Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

« Alle Evenementen

2 augustus 2017 @ 10:00 - 17:00

Earth Overshoot Day: dag van nationale rouw

Earth Overshoot Day is de dag in het jaar waarop de wereldwijde productie en consumptie voorbij gaan aan wat de aarde in een jaar kan opbrengen. Waar EOD in het jaar 2000 nog plaats vond op 1 november, vindt het dit jaar plaats op 2 augustus.

De manier waarop in het westen geproduceerd en geconsumeerd wordt heeft niet alleen  directe gevolgen voor mensen in ontwikkelingsgebieden, ook toekomstige generaties zullen last hebben van onze leefstijl. Door in te teren op de reserves van de aarde, tasten we de kwaliteit van leven aan van alle wezens die na ons op aarde zullen leven. Daar moeten en kunnen we iets aan doen. Bewustwording van ons gedrag en de effecten van het beleid wat gevoerd wordt is een belangrijke eerste stap.

De rouwtocht vindt plaats in o.a. Den Haag (we zijn nog bezig met het selecteren van de steden waar deze tocht nog meer zal plaatsvinden). We zullen omstanders praktische tips geven over hoe ze hun ecologische impact op de aarde kunnen verkleinen. Minder dierlijk en meer plantaardig voedsel eten zorgt al voor een lager energie verbruik, minder oerwoud wat gekapt wordt en minder water wat wordt gebruikt en vervuild. Daarbij moet het kabinet ook inzien dat juist de bio-industrie verre van efficiënt is en dat er beleidsmatig ook op dat gebied een wereld te winnen is.

Meer informatie of interesse om mee te lopen? Stuur een email naar ilse@pinkpolitiek.nl
Binnenkort volgt het Facebook evenement met meer details.

Gegevens

Datum:
2 augustus 2017
Tijd:
10:00 - 17:00

Locatie

Den Haag