Afdeling Noord-Nederland

Het doel van PINK! afdeling Noord-Nederland is om jongeren uit Friesland, Groningen en Drenthe te betrekken bij politiek, en zich daarin te laten ontwikkelen. Wij willen dat iedere (potentiële) idealist de kans krijgt om in een positieve omgeving betrokken te raken bij onze beweging.

We zetten ons in voor de verduurzaming en vergroening van onze provincies. We zetten ons dan ook in voor een leefbare aarde en een duurzame toekomst, en beantwoorden zo de vraagstukken van nu: denk hierbij aan groene energie, een reële economie met echte banen, meer betrokkenheid van burgers bij besluitvorming en onbeperkt toegang tot zorg, onderwijs, wonen en cultuur.

Ronan (hen/hun)

Ik ben Ronan, 24 jaar oud en woonachtig in Groningen! Ik studeer Bestuurskunde in Leeuwarden, werk daarnaast o.a. als gastdocent voor ProDemos en ben enthousiast voorzitter van PINK! Noord Nederland. Daarnaast ben ik onderdeel van de werkgroep inclusiviteit. Ik ben zowel in mijn werk, studie en privé veel met politiek bezig waarin mijn ecocentrisch wereldbeeld en passie voor inclusiviteit centraal staan. Vanuit deze kernwaarden kwam ik dan ook al snel bij PINK! terecht. Naast politiek hou ik heel erg van koken, hiken en creatief bezig zijn. Ik maak bijvoorbeeld om te ontspannen vaak oorbellen van klei en grijp iedere kans die ik krijg om dieren te aaien! Bij PINK! wil ik me inzetten voor de intrinsieke waarde die de natuur heeft en de stemloze een stem geven. Speciaal focuspunt ligt hiernaast op inclusiviteit! Ook wil ik PINK! Noord Nederland vooral een leuke plek maken waar gelijkgestemden elkaar kunnen vinden met een mooie balans tussen politieke en gezelligheids activiteiten.

Noami (zij/haar)

Mijn naam is Noami en ik ben net 23 geworden. Ik heb veel hobbies zoals gamen, wandelen in de natuur, mijn katten knuffelen en lezen. Tijdens mijn opleiding Persoonlijke Begeleider Specifieke doelgroepen moest ik stage lopen. Mijn gekozen doelgroep waren vluchtelingen. Sindsdien heb ik mijn doel gevonden om op te komen voor mensenrechten en vanwege mijn liefde voor dieren en natuur kom ik natuurlijk ook op voor hun rechten. Met deze gevonden passie kwam ik al snel bij PINK! terecht en ben ik nu trots secretaris voor Noord-Nederland. Mijn doelen zijn: werken voor een mensenrechtenorganisatie, de amazone beschermen, dieren een stem geven en zwerfdieren redden.

Daniël (hij/hem)

Moi eem! Mijn naam is Daniël en ik heb inmiddels 24 rondjes om de zon mogen reizen. Samen met mijn kater, genaamd Momo, woon ik in Groningen stad. Ook worden we vergezeld door circa 20 planten. In mijn vrije tijd wandel ik graag, wissel ik zo nu en dan van sport (op dit moment Calisthenics), laat ik mijn brein graag kraken over grote vraagstukken en game ik af en toe. Eind 2021 heb ik mijn bachelor Software Engineer in ontvangst mogen nemen, sindsdien ben ik werkende. Ik houd ervan om nieuwe vegan recepten uit te proberen en mezelf uit te dagen. Ik zie de mens niet als superieur, maar gelijk aan de natuur en dieren. Ik vind het onbegrijpelijk hoe de mens zich afzondert van de natuur en zich bovenaan de voedselketen eigent. Ik streef ernaar om hetgeen zonder stem een stem te geven! Daarom zet ik me graag in voor PINK!. Nadat ik de landelijke IT commissie ben gejoind om aan de PINK! app te sleutelen, begin ik nu ook met plezier als penningmeester voor Noord-Nederland.

Vacature

Noord-Nederland is op zoek naar een nieuw Bestuurslid Politiek, Bestuurslid Acties en Bestuurslid Pers & Promo. Lijkt een van deze functies jou leuk? Laat het ons snel weten via noord-nederland@pinkpolitiek.nl. Bestuurservaring is niet vereist, enthousiasme wel!

Onze agenda

Comlete agenda

Blijf op de hoogte

Het loont om onze site in de gaten te houden: We zorgen dat nieuwe activiteiten en bijeenkomsten altijd op de site worden geplaatst, en dat er een bericht verschijnt wanneer we een nieuwe commissie of werkgroep hebben opgericht.

Daarnaast kun je ons volgen op Facebook, en proberen we al onze evenementen in de maandelijkse nieuwsbrief van PINK! te zetten. Zorg dus dat je die goed ontvangt! Als lid kun je ook via diverse WhatsAppgroepen herinneringen krijgen voor de dingen die jou interesseren.

Vacant

Vacant

Bestuurslid pers en promo | Beheert social media en pagina's van de afdeling op de site en is verantwoordelijk voor bekendheid in de regio en ledenwerving

Heb je interesse om bestuurslid pers en promo te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken.

Vacant

Vacant

Bestuurslid politiek | Contactpersoon voor andere PJOs en fracties van de PvdD

Heb je interesse om bestuurslid politiek te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken.

Vacant

Vacant

Bestuurslid acties | Zorgt voor voldoende activiteiten die van waarde zijn voor leden

Heb je interesse om bestuurslid acties te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken.

Esther (zij/haar)

Esther (zij/haar)

Secretaris | Beheert de afdelingsmail en zorgt voor procedurele zaken

Ik ben Esther, ik ben 25 en woon samen met mijn partner en onze derpy chihuahua in Helpman (Groningen). Thuis hebben wij bijna 100 planten en staat het hele balkon vol met bakken met bijenbloempjes en kruiden. Op het moment ben ik bezig met een master geschiedenis, en vanaf september ga ik daar ook een master digital humanities bij doen. Ik hou me daarbinnen vooral bezig met de (on)duurzaamheid van digitale ontwikkelingen. Verder werk ik als barista en brand ik lekkere koffie. Mijn lievelingskleur is geel en ik hou van rode wijn. Ik heb veel zin in dit avontuur bij PINK! en ik hoop op deze manier iets bij te kunnen dragen aan een wereld waar we veel minder destructief omgaan met de planeet en de mens niet meer als oppermachtig zien tegenover andere levende wezens.

Joel (hij//die)

Joel (hij//die)

(Co-)Voorzitter | Beheert toezicht binnen het bestuur en creëert een goede groepsdynamiek
Penningmeester | Zorgt dat de begroting goed wordt benut en handelt declaraties af

Hi! Ik ben Joel, 29 jaar en studeer International Business aan de Rijksuniversiteit Groningen. Samen met Miroya deel ik de voorzittersfunctie om zo een frisse en bonte toevoeging aan onze afdeling te geven! Wat mij zo ontzettend fascineert is de dierenwereld. Als mens lijken we het allemaal beter te weten terwijl wij zó veel van allerlei diersoorten kunnen leren. De aarde kent autorijdende orang-oetans en schildernde dolfijnen en toch gaan we ze behandelen als objecten zonder enkele waarde. Zijn we echt slimmer dan de rest? Een ding is zeker: Als mens maken we ons vaak het meest druk over een heleboel onbelangrijke en onatuurlijke zaken. En juist daarom wil ik me inzetten om bepaalde dingen weer ongedaan te maken waar mijn passie ligt: De modewereld en lhbti*-gerelateerde zaken.

Vacant

Vacant

Juniorvoorzitter | Beheert toezicht binnen het bestuur van Noord Nederland en creëert een goede groepsdynamiek

Heb je interesse om juniorvoorzitter te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken (onder functieomschrijvingen afdelingsbestuur – voorzitter). Juniorvoorzitters lopen in eerste instatie mee met het gehele afdelingsbestuur. Daardoor krijg je een breder inzicht op de verschillende taken en een gevoel voor de groepsdynamiek in het desbetreffende afdelingsbestuur. Je hoeft minder tijd te investeren dan de voorzitter. 

Bestuurslid X (X/X)

Bestuurslid X (X/X)

Bestuursfunctie | Omschrijving van de bestuursfunctie

Persoonlijke tekst 

–Dit kun je verwijderen nadat je het gelezen hebt! —

// Hoe werkt de popup? Volg de 3 stappen:

// 1. vergeet niet een naam voor de selector toe te voegen-> pop-up instellingen (tandwiel rechts beneden) -> geavanceerd -> advanced tab -> open by selector (vergeet de punt  voor de selector niet!)
Voorbeeld: .popupvoorzitter

// 2. activeer de selector op de “over mij” button op je template / afdelingspagina
-> op “over mij” klikken -> inhoud -> tekstbewerker -> “tekst” tab (staat naast “visueel”) -> de speciefke naam van de selector  naast “a class” tussen de haakjes zonder punt aanpassen.
Voorbeeld: […] a class=”popupvoorzitter”  […]

//3. Sla het direct op als template en geef de template een naam.