Afdeling Noord-Holland

Woon jij in Noord-Holland? Dan heb je geluk! PINK! afdeling Noord-Holland organiseert regelmatig gezellige activiteiten, leerzame trainingen, boeiende lezingen en meer. Neem contact met ons op en wij helpen jou in onze provincie betrokken te raken!

Contact

E-mail: noord-holland@pinkpolitiek.nl
Social media: Facebook

Het bestuur

Rosalinde

Rosalinde Siewers, voorzitter

Rosalinde woont in Amstelveen en studeert rechten. Momenteel is ze bezig met een master Fiscaal recht en vanaf februari 2018 zal ze ook Staats- en Bestuursrecht gaan studeren. Rosalinde is actief geworden bij PINK!, omdat zij zich meer wilde inzetten voor milieu en dierenwelzijn. Zij vindt het belangrijk dat de samenleving zich meer bewust wordt van de ernst van de milieuproblemen in de wereld. Ook vindt ze het belangrijk dat mensen weten wat er vooraf gaat aan het stukje vlees dat in Nederland naar haar mening nog veel te veel gegeten (of weggegooid) wordt. Daarnaast wil zij zich verder verdiepen in de mogelijkheden voor een uitvoerbaar beter beleid in Nederland dat goed is voor mens en dier.

WhatsApp Image 2018-01-13 at 14.11.11

Liz Driessen, secretaris

Liz is al van kinds af aan meer een dierenmens dan een mensenmens. Toen ze 9 was besloot ze om vegetariër te worden, omdat ze het zielig vond om dieren te eten. Tegenwoordig zijn haar redenen om op te komen voor het welzijn van dieren en milieu veel breder. Ze hoopt, door actief lid te zijn van PINK!, meer gelijkheid te creëren tussen mens en dier. Met haar psychologie-studie Sociale Beïnvloeding streeft ze ernaar de morele relatie tussen mens en dier positief te beïnvloeden en te veranderen. Ze wil mensen meer bewust maken van het feit dat dieren evenals mensen gevoelens hebben en meer gelijke rechten verdienen. Tevens hoopt ze mensen meer het belang in te laten zien van een gezond milieu. Zonder de natuur en alles wat zij ons geeft overleven wij als mens simpelweg niet. Het is erg belangrijk om dit juist nu te beseffen in de hedendaagse consumptiemaatschappij.

Verder heeft Liz een grote interesse in sterrenkunde en natuur, waar ze veel boeken over probeert te lezen. In haar vrije tijd is ze tevens regelmatig te vinden in het Dierenopvang centrum van Amsterdam, waar ze honden verzorgt en uitlaat. In het weekend is ze niet vies van een feestje, alhoewel een relaxed weekendje om uit te rusten ook zeker niet verkeerd is.

Fien

Fien Lindelauff, beheerder

Fien is een Amsterdamse culturele antropologie student met een passie voor de wereld. Hierbij is ze met name geïnteresseerd in hoe mensen tegen de natuur aankijken en welke structuren deze perceptie beïnvloeden. Haar minor Evolutionaire Psychobiologie geeft haar hierbij inzicht in hoe de mens is geëvolueerd en door welke ontwikkelingen zij zichzelf als superieur zijn gaan zien. Bij PINK! hoopt Fien zo veel mogelijk jongeren te kunnen laten inzien dat elke gedachtegang beïnvloedbaar is, en dat wij ons als mens weer als deel van de natuur moeten beschouwen.

ScreenHunter_150 Mar. 22 11.28

Tobio Aarts, bestuurslid acties

Tobio woont in Amsterdam en volgt een master neurowetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en start in september 2018 een opleiding tot biologiedocent. Hij streeft naar een volledig duurzame en rechtvaardige samenleving voor mens en dier en hoopt dit te bereiken op persoonlijke schaal, door het stimuleren van duurzame keuzes bij ieder van ons, en op maatschappelijke schaal, door een radicale verandering in ons socio-economisch stelsel, dat momenteel verspilling en onrecht in de hand werkt. Bij PINK! hoopt Tobio op die beide niveaus bij te kunnen dragen aan een duurzamere, socialere wereld door anderen te informeren en te activeren om zelf bij te dragen aan deze idealen.

ScreenHunter_151 Mar. 22 11.29

Veerle Platvoet, bestuurslid politiek

Veerle is afgestudeerd in Internationaal Recht met een specialisatie in internationaal milieurecht. Ze zet zich al haar hele leven in voor het milieu en dierenwelzijn, vroeger als  WNF ranger en jonge vegetariër, later door als jurist te werken voor verschillende non-profits. Ze werd actief bij PINK! omdat het de enige partij is met aandacht voor milieu en dierenwelzijn en de zorg hiervoor volgens haar inherent zijn aan een ethisch verantwoorde maatschappij. Via PINK! hoopt zij deze speerpunten meer onder de aandacht te brengen bij jongeren en bij te dragen aan een milieu- en diervriendelijke generatie.

Andra

Andra Dols, bestuurslid promotie

Andra woont in Amsterdam en doet een master in antropologie aan Universiteit Leiden. Tijdens haar studie kwam ze er steeds meer achter hoe belangrijk ze het vindt om een stem te geven aan zij die geen stem hebben. Dit heeft haar doen besluiten om lid te worden van PINK! en daarna ook actief te worden in het bestuur van Noord-Holland. Ze hoopt door haar bestuursfunctie meer bewustwording te creëren op het gebied van duurzaamheid, dierenwelzijn en gelijkheid tussen mensen, maar ook tussen mens en dier.

Commissies

PINK! afdeling Noord-Holland heeft graag veel actieve commissieleden om het bestuur te ondersteunen. Op dit moment zijn er drie verschillende commissies in Noord-Holland om je bij aan te sluiten:

Activiteitencommissie

De activiteitencommissie verzorgt alle activiteiten die gedurende het hele jaar bij PINK! Noord-Holland plaatsvinden. De verantwoordelijkheid voor leuke activiteiten zoals borrels en etentjes maar ook inhoudelijke en leerzame activiteiten zoals lezingen en discussieavonden ligt dus bij deze commissie.

Als lid van de activiteitencommissie zal je ongeveer één keer in de twee weken aanwezig zijn bij de vergadering van de activiteitencommissie, waar jouw ideeën gehoord en gewaardeerd worden. Er zijn immers veel zaken die organisatie vereisen, zoals het regelen van het thema van een activiteit, de locatie, de daarbij passende aankleding, welke film er vertoond gaat worden, welke sprekers er komen et cetera. De taken worden onderling tussen alle commissieleden verdeeld en er wordt verwacht dat elk lid hiervoor zijn/haar verantwoordelijkheid neemt.

De activiteitencommissie van PINK! Noord-Holland is een plek waar je gezellige studenten kan leren kennen met dezelfde idealen en wereldbeelden. Je doet relevante ervaringen op die je helpen bij je ontwikkeling terwijl je een leuke, leerzame tijd hebt en je je steentje bijdraagt aan een betere wereld.

Educatiecommissie

De educatiecommissie steunt het bestuur, vooral het bestuurslid promotie, door (te helpen met) het benaderen van scholen en geven van gastlessen.

Politieke commissie

De politiek commissie steunt het bestuur, vooral het bestuurslid politiek, door (te helpen met) het onderhouden van contact met andere politieke organisaties in de regio. Leden kunnen ook ideeën aandragen om vanuit onze visie in te spelen op actualiteiten.

Vacatures

Er zijn momenteel geen vacatures voor het afdelingsbestuur. Wel zijn we altijd op zoek naar nieuwe leden voor de verschillende commissies die actief zijn in onze afdeling.