Afdeling Midden-Nederland

Afdeling Midden-Nederland is er voor alle leden van de provincies Flevoland en Utrecht. Door middel van leuke activiteiten proberen we de idealen van PINK! te vertalen naar deze provincies. Ons doel is daarmee om jongeren te betrekken bij politiek, hen een platform te bieden om zich hierin te ontwikkelen en hen kennis te laten maken met de idealen en standpunten van PINK! en de Partij voor de Dieren.

Als afdeling doen we graag mee aan activiteiten, waaronder festivals en beurzen, en organiseren we zelf acties waarin deze idealen en standpunten worden verkondigd aan een zo breed mogelijk publiek, met als doel mensen – en met name jongeren – te inspireren deze idealen na te leven.

Voorzitter Midden-Nederland

Jesse heeft na zijn bachelor Technische Bedrijfskunde, de master Social & Organisational Psychology aan de Universiteit van Leiden afgerond en is nu werkzaam voor ProVeg Nederland. Na veel vrijwilligerswerk voor verschillende verenigingen te hebben verricht, besteedt hij ook graag een deel van zijn tijd aan PINK!. Hij heeft al langere tijd veel interesse in politiek en hij besloot na de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 dan ook om hierin actief te worden. Op die manier hoopt hij zich in te kunnen zetten voor een mooiere en vooral duur- en vreedzamere wereld. De idealen van PINK! en de Partij voor de Dieren sluiten hier perfect bij aan.

Secretaris

Beheert de afdelingsmail en zorgt voor procedurele zaken.

Beheerder

Beheert social media en pagina's van de afdeling op de site

Bestuurslid acties

Zorgt voor voldoende activiteiten die van waarde zijn voor leden

Vacant

Heb je interesse om secretaris te worden? Mail dan naar midden-nederland@pinkpolitiek.nl , of bekijk eerst de functie omschrijving door op de afbeelding te klikken.

Mylene van der Scheer

Mylene heeft zich altijd bezig gehouden met milieu en dierenwelzijn en zet zich in voor dier, klimaat, en de mens. Gemotiveerd door haar idealen en haar politieke interesse heeft ze zich in 2018 aangesloten bij PINK! Midden- Nederland. Naast haar tijd bij PINK! Houdt zij zich bezig met muziek en heeft ze een grote liefde voor boeken. Ze is ook vrijwilliger bij de Bont voor dieren, waar zij als gastdocent actief is, en werkt in jaar weekenden met heel veel plezier in de Horeca.

Renate Mols

Renate studeert momenteel voor haar master Scheikunde voor Energie en Duurzaamheid aan de UvA. Ze is in Nederland geboren en heeft vanaf haar 9e tot haar 19e in de VS gewoond, in Pennsylvania en Californië. Daar heeft ze het erg naar haar zin gehad. Hoewel ze met haar 19e nogal slecht Nederlands kon toen ze terug kwam voor haar bachelors Scheikunde en Milieu-natuurwetenschappen, is ze inmiddels weer grotendeels geïntegreerd in Nederland. Naast zich bezighouden met en debatteren over maatschappelijke vraagstukken en de wetenschap, speelt Renate graag piano, kookt ze graag (tegenwoordig alleen veganistisch), en zingt ze in twee koren. Ook luistert ze veel naar allerlei muziek, thuis en op concerten. Al sinds ze een erg klein kind was, had Renate een voorliefde voor dieren en de natuur en bekommerde zij zich over de staat van het milieu. Deze insteek heeft haar nooit verlaten en daarom is zij nu veganist en milieuactivist en ook actief bij PINK!.

Thomas van Wageningen

Thomas is oprichter van Veboli, een persoonlijk filmadvies website. Hij heeft bachelors in milieuwetenschappen, sociale geografie en taalkunde van de Universiteit van Washington te Seattle en een master in planologie van de Universiteit Utrecht. Verder houdt hij van boulderen, fietsen, films kijken, hardlopen, programmeren en spelletjes spelen. Thomas is al lange tijd geïnteresseerd in de politiek en besloot om actief te worden als volgende stap in zijn missie om de wereld te verbeteren na plantaardig te eten en te stoppen met autorijden.

Benjamin van Sterkerburg

Door zijn bachelor Filosofie en master in Ethiek en Politieke Filosofie af te ronden aan de Universiteit Utrecht heeft Benjamin zijn onuitputtelijke interesse in rechtvaardigheid sterk weten te ontwikkelen. Het meest is hij gefascineerd door het economische systeem, omdat daar volgens hem een groot deel van de antwoorden liggen op de complexe vraagstukken van vandaag: van de financiële crisis tot klimaat verandering, van een verarming van de publieke sector tot het veganisme. Zijn eigen economische situatie houdt hij op pijl door filosofieles te geven op een speciale middelbare school voor hoogbegaafde en hoogsensitieve jongeren. Binnen PINK! is hij actief als bestuurslid Midden-Nederland en draagt hij bij aan de inhoud van de partij bij de Denktank.

Vacant

Heb je interesse om bestuurslid promotie te worden? Mail dan naar midden-nederland@pinkpolitiek.nl , of bekijk eerst de functie omschrijving door op de afbeelding te klikken.

Educatiecommissie

Wij hebben ook een educatiecommissie. Deze commissie werkt samen met ander Politieke Jongeren Organisaties om gastlessen over politiek te geven op middelbare en MBO-scholen. Op die manier probeert de commissie jongeren in aanraking te brengen met politiek en enthousiast te maken over de idealen en standpunten van PINK!.

Onze agenda

Blijf op de hoogte

Het loont om onze site in de gaten te houden: We zorgen dat nieuwe activiteiten en bijeenkomsten altijd op de site worden geplaatst, en dat er een bericht verschijnt wanneer we een nieuwe commissie of werkgroep hebben opgericht.

Daarnaast kun je ons volgen op Facebook, en proberen we al onze evenementen in de maandelijkse nieuwsbrief van PINK! te zetten. Zorg dus dat je die goed ontvangt! Als lid kun je ook via diverse WhatsAppgroepen herinneringen krijgen voor de dingen die jou interesseren.