Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Fermenteren kun je leren: Appelciderazijn en zuurdesem

mei 22, 2020 @ 8:00 pm - 9:30 pm

LET OP! Dit event heeft wat wijzigingen ondergaan. In plaats van Kimchi zal er nu appelciderazijn gemaakt worden!
Het duurde even, maar inmiddels is het tijd voor deel 2 van ‘Fermenteren kun je leren’!
‘Fermenteren? Dat is toch hoe je bier maakt?’, grote kans dat dat door je hoofd geschoten is. En ja, je maakt er bier mee. Maar ook bijvoorbeeld yoghurt, wijn, tempeh, zuurkool, brood en tabasco. Waarschijnlijk eet je dus regelmatig gefermenteerde producten. Maar ook onder zero-/less-wasters is fermenteren een populaire methode om afval te verminderen. Fermentatie is een conserveringsmethode, wat betekent dat het de houdbaarheid van producten verlengd. Daardoor kun je dus voedselverspilling
tegengaan. Daarnaast kun je ook je hoeveelheid plastic afval verminderen met fermenteren en is het soms een stuk vriendelijker voor je portemonnee. Bijvoorbeeld door dingen zelf te maken!
Er zijn voor het klimaat dus best wat voordelen, maar het is ook gewoon leuk!
Op 22 mei zullen we samen met jullie appelciderazijn en een zuurdesemstarter maken. Voor het maken van appelciderazijn heb je appel en suiker nodig. In plaats van hele appels gebruiken we alleen de klokhuizen en/of appelschillen. Een super manier om de hoeveelheid afval de verminderen dus!
Een zuurdesemstarter is het begin van zuurdesembrood, zuurdesemcrackers, zuurdesembrownies, zuurdesempannenkoeken, zuurdesem alles! Hou onze facebook en de PINK! website in de gaten voor updates. Er komt nog een aanmeldingsformulier waarna we jullie kunnen informeren in welke spullen jullie in huis moeten halen.
Het maken van een zuurdesemstarter heeft een proces van een week, dus hiervoor zal een follow-up volgen op 31 mei, wanneer jullie starter bubbelend en bruisend is! Hierover volgt nog een update.
Toegankelijkheid: Het evenement vindt online plaats via Zoom en de spreektaal zal Nederalnds of Engels zijn, afhankelijk van de mensen die mee willen doen. Heb je vragen over toegankelijkheid of is er iets wat wij kunnen regelen om het voor jou toegankelijker te maken? Laat het ons weten!
/////////////////////////////////////////
THE EVENT HAS CHANGED: Instead of kimchi, we will be making apple cider vinegar.
t took a while, but now it’s time for part 2 of ‘You can learn how to ferment’! (in Dutch this is a nice rhyme, if you have nice suggestions please let us know)
Fermentation? “That’s how you make beer, isn’t it?” Chances are this crossed your mind. And yes, that is how you make beer. But also yoghurt, wine, tempeh, sauerkraut, bread and tabasco. So you probably eat fermented products on a regular basis.
Among zero-/less-wasters, fermentation is a popular method to reduce waste. Fermentation is a preservation method, which means that it extends the shelf life of products. As a result, you can reduce food waste. You can also reduce the amount of plastic waste with fermentation and it is an effective way to safe money. For example, by making things yourself!
So there are some advantages to the climate, but it’s also just fun!
On the 22nd of May, we will make apple cider vinegar and a sourdough starter together.
To make apple cider vinegar, you will need apples and sugar. But instead of using entire apples, we will only use the apple cores and/or peels, thus, this is a great way to minimize your amount of foodwaste.
A sourdough starter is the beginning of sourdough bread, sourdough crackers, sourdough brownies, sourdough pancakes, sourdough everything! Keep an eye on our Facebook and the PINK! website for updates. There will be an application form with which we can inform you about what stuff you need to buy for the workshop!
Making a sourdough starter has a process of one week, so this will have a follow-up on May 31st when your starter is bubbly and alive! There will be an update about this.
Accessibility: The event will take place online via Zoom and the spoken language will be Dutch or English, depending on the people that want to join. Do you have questions about accessibility or is there something we can arrange to make it more accessible for you? Let us know!

Gegevens

Datum:
mei 22, 2020
Tijd:
8:00 pm - 9:30 pm
Evenement Categorieën:
, , , , ,
Site:
https://www.facebook.com/events/271078060704613

Organisator

Xenia
Telefoon:
0639368242
E-mail:
xenia@pinkpolitiek.nl
Vacant

Vacant

Bestuurslid pers en promo | Beheert social media en pagina's van de afdeling op de site en is verantwoordelijk voor bekendheid in de regio en ledenwerving

Heb je interesse om bestuurslid pers en promo te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken.

Vacant

Vacant

Bestuurslid politiek | Contactpersoon voor andere PJOs en fracties van de PvdD

Heb je interesse om bestuurslid politiek te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken.

Vacant

Vacant

Bestuurslid acties | Zorgt voor voldoende activiteiten die van waarde zijn voor leden

Heb je interesse om bestuurslid acties te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken.

Esther (zij/haar)

Esther (zij/haar)

Secretaris | Beheert de afdelingsmail en zorgt voor procedurele zaken

Ik ben Esther, ik ben 25 en woon samen met mijn partner en onze derpy chihuahua in Helpman (Groningen). Thuis hebben wij bijna 100 planten en staat het hele balkon vol met bakken met bijenbloempjes en kruiden. Op het moment ben ik bezig met een master geschiedenis, en vanaf september ga ik daar ook een master digital humanities bij doen. Ik hou me daarbinnen vooral bezig met de (on)duurzaamheid van digitale ontwikkelingen. Verder werk ik als barista en brand ik lekkere koffie. Mijn lievelingskleur is geel en ik hou van rode wijn. Ik heb veel zin in dit avontuur bij PINK! en ik hoop op deze manier iets bij te kunnen dragen aan een wereld waar we veel minder destructief omgaan met de planeet en de mens niet meer als oppermachtig zien tegenover andere levende wezens.

Joel (hij//die)

Joel (hij//die)

(Co-)Voorzitter | Beheert toezicht binnen het bestuur en creëert een goede groepsdynamiek
Penningmeester | Zorgt dat de begroting goed wordt benut en handelt declaraties af

Hi! Ik ben Joel, 29 jaar en studeer International Business aan de Rijksuniversiteit Groningen. Samen met Miroya deel ik de voorzittersfunctie om zo een frisse en bonte toevoeging aan onze afdeling te geven! Wat mij zo ontzettend fascineert is de dierenwereld. Als mens lijken we het allemaal beter te weten terwijl wij zó veel van allerlei diersoorten kunnen leren. De aarde kent autorijdende orang-oetans en schildernde dolfijnen en toch gaan we ze behandelen als objecten zonder enkele waarde. Zijn we echt slimmer dan de rest? Een ding is zeker: Als mens maken we ons vaak het meest druk over een heleboel onbelangrijke en onatuurlijke zaken. En juist daarom wil ik me inzetten om bepaalde dingen weer ongedaan te maken waar mijn passie ligt: De modewereld en lhbti*-gerelateerde zaken.

Vacant

Vacant

Juniorvoorzitter | Beheert toezicht binnen het bestuur van Noord Nederland en creëert een goede groepsdynamiek

Heb je interesse om juniorvoorzitter te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken (onder functieomschrijvingen afdelingsbestuur – voorzitter). Juniorvoorzitters lopen in eerste instatie mee met het gehele afdelingsbestuur. Daardoor krijg je een breder inzicht op de verschillende taken en een gevoel voor de groepsdynamiek in het desbetreffende afdelingsbestuur. Je hoeft minder tijd te investeren dan de voorzitter. 

Bestuurslid X (X/X)

Bestuurslid X (X/X)

Bestuursfunctie | Omschrijving van de bestuursfunctie

Persoonlijke tekst 

–Dit kun je verwijderen nadat je het gelezen hebt! —

// Hoe werkt de popup? Volg de 3 stappen:

// 1. vergeet niet een naam voor de selector toe te voegen-> pop-up instellingen (tandwiel rechts beneden) -> geavanceerd -> advanced tab -> open by selector (vergeet de punt  voor de selector niet!)
Voorbeeld: .popupvoorzitter

// 2. activeer de selector op de “over mij” button op je template / afdelingspagina
-> op “over mij” klikken -> inhoud -> tekstbewerker -> “tekst” tab (staat naast “visueel”) -> de speciefke naam van de selector  naast “a class” tussen de haakjes zonder punt aanpassen.
Voorbeeld: […] a class=”popupvoorzitter”  […]

//3. Sla het direct op als template en geef de template een naam.