Jongeren van de
Partij voor de Dieren

De Partij voor de Dieren is de moederpartij van PINK!. Wij zijn formeel een onafhankelijke organisatie, maar onze doelen en kernwaarden komen overeen, en we proberen dan ook zo nauw mogelijk samen te werken. 

De relatie tussen een politieke jongerenorganisatie en een politieke partij is symbiotisch, maar niet noodzakelijk altijd harmonieus. PJO’s hebben een verantwoordelijkheid om hun moederpartij scherp te houden, en als nodig de vinger op de zere plek te leggen. Dit maakt de beweging op de lange termijn krachtiger. PINK! heeft hier echter een stuk minder werk aan dan onze collega-PJO’s.

Geschiedenis

Oprichting

September 2006 wordt PINK! opgericht. Met uitzicht en volle vertrouwen op een overwinning bij de verkiezingen van november 2006, waarmee de PvdD inderdaad haar eerste zetels in de Tweede Kamer zal halen, is dit het moment om een jongerenorganisatie te creëren.

Om PINK! een vliegende start te geven, financiert de PvdD een abricampagne om leden te werven.

De naam PINK! wordt gekozen als verwijzing naar het toenmalige logo van de partij: een volwassen koe. Een puberende koe heet namelijk een pink.

Onafhankelijkheid

Oktober 2012 stelden de leden van PINK! ons beginselmanifest op. Deze eindigde met de woorden,
"Met trots sluit PINK! zich vanwege deze idealen aan bij de Partij voor de Dieren als haar onafhankelijke politieke jongerenorganisatie. Door het steunen van de [PvdD] en haar aanjaagfunctie binnen de Nederlandse politiek denken wij ons doel, een rechtvaardige wereld voor mens en dier, het beste te kunnen bereiken."

Hiermee maakten de leden ruimte om een eigen politiek programma te ontwikkelen, terwijl ze toch vooral onze verbondenheid benadrukten.

Groeiende waarde

Over de jaren heen heeft PINK! zich ontwikkeld tot een vereniging die stevig in haar eigen schoenen staat, maar het liefst zij aan zij staat met onze moederpartij.

Omdat wij als PINK! minder directe verantwoordelijkheid dragen, kunnen we onszelf meer vrijheid gunnen: soms om de wijdere implicaties van onze visie te verkennen, soms om ons feller uit te spreken tegen onrecht. Hierdoor leeft bij ons een andere ethos dan de partij, en zodoende kunnen wij elkaar aanvullen.

De partij kan altijd op leden van PINK! rekenen: van campagne voeren, tot meedenken over verkiezingsprogramma's.

De volgende generatie

Maart 2018 werd het eerste actieve PINK!-lid verkozen tot volksvertegenwoordiger voor de PvdD. Robert Barker werd raadslid in Den Haag. Later dat jaar werd oud-voorzitter Eva Akerboom beëdigd als vervangend lid van de Tweede Kamer.

PINK! heeft niet alleen de gewoonlijke plicht van een PJO om haar moederpartij over de jaren heen van een stroom vervangers te voorzien. De Partij voor de Dieren groeit snel, en zal dat naar alle waarschijnlijkheid nog lang blijven doen. Toch zal het lang duren voor zij mensen met politieke ambitie zal aantrekken. PINK! is hard nodig om ervoor te zorgen dat onze beweging haar potentieel kan waarmaken.

De partij zelf

De Partij voor de Dieren heeft uiteraard een eigen website. Daar vindt u meer informatie over haar geschiedenis, huidige organen en volksvertegenwoordigers, en bovenal haar vele politieke succesen.

Vacant

Vacant

Bestuurslid pers en promo | Beheert social media en pagina's van de afdeling op de site en is verantwoordelijk voor bekendheid in de regio en ledenwerving

Heb je interesse om bestuurslid pers en promo te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken.

Vacant

Vacant

Bestuurslid politiek | Contactpersoon voor andere PJOs en fracties van de PvdD

Heb je interesse om bestuurslid politiek te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken.

Vacant

Vacant

Bestuurslid acties | Zorgt voor voldoende activiteiten die van waarde zijn voor leden

Heb je interesse om bestuurslid acties te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken.

Esther (zij/haar)

Esther (zij/haar)

Secretaris | Beheert de afdelingsmail en zorgt voor procedurele zaken

Ik ben Esther, ik ben 25 en woon samen met mijn partner en onze derpy chihuahua in Helpman (Groningen). Thuis hebben wij bijna 100 planten en staat het hele balkon vol met bakken met bijenbloempjes en kruiden. Op het moment ben ik bezig met een master geschiedenis, en vanaf september ga ik daar ook een master digital humanities bij doen. Ik hou me daarbinnen vooral bezig met de (on)duurzaamheid van digitale ontwikkelingen. Verder werk ik als barista en brand ik lekkere koffie. Mijn lievelingskleur is geel en ik hou van rode wijn. Ik heb veel zin in dit avontuur bij PINK! en ik hoop op deze manier iets bij te kunnen dragen aan een wereld waar we veel minder destructief omgaan met de planeet en de mens niet meer als oppermachtig zien tegenover andere levende wezens.

Joel (hij//die)

Joel (hij//die)

(Co-)Voorzitter | Beheert toezicht binnen het bestuur en creëert een goede groepsdynamiek
Penningmeester | Zorgt dat de begroting goed wordt benut en handelt declaraties af

Hi! Ik ben Joel, 29 jaar en studeer International Business aan de Rijksuniversiteit Groningen. Samen met Miroya deel ik de voorzittersfunctie om zo een frisse en bonte toevoeging aan onze afdeling te geven! Wat mij zo ontzettend fascineert is de dierenwereld. Als mens lijken we het allemaal beter te weten terwijl wij zó veel van allerlei diersoorten kunnen leren. De aarde kent autorijdende orang-oetans en schildernde dolfijnen en toch gaan we ze behandelen als objecten zonder enkele waarde. Zijn we echt slimmer dan de rest? Een ding is zeker: Als mens maken we ons vaak het meest druk over een heleboel onbelangrijke en onatuurlijke zaken. En juist daarom wil ik me inzetten om bepaalde dingen weer ongedaan te maken waar mijn passie ligt: De modewereld en lhbti*-gerelateerde zaken.

Vacant

Vacant

Juniorvoorzitter | Beheert toezicht binnen het bestuur van Noord Nederland en creëert een goede groepsdynamiek

Heb je interesse om juniorvoorzitter te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken (onder functieomschrijvingen afdelingsbestuur – voorzitter). Juniorvoorzitters lopen in eerste instatie mee met het gehele afdelingsbestuur. Daardoor krijg je een breder inzicht op de verschillende taken en een gevoel voor de groepsdynamiek in het desbetreffende afdelingsbestuur. Je hoeft minder tijd te investeren dan de voorzitter. 

Bestuurslid X (X/X)

Bestuurslid X (X/X)

Bestuursfunctie | Omschrijving van de bestuursfunctie

Persoonlijke tekst 

–Dit kun je verwijderen nadat je het gelezen hebt! —

// Hoe werkt de popup? Volg de 3 stappen:

// 1. vergeet niet een naam voor de selector toe te voegen-> pop-up instellingen (tandwiel rechts beneden) -> geavanceerd -> advanced tab -> open by selector (vergeet de punt  voor de selector niet!)
Voorbeeld: .popupvoorzitter

// 2. activeer de selector op de “over mij” button op je template / afdelingspagina
-> op “over mij” klikken -> inhoud -> tekstbewerker -> “tekst” tab (staat naast “visueel”) -> de speciefke naam van de selector  naast “a class” tussen de haakjes zonder punt aanpassen.
Voorbeeld: […] a class=”popupvoorzitter”  […]

//3. Sla het direct op als template en geef de template een naam.