Afdeling Midden-Nederland

Afdeling Midden-Nederland is er voor alle leden van de provincies Flevoland en Utrecht. Door middel van leuke activiteiten proberen we de idealen van PINK! te vertalen naar deze provincies. Ons doel is daarmee om jongeren te betrekken bij politiek, hen een platform te bieden om zich hierin te ontwikkelen en hen kennis te laten maken met de idealen en standpunten van PINK! en de Partij voor de Dieren.

Als afdeling doen we graag mee aan activiteiten, waaronder festivals en beurzen en organiseren we zelf acties waarin deze idealen en standpunten worden verkondigd aan een zo breed mogelijk publiek, met als doel mensen – en met name jongeren – te inspireren deze idealen na te leven.

Voorzitter Midden-Nederland

Emily is haar bachelor Humanistiek aan het afronden, een studie waarin ze zingevings- en humaniseringsvraagstukken onderzoekt. Hierna gaat ze de masters Humanistiek en Sustainability Science and Policy doen. Vanuit haar liefde voor mens, dier en milieu wil ze bijdragen aan de transitie naar een duurzame en rechtvaardige samenleving. Emily vindt het heel mooi dat PINK! de planeet centraal stelt en is daarom graag actief voor de partij. Op persoonlijk vlak is ze bezig met minimalisme en veganisme. Daarnaast houdt ze van tekenen, schilderen en zingen.

Vacant

Heb je interesse om secretaris te worden? Mail dan naar midden-nederland@pinkpolitiek.nl , of bekijk eerst de functie omschrijving door op de afbeelding te klikken.

Vacant

Heb je interesse om bestuurslid financiën te worden? Mail dan naar midden-nederland@pinkpolitiek.nl , of bekijk eerst de functie omschrijving door op de afbeelding te klikken.

Renate Mols

Renate studeert momenteel voor haar master Scheikunde voor Energie en Duurzaamheid aan de UvA. Ze is in Nederland geboren en heeft vanaf haar 9e tot haar 19e in de VS gewoond, in Pennsylvania en Californië. Daar heeft ze het erg naar haar zin gehad. Hoewel ze met haar 19e nogal slecht Nederlands kon toen ze terug kwam voor haar bachelors Scheikunde en Milieu-natuurwetenschappen, is ze inmiddels weer grotendeels geïntegreerd in Nederland. Naast zich bezighouden met en debatteren over maatschappelijke vraagstukken en de wetenschap, speelt Renate graag piano, kookt ze graag (tegenwoordig alleen veganistisch), en zingt ze in twee koren. Ook luistert ze veel naar allerlei muziek, thuis en op concerten. Al sinds ze een erg klein kind was, had Renate een voorliefde voor dieren en de natuur en bekommerde zij zich over de staat van het milieu. Deze insteek heeft haar nooit verlaten en daarom is zij nu veganist en milieuactivist en ook actief bij PINK!.

Vacant

Heb je interesse om bestuurslid financiën te worden? Mail dan naar midden-nederland@pinkpolitiek.nl , of bekijk eerst de functie omschrijving door op de afbeelding te klikken.

Xenia Minnaert

Xenia zit nu in het vierde jaar van de opleiding Biologie, voeding en gezondheid in Almere. Hier leert ze van alles over planten, mensen, dieren, milieu en voeding. Ze heeft net 3 maanden stage gelopen bij het bestuur PINK! landelijk. Met als doel om meer te leren van de politiek, is ze uiteindelijk het bestuur Midden-Nederland ingerold. Aankomend jaar gaat ze een minor volgen in Wageningen en daarna afstuderen. In haar vrije tijd is ze vaak te vinden in de klimhal en in het ideale geval in de bergen. Ook besteed ze veel tijd aan het bakken van veganistisch gebak en zero-waste projectjes.

Vacant

Heb je interesse om bestuurslid promotie te worden? Mail dan naar midden-nederland@pinkpolitiek.nl , of bekijk eerst de functie omschrijving door op de afbeelding te klikken.

Educatiecommissie

Wij hebben ook een educatiecommissie. Deze commissie werkt samen met ander Politieke Jongeren Organisaties om gastlessen over politiek te geven op middelbare en MBO-scholen. Op die manier probeert de commissie jongeren in aanraking te brengen met politiek en enthousiast te maken over de idealen en standpunten van PINK!.

Onze agenda

Blijf op de hoogte

Het loont om onze site in de gaten te houden: We zorgen dat nieuwe activiteiten en bijeenkomsten altijd op de site worden geplaatst, en dat er een bericht verschijnt wanneer we een nieuwe commissie of werkgroep hebben opgericht.

Daarnaast kun je ons volgen op Facebook, en proberen we al onze evenementen in de maandelijkse nieuwsbrief van PINK! te zetten. Zorg dus dat je die goed ontvangt! Als lid kun je ook via diverse WhatsAppgroepen herinneringen krijgen voor de dingen die jou interesseren.