderwijs, wonen en cultuur.

Bestuur Noord-Nederland

Romee Hoeksma is 22 jaar oud en woont in Groningen. Momenteel houdt ze een tussenjaar van haar master Environment and Resource Management aan de Vrije Universiteit. Tijdens dit tussenjaar werkt ze full-time voor de GGD om iets te doen tegen de COVID-19 crisis. Tegelijkertijd wil ze ook haar steentje bijdragen bij Pink! Noord Nederland als voorzitter. Romee blogt en maakt Youtube videos om mensen te inspireren duurzame keuzes te maken op persoonlijk vlak. Door politiek actief te zijn hoopt ze mensen te kunnen enthousiasmeren en verenigen om ook als samenleving te veranderen en niet alleen als individu. Je kan haar wakker maken voor vegan sushi, een protest bij een willekeurige dierentuin of voor een potje handbal.

Secretaris

Beheert de afdelingsmail en zorgt voor procedurele zaken.

Beheerder

Beheert social media en pagina's van de afdeling op de site

Bestuurslid acties

Zorgt voor voldoende activiteiten die van waarde zijn voor leden

VACANT

Heb je interesse om Secretaris te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functie omschrijving door op de afbeelding te klikken.

Josja Venema

Josja is 22 jaar oud woont in Meppel en ’s-Hertogenbosch. Momenteel volgt ze een studie Toegepaste Biologie aan de HAS-Hogeschool. Ze houdt zich dit jaar bezig met een project vertical farming op hydroponic met diverse spinazie rassen. Josja streeft voor een duurzame, rechtvaardige en leefbare wereld voor iedereen. Via deze weg hoopt ze haar steentje bij te kunnen dragen voor een betere toekomst. In haar vrije tijd is ze bezig met fotograferen, wandelen en met dieren knuffelen. Haar favoriete dier is een kiwi/boomkangoeroe.

Joel Gaida

Joel is student aan de Rijksuniversiteit Groningen en volgt de opleiding Internationale Economie en Bedrijfskunde. Als kosmopoliet en filosofieliefhebber voelt hij zich verbonden met het geheel dat alle levensvormen verbindt. In de loop van de studie bemerkte hij dat het welzijn van ons allen op verschillende vlakken door de meedogenloze werkwijze van multinationals ten zeerste veracht wordt. De wereld boekt continu een schijnbare vooruitgang tegen een prijs die niet met financiële middelen te betalen is maar met de meest kostbare hulpbronnen die onze aarde levensvatbaar houdt. Joel wil zich ervoor inspannen dat deze destructieve cirkel doorbroken wordt zodat alle levensvormen óók in de toekomst een vreedzaam leven kunnen leiden in harmonie met de natuur.

Larissa Jellema

Larissa Jellema is 22 jaar oud en woont in Utrecht. Ze heeft Finance & Control gestudeerd in Groningen gevolgd en werkt nu aan haar scriptie bij a.s.r in Utrecht. Tijdens haar bachelor heeft ze een minor Duurzame Organisaties gevolgd en veel boeken gelezen omtrent veganisme en duurzaam leven. Hieruit kwam een interesse om duurzaamheid te combineren met haar studie. Zo kwam ze uit bij de functie als Financieel bestuurslid bij PINK! Noord-Nederland. Larissa houdt ontzettend van koken en dan vooral het maken van Japanse of Koreaanse gerechten. Ze eet minimaal 1 keer per week ramen en staat in het weekend vaak de hele dag in de keuken.

VACANT

Heb je interesse om Bestuurslid Politiek te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functie omschrijving door op de afbeelding te klikken.

VACANT

Heb je interesse om Bestuurslid Promotie te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functie omschrijving door op de afbeelding te klikken.

Onze agenda

Comlete agenda

Blijf op de hoogte

Het loont om onze site in de gaten te houden: We zorgen dat nieuwe activiteiten en bijeenkomsten altijd op de site worden geplaatst, en dat er een bericht verschijnt wanneer we een nieuwe commissie of werkgroep hebben opgericht.

Daarnaast kun je ons volgen op Facebook, en proberen we al onze evenementen in de maandelijkse nieuwsbrief van PINK! te zetten. Zorg dus dat je die goed ontvangt! Als lid kun je ook via diverse WhatsAppgroepen herinneringen krijgen voor de dingen die jou interesseren.

Recente berichten uit Noord-Nederland