Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Fermenteren kun je leren: Appelciderazijn en zuurdesem

mei 22 @ 8:00 pm - 9:30 pm

LET OP! Dit event heeft wat wijzigingen ondergaan. In plaats van Kimchi zal er nu appelciderazijn gemaakt worden!
Het duurde even, maar inmiddels is het tijd voor deel 2 van ‘Fermenteren kun je leren’!
‘Fermenteren? Dat is toch hoe je bier maakt?’, grote kans dat dat door je hoofd geschoten is. En ja, je maakt er bier mee. Maar ook bijvoorbeeld yoghurt, wijn, tempeh, zuurkool, brood en tabasco. Waarschijnlijk eet je dus regelmatig gefermenteerde producten. Maar ook onder zero-/less-wasters is fermenteren een populaire methode om afval te verminderen. Fermentatie is een conserveringsmethode, wat betekent dat het de houdbaarheid van producten verlengd. Daardoor kun je dus voedselverspilling
tegengaan. Daarnaast kun je ook je hoeveelheid plastic afval verminderen met fermenteren en is het soms een stuk vriendelijker voor je portemonnee. Bijvoorbeeld door dingen zelf te maken!
Er zijn voor het klimaat dus best wat voordelen, maar het is ook gewoon leuk!
Op 22 mei zullen we samen met jullie appelciderazijn en een zuurdesemstarter maken. Voor het maken van appelciderazijn heb je appel en suiker nodig. In plaats van hele appels gebruiken we alleen de klokhuizen en/of appelschillen. Een super manier om de hoeveelheid afval de verminderen dus!
Een zuurdesemstarter is het begin van zuurdesembrood, zuurdesemcrackers, zuurdesembrownies, zuurdesempannenkoeken, zuurdesem alles! Hou onze facebook en de PINK! website in de gaten voor updates. Er komt nog een aanmeldingsformulier waarna we jullie kunnen informeren in welke spullen jullie in huis moeten halen.
Het maken van een zuurdesemstarter heeft een proces van een week, dus hiervoor zal een follow-up volgen op 31 mei, wanneer jullie starter bubbelend en bruisend is! Hierover volgt nog een update.
Toegankelijkheid: Het evenement vindt online plaats via Zoom en de spreektaal zal Nederalnds of Engels zijn, afhankelijk van de mensen die mee willen doen. Heb je vragen over toegankelijkheid of is er iets wat wij kunnen regelen om het voor jou toegankelijker te maken? Laat het ons weten!
/////////////////////////////////////////
THE EVENT HAS CHANGED: Instead of kimchi, we will be making apple cider vinegar.
t took a while, but now it’s time for part 2 of ‘You can learn how to ferment’! (in Dutch this is a nice rhyme, if you have nice suggestions please let us know)
Fermentation? “That’s how you make beer, isn’t it?” Chances are this crossed your mind. And yes, that is how you make beer. But also yoghurt, wine, tempeh, sauerkraut, bread and tabasco. So you probably eat fermented products on a regular basis.
Among zero-/less-wasters, fermentation is a popular method to reduce waste. Fermentation is a preservation method, which means that it extends the shelf life of products. As a result, you can reduce food waste. You can also reduce the amount of plastic waste with fermentation and it is an effective way to safe money. For example, by making things yourself!
So there are some advantages to the climate, but it’s also just fun!
On the 22nd of May, we will make apple cider vinegar and a sourdough starter together.
To make apple cider vinegar, you will need apples and sugar. But instead of using entire apples, we will only use the apple cores and/or peels, thus, this is a great way to minimize your amount of foodwaste.
A sourdough starter is the beginning of sourdough bread, sourdough crackers, sourdough brownies, sourdough pancakes, sourdough everything! Keep an eye on our Facebook and the PINK! website for updates. There will be an application form with which we can inform you about what stuff you need to buy for the workshop!
Making a sourdough starter has a process of one week, so this will have a follow-up on May 31st when your starter is bubbly and alive! There will be an update about this.
Accessibility: The event will take place online via Zoom and the spoken language will be Dutch or English, depending on the people that want to join. Do you have questions about accessibility or is there something we can arrange to make it more accessible for you? Let us know!

Gegevens

Datum:
mei 22
Tijd:
8:00 pm - 9:30 pm
Evenement Categorieën:
, , , , , ,
Website:
https://www.facebook.com/events/271078060704613

Organisator

Xenia
Telefoon:
0639368242
E-mail:
xenia@pinkpolitiek.nl