Afdeling Midden-Nederland

Wij zijn PINK! afdeling Midden-Nederland en ons doel is om jongeren in Flevoland en Utrecht te betrekken bij de politiek, hen een platform te bieden om zich politiek te ontwikkelen en hen kennis te laten maken met de standpunten, en nog belangrijker, de idealen, van PINK! en de Partij voor de Dieren. Doe jij met ons mee?

Contact

E-mail: midden-nederland@pinkpolitiek.nl
Social media:  Facebook  |  Twitter

Het bestuur

Jesse

Jesse van Elzelingen, voorzitter

Jesse heeft een bachelor in technische bedrijfskunde en volgt momenteel de master social & organisational psychology aan de Universiteit van Leiden. Na veel vrijwilligerswerk voor verschillende verenigingen te hebben verricht, besteedt hij nu graag een deel van zijn tijd aan PINK!. Hij heeft al langere tijd veel interesse in politiek en hij besloot na de Tweede Kamer verkiezingen van 2017 dan ook om hierin actief te worden. Op die manier hoopt hij zich in te kunnen zetten voor een mooiere en vooral duur- en vreedzamere wereld.

Samantha

Samantha Hakhoff, secretaris

Samantha studeert sociologie en is naast lid bij PINK! ook vrijwilliger bij The Green Office aan de VU. Hiervoor heeft ze haar diploma gehaald in management dierverzorging en paraveterinair, met de hoop omringd te worden met mensen die dierenwelzijn hoog in het vaandel hebben staan. In de praktijk stuitte ze echter op commercialiteit, het dier is vaak op eerste plaats een product. Door deze ervaringen en andere persoonlijke interesses is ze van koers veranderd. Door het besef dat grootschalig verandering niet enkel komt door jezelf te veranderen (milieubewust leven, veganist worden, tolerant zijn en dergelijke) maar ook door beleid van boven af. Door eerste haar propedeuse te halen in bestuurskunde om vervolgens sociologie af te ronden, hoopt ze vele van haar maatschappelijke interesses te kunnen combineren: van dierenwelzijn, milieu, tot complexe vraagstukken rondom multiculturalisme en globalisering. Om zo stap voor stap bij te dragen aan een betere wereld voor ieder.

Thomas

Thomas van Wageningen, bestuurslid financiën

Thomas is oprichter van Veboli, een persoonlijk filmadvies website. Hij heeft bachelors in milieuwetenschappen, sociale geografie en taalkunde van de Universiteit van Washington te Seattle en een master in planologie van de Universiteit Utrecht. Verder houdt hij van boulderen, fietsen, films kijken, hardlopen, programmeren en spelletjes spelen. Thomas is al lange tijd geïnteresseerd in de politiek en besloot om actief te worden als volgende stap in zijn missie om de wereld te verbeteren na plantaardig te eten en te stoppen met auto rijden.

Renate

Renate Mols, bestuurslid acties

Renate studeert momenteel voor haar master scheikunde voor energie en duurzaamheid aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is in Nederland geboren en heeft vanaf haar 9e tot haar 19e in de Verenigde Staten gewoond, in Pennsylvania en Californië. Daar heeft ze het erg naar haar zin gehad. Hoewel ze met haar 19e nogal slecht Nederlands kon toen ze terug kwam voor haar bachelors scheikunde en milieu-natuurwetenschappen, is ze inmiddels weer grotendeels geïntegreerd in Nederland. Naast zich bezighouden met en debatteren over maatschappelijke vraagstukken en de wetenschap, speelt Renate graag piano, kookt ze graag (tegenwoordig alleen veganistisch), en zingt ze in twee koren. Ook luistert ze veel naar allerlei muziek, thuis en op concerten. Al sinds ze een erg klein kind was had Renate een voorliefde voor dieren en de natuur en bekommerde zij zich over de staat van het milieu. Deze insteek heeft haar nooit verlaten en daarom is zij nu veganist en milieu-activist en ook actief bij PINK!.

Jorinde

Jorinde Broekman, bestuurslid promotie

Jorinde is na een afgeronde studie orthopedagogische wetenschappen in Groningen vertrokken richting de Randstad voor klinische kinder- en jeugdpsychologie. Zij is lid van zowel PINK! als de Partij voor de Dieren sinds november 2016. Zij zet zich in voor de promotie van de afdeling Midden-Nederland. In haar vrije tijd kan je haar vinden in de kroeg of in een park met een boek in haar hand. Haar kamerplant heet Hugo.

Commissies

PINK! afdeling Midden-Nederland heeft graag veel actieve commissieleden om het bestuur te ondersteunen. Op dit moment zijn er drie verschillende commissies in Midden-Nederland om je bij aan te sluiten:

Activiteitencommissie

De activiteitencommissie steunt het bestuur, vooral het bestuurslid acties, door (te helpen met) het organiseren van activiteiten en evenementen.

Educatiecommissie

De educatiecommissie steunt het bestuur, vooral het bestuurslid promotie, door (te helpen met) het benaderen van scholen en geven van gastlessen.

Politieke commissie

De politiek commissie steunt het bestuur, vooral het bestuurslid politiek, door (te helpen met) het onderhouden van contact met andere politieke organisaties in de regio. Leden kunnen ook ideeën aandragen om vanuit onze visie in te spelen op actualiteiten.

Vacatures

PINK! afdeling Midden-Nederland heeft op dit moment geen bestuursvacatures. Desondanks hebben wij altijd wel wat te doen! We hebben ook altijd ruimte voor nieuwe commissieleden. Interesse om actief te worden? Stuur een e-mail naar midden-nederland@pinkpolitiek.nl of benader ons op Facebook of Twitter.