Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Learning Animals – In the name of Animality

september 13, 2019 @ 7:00 pm - 10:00 pm

ALLEEN TOEGANKELIJK VOOR LEDEN VAN PVDD EN PINK!
Precieze locatie wordt via mail bekend gemaakt.

Graag vooraf aanmelden via dit formulier: https://forms.gle/p9fhdkheU8A5UtMM8

In the name of Animality‬
‪Eigenaarschap en autonomie: Van gedragsrichtlijnen naar het faciliteren van eigenheid‬

‪Op 13 september 2019 zal José De Giorgio-Schoorl van Learning Animals een interactieve lezing geven over ‘Animality’ (animaliteit: ‘het dierlijk zijn’) in ons Nederlandse (politieke) landschap. ‬
‪ ‬
‪De lezing zal geen handleiding zijn voor nieuwe protocollen, maar een bewustwording van waarden en inspiratie om de mogelijkheid en horizon voor verandering te zien. Een lezing om te ervaren, een paradigma verschuiving om te beleven. ‬

‪Inloop: 19.00‬
‪Aanvang: 19.30‬
‪Einde: 22.00‬
‪Locatie: Amsterdam

‪De stap om een beter begrip op te doen van andere dieren is geen verlengstuk van kennis die er al over mensen bestaat, maar een verschuiving van paradigma, een verandering van perspectief: Leren over het perspectief vanuit een (niet menselijk) dier.‬
‪ ‬
‪Een paradigma-verschuiving binnen een mechanistische en functionele maatschappij, waar aanpassen belangrijker lijkt dan een eigen beleving, terug naar het recht wat een ieder heeft – mensen en andere dieren – om zichzelf en de wereld waarin zij zich bevinden – te kunnen beleven. Dat te leren faciliteren in een maatschappij, om tot een werkelijk samenleven te komen, gebaseerd op het herkennen en erkennen van subjectiviteit. ‬

‪Onderwerpen die besproken worden in de lezing: ‬
‪- Een paradigma verschuiving in studies naar diergedrag en diercognitie. ‬
‪- Het belang van subjectiviteit in de strijd voor anti-specisisme‬
‪- Animality Studies: het faciliteren van een evolutie naar bevrijding in plaats van antropocentrisch hervormen.‬
‪- De noodzaak van een maatschappij als een dynamische samenleving, om verandering te faciliteren.‬

‪Meer informatie over Learning Animals:‬
Www.learninganimals.com

Vooraf aanmelden via dit formulier:
https://forms.gle/p9fhdkheU8A5UtMM8

Organisator

Bestuur
E-mail:
secretaris@pinkpolitiek.nl

Locatie

Amsterdam
Nieuwezijds Voorburgwal 32
Amsterdam, Noord-Holland 1012 RZ Nederland
+ Google Maps
Vacant

Vacant

Bestuurslid pers en promo | Beheert social media en pagina's van de afdeling op de site en is verantwoordelijk voor bekendheid in de regio en ledenwerving

Heb je interesse om bestuurslid pers en promo te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken.

Vacant

Vacant

Bestuurslid politiek | Contactpersoon voor andere PJOs en fracties van de PvdD

Heb je interesse om bestuurslid politiek te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken.

Vacant

Vacant

Bestuurslid acties | Zorgt voor voldoende activiteiten die van waarde zijn voor leden

Heb je interesse om bestuurslid acties te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken.

Esther (zij/haar)

Esther (zij/haar)

Secretaris | Beheert de afdelingsmail en zorgt voor procedurele zaken

Ik ben Esther, ik ben 25 en woon samen met mijn partner en onze derpy chihuahua in Helpman (Groningen). Thuis hebben wij bijna 100 planten en staat het hele balkon vol met bakken met bijenbloempjes en kruiden. Op het moment ben ik bezig met een master geschiedenis, en vanaf september ga ik daar ook een master digital humanities bij doen. Ik hou me daarbinnen vooral bezig met de (on)duurzaamheid van digitale ontwikkelingen. Verder werk ik als barista en brand ik lekkere koffie. Mijn lievelingskleur is geel en ik hou van rode wijn. Ik heb veel zin in dit avontuur bij PINK! en ik hoop op deze manier iets bij te kunnen dragen aan een wereld waar we veel minder destructief omgaan met de planeet en de mens niet meer als oppermachtig zien tegenover andere levende wezens.

Joel (hij//die)

Joel (hij//die)

(Co-)Voorzitter | Beheert toezicht binnen het bestuur en creëert een goede groepsdynamiek
Penningmeester | Zorgt dat de begroting goed wordt benut en handelt declaraties af

Hi! Ik ben Joel, 29 jaar en studeer International Business aan de Rijksuniversiteit Groningen. Samen met Miroya deel ik de voorzittersfunctie om zo een frisse en bonte toevoeging aan onze afdeling te geven! Wat mij zo ontzettend fascineert is de dierenwereld. Als mens lijken we het allemaal beter te weten terwijl wij zó veel van allerlei diersoorten kunnen leren. De aarde kent autorijdende orang-oetans en schildernde dolfijnen en toch gaan we ze behandelen als objecten zonder enkele waarde. Zijn we echt slimmer dan de rest? Een ding is zeker: Als mens maken we ons vaak het meest druk over een heleboel onbelangrijke en onatuurlijke zaken. En juist daarom wil ik me inzetten om bepaalde dingen weer ongedaan te maken waar mijn passie ligt: De modewereld en lhbti*-gerelateerde zaken.

Vacant

Vacant

Juniorvoorzitter | Beheert toezicht binnen het bestuur van Noord Nederland en creëert een goede groepsdynamiek

Heb je interesse om juniorvoorzitter te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken (onder functieomschrijvingen afdelingsbestuur – voorzitter). Juniorvoorzitters lopen in eerste instatie mee met het gehele afdelingsbestuur. Daardoor krijg je een breder inzicht op de verschillende taken en een gevoel voor de groepsdynamiek in het desbetreffende afdelingsbestuur. Je hoeft minder tijd te investeren dan de voorzitter. 

Bestuurslid X (X/X)

Bestuurslid X (X/X)

Bestuursfunctie | Omschrijving van de bestuursfunctie

Persoonlijke tekst 

–Dit kun je verwijderen nadat je het gelezen hebt! —

// Hoe werkt de popup? Volg de 3 stappen:

// 1. vergeet niet een naam voor de selector toe te voegen-> pop-up instellingen (tandwiel rechts beneden) -> geavanceerd -> advanced tab -> open by selector (vergeet de punt  voor de selector niet!)
Voorbeeld: .popupvoorzitter

// 2. activeer de selector op de “over mij” button op je template / afdelingspagina
-> op “over mij” klikken -> inhoud -> tekstbewerker -> “tekst” tab (staat naast “visueel”) -> de speciefke naam van de selector  naast “a class” tussen de haakjes zonder punt aanpassen.
Voorbeeld: […] a class=”popupvoorzitter”  […]

//3. Sla het direct op als template en geef de template een naam.