Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

PINK! Limburg – Laat Roermond opbloeien! (aangepast event)

juli 31, 2020 @ 11:00 am - 2:00 pm

PINK! Limburg – *Laat Roermond opbloeien!
Op deze vrijdag zullen we met onze leden in de binnenstad van Roermond zaadbommen uitdelen aan omstanders. Tegelijk zullen we ook informatie en uitleg geven over zoonose en biodiversiteit. (neem de corona maatregelen hier wel in acht en zorg er voor dat je een mondkapje hiervoor op zak hebt). Om hierop voorbereid te zijn en om meer over het onderwerp te leren, is onderaan dit bericht een lijst met informatiebronnen toegevoegd die je vooraf kunt bekijken. Voor de zaadbommen en blaadjes met informatie word gezorgd. Na de actie zullen we bij goed weer buiten in een parkje in de buurt samen lunchen voor wat extra gezelligheid. Wil jij Roermond ook laten opbloeien? Meld je nog snel aan  via:https://www.pinkpolitiek.nl/aanmeldingsformulierkrijtactie/

WAAR: Kloosterwandplein, Roermond
WANNEER: vrijdag 31 juli 2020
TIJD: 11.00 uur – 14.00u gevolgd door optionele lunch daarna

Heb je vragen over toegankelijkheid of is er iets wat wij kunnen regelen om het voor jou toegankelijker te maken? Stuur ons dan een mail naar limburg@pinkpolitiek.nl

Hopelijk tot dan!

Informatiebronnen:
Tegenlicht afleveringen:
1. https://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/kijk/afleveringen/2019-2020/duurzaam-nu-of-nooit.html
2. https://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/kijk/afleveringen/2019-2020/virus-van-morgen.html

Andere info:
1. https://drive.google.com/file/d/1CjDgo3mjcxvR_mFZyPY2Ga-P022lsqYk/view
170 wetenschappers stellen in een manifest dat deze systeemcrisis de zwaktes van de groeimachine pijnlijk duidelijk maakt. De crisis is een stuiptrekking van het neoliberale ontwikkelingsmodel met haar steeds maar groeiende circulatie van goederen en mensen, ongeacht de talloze ecologische problemen en de toenemende ongelijkheid die dit veroorzaakt. De 170 doen 5 fundamentele voorstellen voor Nederland na Corona.

2. https://www.mo.be/interview/corona-alleszins-niet-de-schuld-van-de-vleermuis
Zoöloog Herwig Leirs schrijft in MO: dat het coronavirus zeker niet de schuld is van de vleermuizen. Het is de interactie die wij hebben met onze omgeving.

3. https://www.volkskrant.nl/mensen/viroloog-marion-koopmans-leuk-was-het-niet-om-op-deze-manier-gelijk-te-krijgen~bf6e41bd/
Viroloog Marion Koopmans vraagt zich in een interview in de Volkskrant (20 juni 2020) af: “Hoe gaan we nu zaken structureel veranderen om zulke pandemieën in de toekomst te voorkomen?

4. https://www.oneworld.nl/lezen/opinie/waarom-vechten-we-tegen-corona-zonder-de-oorzaak-te-bespreken
Amanda Grovers schrijft in Oneworld dat er een heldere manier om de bron van veel van dit soort infectieziekten aan te pakken: stoppen met het eten van dieren.

5. https://milieudefensie.nl/actueel/5-visies-op-de-wereld-na-corona
Stof tot nadenken: 5 visies op de wereld na corona (verzameld door Milieudefensie).

* i.v.m. complicaties is de krijtactie vervangen door dit event.

Gegevens

Datum:
juli 31, 2020
Tijd:
11:00 am - 2:00 pm
Evenement Categorieën:
, , ,
Site:
https://www.pinkpolitiek.nl/aanmeldingsformulierkrijtactie/

Organisator

Afdeling Limburg
E-mail:
limburg@pinkpolitiek.nl

Locatie

Kloosterwandplein, Roermond
Kloosterwandplein
Roermond, Limburg 6041 JZ Nederland
+ Google Maps
Vacant

Vacant

Bestuurslid pers en promo | Beheert social media en pagina's van de afdeling op de site en is verantwoordelijk voor bekendheid in de regio en ledenwerving

Heb je interesse om bestuurslid pers en promo te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken.

Vacant

Vacant

Bestuurslid politiek | Contactpersoon voor andere PJOs en fracties van de PvdD

Heb je interesse om bestuurslid politiek te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken.

Vacant

Vacant

Bestuurslid acties | Zorgt voor voldoende activiteiten die van waarde zijn voor leden

Heb je interesse om bestuurslid acties te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken.

Esther (zij/haar)

Esther (zij/haar)

Secretaris | Beheert de afdelingsmail en zorgt voor procedurele zaken

Ik ben Esther, ik ben 25 en woon samen met mijn partner en onze derpy chihuahua in Helpman (Groningen). Thuis hebben wij bijna 100 planten en staat het hele balkon vol met bakken met bijenbloempjes en kruiden. Op het moment ben ik bezig met een master geschiedenis, en vanaf september ga ik daar ook een master digital humanities bij doen. Ik hou me daarbinnen vooral bezig met de (on)duurzaamheid van digitale ontwikkelingen. Verder werk ik als barista en brand ik lekkere koffie. Mijn lievelingskleur is geel en ik hou van rode wijn. Ik heb veel zin in dit avontuur bij PINK! en ik hoop op deze manier iets bij te kunnen dragen aan een wereld waar we veel minder destructief omgaan met de planeet en de mens niet meer als oppermachtig zien tegenover andere levende wezens.

Joel (hij//die)

Joel (hij//die)

(Co-)Voorzitter | Beheert toezicht binnen het bestuur en creëert een goede groepsdynamiek
Penningmeester | Zorgt dat de begroting goed wordt benut en handelt declaraties af

Hi! Ik ben Joel, 29 jaar en studeer International Business aan de Rijksuniversiteit Groningen. Samen met Miroya deel ik de voorzittersfunctie om zo een frisse en bonte toevoeging aan onze afdeling te geven! Wat mij zo ontzettend fascineert is de dierenwereld. Als mens lijken we het allemaal beter te weten terwijl wij zó veel van allerlei diersoorten kunnen leren. De aarde kent autorijdende orang-oetans en schildernde dolfijnen en toch gaan we ze behandelen als objecten zonder enkele waarde. Zijn we echt slimmer dan de rest? Een ding is zeker: Als mens maken we ons vaak het meest druk over een heleboel onbelangrijke en onatuurlijke zaken. En juist daarom wil ik me inzetten om bepaalde dingen weer ongedaan te maken waar mijn passie ligt: De modewereld en lhbti*-gerelateerde zaken.

Vacant

Vacant

Juniorvoorzitter | Beheert toezicht binnen het bestuur van Noord Nederland en creëert een goede groepsdynamiek

Heb je interesse om juniorvoorzitter te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken (onder functieomschrijvingen afdelingsbestuur – voorzitter). Juniorvoorzitters lopen in eerste instatie mee met het gehele afdelingsbestuur. Daardoor krijg je een breder inzicht op de verschillende taken en een gevoel voor de groepsdynamiek in het desbetreffende afdelingsbestuur. Je hoeft minder tijd te investeren dan de voorzitter. 

Bestuurslid X (X/X)

Bestuurslid X (X/X)

Bestuursfunctie | Omschrijving van de bestuursfunctie

Persoonlijke tekst 

–Dit kun je verwijderen nadat je het gelezen hebt! —

// Hoe werkt de popup? Volg de 3 stappen:

// 1. vergeet niet een naam voor de selector toe te voegen-> pop-up instellingen (tandwiel rechts beneden) -> geavanceerd -> advanced tab -> open by selector (vergeet de punt  voor de selector niet!)
Voorbeeld: .popupvoorzitter

// 2. activeer de selector op de “over mij” button op je template / afdelingspagina
-> op “over mij” klikken -> inhoud -> tekstbewerker -> “tekst” tab (staat naast “visueel”) -> de speciefke naam van de selector  naast “a class” tussen de haakjes zonder punt aanpassen.
Voorbeeld: […] a class=”popupvoorzitter”  […]

//3. Sla het direct op als template en geef de template een naam.