Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Trainingsavond: Ethiek en standpuntsbepaling

februari 1 @ 7:30 pm - 10:00 pm

Gratis

Door de geschiedenis heen zijn er veel ideeën geweest over moraliteit en wat het betekent om goed te doen en goed te zijn. Twee hardnekkige en schijnbaar tegengestelde ideeën zijn die van de deontologie en het utilisme. Waar deontologen zeggen dat je moet leven volgens bepaalde absolute gedragsregels om goed te zijn, zeggen utilisten dat je moet proberen om meer geluk dan leed in de wereld te brengen om goed te zijn. Deontologen kijken naar de daad zelf, terwijl utilisten naar de uitkomst kijken.

Wil jij de verschillende ethische stromingen beter begrijpen? Wil jij leren hoe je ethiek kunt gebruiken om jouw standpunten te onderbouwen en zelfs tot nieuwe standpunten te komen? Vrijdag 1 februari zullen Joost Leuven en Joep Horbach een interactieve workshop geven over deontologie en utilisme, hoe ze verschillen, maar ook hoe verschillende idealen van PINK! en de Partij voor de Dieren vanuit beide uitgangspunten beargumenteerd kunnen worden.

Joost Leuven is misschien wel het langst-actieve lid van PINK!. Hij heeft filosofie en sociologie gestudeerd en werkt momenteel als docent waar hij regelmatig les geeft over ethiek. Hij is overtuigd deontoloog. Ook Joep Horbach is al lange tijd lid van PINK!. Hij heeft wiskunde gestudeerd met een focus op logica waar hij bijvakken in de ethiek heeft gevolgd. Hij is overtuigd utilist. Samen zullen zij de workshop begeleiden. Kom ook!

De trainingsavonden worden altijd afgesloten met een borrel. De drankjes zijn gratis, maar een kleine bijdrage hiervoor wordt gewaardeerd. Naast nieuwe kennis en vaardigheden, leer je dus ook andere PINK!ers (beter) kennen! Lijkt dit je wat? Meld je dan nu aan door een mailtje te sturen naar a.uiterwijk@pinkpolitiek.nl onder vermelding van “Ethiek en standpuntsbepaling”.

Waar: SAMEN, stationsstraat 36a Amersfoort. (3 minuten lopen van Amersfoort station)
Trainer(s): Joost Leuven en Joep Horbach
Datum: 1 februari 2019
Tijd: 19:30 – 22:00
Kosten: Gratis

Gegevens

Datum:
februari 1
Tijd:
7:30 pm - 10:00 pm
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Bestuur
E-mail:
secretaris@pinkpolitiek.nl