Bestuurslid ledenbinding: Angelo vertelt

Twee jaar geleden nam Angelo Delsen de functie bestuurslid ledenbinding op zich. Nu is het tijd voor Angelo om het stokje over te dragen. Of toch niet?

In eerste instantie nam hij deze functie over omdat hij zelf destijds niet het gevoel had dat hij een persoonlijk gezicht bij PINK! leerde kennen. “Zelf merkte ik destijds, toen ik lid werd, dat er niet direct iets was waar ik naartoe kon gaan of me mee bezig kon houden. Als ik een gezicht had leren kennen of een nummer van iemand had gekregen, dan had dat mij geholpen”. Met deze motivatie heeft hij gesolliciteerd. Niet achterover leunen, maar zelf veranderen waar je het niet mee eens bent! Als landelijk bestuurslid heb je daar ruim baan voor.

Hoe ziet een week voor ons bestuurslid ledenbinding er eigenlijk gemiddeld uit? Angelo antwoord: “Een drukke week ziet er als volgt uit: stel dat er een nieuweledendag is, dan ben je de hele week bezig met het mailen van mogelijke bezoekers, bellen met cateraars, het afrennen van de Hema voor schrijfmateriaal en het plannen van de dag. Ook ben ik vaak in gesprek met potentiële werkgroepleden en fungeer ik als de ‘headhunter’ van PINK!. Ik probeer al onze nieuwe leden te leren kennen, maak notities en houd in een computerprogramma bij wat hun wensen zijn en wat ze kunnen. Met die kennis kan ik vervolgens de vacatures binnen PINK! invullen of nieuwe afdelingen en werkgroepen opzetten. Ook ben ik bezig met een project om een online-community voor PINK!-leden op te zetten, waarmee besturen beter contact kunnen onderhouden met hun leden en leden onderling van elkaars hulp gebruik kunnen maken.”.

Naast de nieuweledendag, die typisch is voor een bestuurslid ledenbinding, werd hij bij het organiseren van andere evenementen ook belangrijk. Angelo had dat niet gedacht. Hoewel sommige actieve leden het als werk zien om een evenement voor PINK! te organiseren, ziet Angelo dat zeker niet zo: “Ik zie het zelf zo: ik krijg een budget om een superleuke dag te organiseren, alsof je elke maand opnieuw een feestje mag geven!”

Ook ontmoet je leuke mensen. Zijn best bijgebleven ontmoeting was Kees van der Pijl. Hij is een communistische hoogleraar van de oude stempel. Zijn ideeën weken zo af van wat gangbaar is in Nederland, waardoor dit een goede herinnering is.  Hoe Angelo Kees zou omschrijven? “Kees is gewoon een topvent; en ik bedenk me ineens dat we hem snel weer moeten uitnodigen als gast!” Een andere goede herinnering en goede vriend was de promotie van Sebastiaan Wolswinkel van voorzitter van PINK! naar voorzitter van PvdD. “Het is natuurlijk een belangrijke taak van PINK! om te zorgen dat talent doorstroomt naar onze moederpartij; ik denk dat Sebastiaan zijn verkiezing de ultieme bevestiging is dat we deze taak serieus nemen.“

Zitten er dan helemaal geen nadelen aan een functie als landelijk bestuurslid? Niet helemaal. Hoewel Angelo het een prachtige functie vindt, is het heel anders dan bestuurslid bij een afdeling of actief zijn bij een commissie. Als landelijk bestuurslid heb je eigenlijk nooit rust! 

Als laatste heeft Angelo nog een handige tip voor het mogelijk toekomstige bestuurslid ledenbinding: “Ik heb geleerd dat het soms makkelijker is om een cateraar te vragen dan zelf het eten te regelen. Mijn god, wat scheelt dat een stress.”

Mocht je na dit gelezen te hebben nu denken: ja, dit lijkt me een topfunctie, twijfel dan niet: solliciteer direct. In dit artikel vind je meer informatie over de sollicitatieprocedure. Geïnteresseerden hebben nu wel al concurrentie: “Ik wil heel graag nog een periode als bestuurslid ledenbinding! Zeker omdat er nu projecten lopen waar ik écht écht heel graag mee verder wil.”