Afdeling Limburg

PINK! afdeling Limburg is een jonge maar zeer enthousiaste afdeling die dieren- en mensenrechten ook in het zuidelijkste puntje van ons land op de kaart probeert te zetten. Met onze maandelijkse PinkPraat en gezellige filmavonden proberen we de bourgondische Limburgers hier wat bij te brengen over de dingen die pas echt belangrijk zijn in het leven. Wil je ons hierbij helpen? Neem vooral contact met ons op!

Contact

E-mail: limburg@pinkpolitiek.nl
Social media: Facebook

Het bestuur

icoon-mono-1200px (2)

Daniëlle Zijlstra, voorzitter

Daniëlle woont in Maastricht en werkt daar als PhD aan de universiteit. Hoewel ze een achtergrond heeft in psychologie, gaat haar onderzoek voornamelijk over gezondheidsbevordering, met de nadruk op stoppen met roken. In haar onderzoek komt Daniëlle vaak in aanraking met de verschillen tussen het welzijn van mensen van verschillende achtergronden en is het haar doel om deze verschillen zo klein mogelijk te maken. Gezondheid en welzijn horen voor iedereen bereikbaar te zijn! En laten we daarbij ook vooral niet het welzijn van de dieren en de aarde vergeten. Want hoewel we dat soms per ongeluk over het hoofd zien, zijn dat misschien wel de factoren die ons verbinden. Daniëlle hoopt samen met PINK! de wereld een stukje leefbaarder en mooier te maken.

Falco

Falco van Hassel, beheerder

Falco heeft het grootste gedeelte van zijn leven in Limburg gewoond. Sinds een jaar studeert hij Diermanagement in Leeuwarden, maar in de weekenden is hij te vinden in Born, Midden-Limburg. Op zijn studie leert hij veel over het gedrag van dieren en het ecosysteem. Ook worden veel knelpunten tussen mens en dier besproken. Vanaf dat hij op zijn zevende dierenleed met eigen ogen heeft ervaren, heeft hij zichzelf als doel gegeven om dierenwelzijn te verbeteren. Samen met PINK! wil hij zich inzetten voor dit ideaal. Naast het werk dat hij voor zijn studie en PINK! doet is hij graag buiten voor het inventariseren van vogels of het maken van een wandeling.

icoon-mono-1200px (2)

Inske Nieters, bestuurslid acties

Commissies

PINK! afdeling Limburg heeft graag veel actieve commissieleden om het bestuur te ondersteunen. Op dit moment zijn er drie verschillende commissies in Limburg om je bij aan te sluiten:

Actiecommissie

De actiecommissie steunt het bestuur, vooral het bestuurslid acties, door (te helpen met) het organiseren van acties.

Educatiecommissie

De educatiecommissie steunt het bestuur, vooral het bestuurslid promotie, door (te helpen met) het benaderen van scholen en geven van gastlessen.

Politieke commissie

De politiek commissie steunt het bestuur, vooral het bestuurslid politiek, door (te helpen met) het onderhouden van contact met andere politieke organisaties in de regio. Leden kunnen ook ideeën aandragen om vanuit onze visie in te spelen op actualiteiten.

Vacatures

PINK! afdeling Limburg heeft op dit moment meerdere bestuursvacatures: secretaris, bestuurslid financiën, bestuurslid politiek en bestuurslid promotie. Daarnaast is er altijd vraag naar nieuwe commissieleden voor alle commissies. Bij interesse, stuur een e-mail naar limburg@pinkpolitiek.nl.