Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Mensenrechtendialoog

april 12 @ 7:00 pm - 10:00 pm

Sommige dingen lijken zo vanzelfsprekend. Discrimineren doe je niet. We mogen zeggen wat we vinden. We mogen de godsdienst belijden die we zelf willen. En iedereen heeft recht op privacy. In Nederland hebben we onze zaken goed op orde. Mensenrechtenschendingen gebeuren vooral ver weg.

Althans, zo lijkt het, want bij nadere beschouwing blijken mensenrechten ook in Nederland onder druk te staan. Op vrijdagavond 12 april gaan we in Zwolle met elkaar in gesprek over de mensenrechtensituatie in Nederland. Deze dialoog zal plaatsvinden onder begeleiding van een vrijwilliger van Amnesty International.

Het thema waarvoor we hebben gekozen is vluchtelingen en migranten. Er zal een gesprek plaatsvinden aan de hand van de volgende vragen: is het onze plicht om vluchtelingen op te vangen in Nederland? Zijn migranten een bedreiging voor de Nederlandse cultuur? Bij deze activiteit zullen we verder ingaan op deze gevoelige thematiek en ook leren hoe we onze idealen kunnen uitdragen naar mensen die hier anders over denken.

Je kunt je tot en met de dag zelf opgeven, maar eerder is prettiger. Opgeven kan via overijssel@pinkpolitiek.nl.

Gegevens

Datum:
april 12
Tijd:
7:00 pm - 10:00 pm
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , ,

Organisator

Afdeling Overijssel
E-mail:
overijssel@pinkpolitiek.nl
Website:
https://www.pinkpolitiek.nl/overijssel/

Locatie

Het Vliegende Paard, Zwolle
Voorstraat 17
Zwolle, Overijssel 8011 Nederland
+ Google Maps