Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Fermenteren kun je leren. Frisdrank. PINK! Midden Nederland én Noord Holland

november 30 @ 4:00 pm - 10:00 pm

‘Fermenteren? Dat is toch hoe je bier maakt?’, grote kans dat dat door je hoofd geschoten is. En ja, je maakt er bier mee. Maar ook bijvoorbeeld yoghurt, wijn, tempeh, zuurkool, brood en tabasco. Waarschijnlijk eet je dus regelmatig gefermenteerde producten. Maar ook onder zero-/less-wasters is fermenteren een populaire methode om afval te verminderen. Fermentatie is een conserveringsmethode, wat betekent dat het de houdbaarheid van producten verlengd. Daardoor kun je dus voedselverspilling
tegengaan. Daarnaast kun je ook je hoeveelheid plastic afval verminderen met fermenteren en is het soms een stuk vriendelijker voor je portemonnee. Bijvoorbeeld door dingen zelf te maken!
Er zijn voor het klimaat dus best wat voordelen, maar ook voor je gezondheid kan het eten van gefermenteerde producten voordelig zijn! Eén van de bekendste gezondheidsvoordelen van fermenteren is waarschijnlijk de pro-biotische werking, anders gezegd: het is goed voor je darmflora.
Bij deze editie van ‘Fermenteren kun je leren’ op 30 november zullen we het thema ‘frisdrank’, bespreken. Je krijgt uitgelegd hoe het proces werkt, wat de voordelen zijn voor gezondheid en klimaat én we gaan natuurlijk ook zelf aan de slag om heerlijke frisdranken te maken. Als kers op de taart: Na het harde werken gaan we gezellig samen koken. Daarbij worden ook gefermenteerde producten geserveerd die wij vooraf, voor jullie, hebben bereid

Wil je meedoen, geef je dan op via het formulier in deze link:  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeQzl2UdHmkgBODUE2EEvho3OwNmr3ruQjczptvVTUnlhCnAA/viewform?usp=sf_link

Gegevens

Datum:
november 30
Tijd:
4:00 pm - 10:00 pm