Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Rotterdamse Klimaatmars

september 8, 2019 @ 2:00 pm - 4:30 pm

Gratis

*tekst genomen van facebook pagina, niet geschreven door PINK!*

Op 8 september zal de grootste klimaatmars in Rotterdam tot nu toe plaatsvinden. Rotterdam heeft de grootste haven van Europa en moet een belangrijke rol spelen in de transitie naar een schonere wereld! De haven is namelijk alleen al verantwoordelijk voor 1/5 van de totale CO2 uitstoot in Nederland.

Studenten, scholieren, docenten, ouders, ondernemers en havenwerkers laten deze dag zien dat wij verandering willen. Deel dit evenement en nodig al je vrienden uit om ook te komen!

Wij eisen dat:
– De grote vervuilers worden aangepakt. Wij willen systeemverandering, geen vingerwijzen naar individuen.
– De olie en kolen overslag verdwijnt. De 28 miljoen ton kolen die in Rotterdam wordt overgeslagen stoot in totaal evenveel CO2 uit als de helft van de Nederlandse uitstoot.
– De fossiele basis van de haven verdwijnt, de haven niet!
– Het kabinet zich houdt aan de uitspraak van de rechter in de Urgenda zaak

In het weekend van 6/7/8 september zijn de wereldhavendagen in Rotterdam. De dagen waarop wij van de haven eisen haar verantwoordelijkheid te nemen voor de klimaatcrisis.

De haven is al meer dan 150 jaar een begrip in Rotterdam en altijd onderhevig geweest aan verandering. In 1866 begon de groei van de haven door het aanleggen van de Nieuwe Waterweg om in 1962 de grootste haven van de wereld te worden. Nu 50 jaar later is het de tijd om het voortouw te nemen in de transitie naar een CO2 neutrale haven. We hebben visionaire havenbaronnen, een gemeenteraad met lef en betrokken burgers nodig om ruimte te creëren voor een nieuwe en schone Rotterdamse haven.

👉 Doe mee als vrijwilliger: bit.ly/klimaat010-vrijwilliger

————————————————-

On the 8th of September we’re organising the biggest climate march in Rotterdam so far! Rotterdam has the biggest port in Europe and must play a key role in the transition to an environmentally friendly economy. The harbour of Rotterdam is responsible for 1/5th of the total co2 emissions in the Netherlands.

Students, teachers, parents, entrepreneurs and dock workers unite on this day to fight for change! Please share this event and invite all your friends to join this movement!

We demand:
– System change to counter big polluters instead of blaming individuals.
– The removal of coal and oil transshipment in the harbour. Every year 28 million tons of coal are transferred trough the harbour which equals half of the total CO2 emissions of the Netherlands.
– The destruction of the fossil base of the harbour while maintaining the harbour itself.
– That the national government honours the verdict of the judge in the Urgenda case.

The world harbour days of Rotterdam will take place on the 6th, 7th and 8th of September. On these days we will demand that the harbour takes its responsibility for the climate crisis.

The harbour has been an icon for Rotterdam in the past 150 years and has always been subject to change. In 1866 the harbour started to grow with the construction of the Nieuwe Waterweg which lead to it becoming the biggest harbour of the world in 1962. Now 50 years later the harbour needs to take the lead in the transition to an environmentally friendly economy. We will need visionary port magnates, a bold city council and engaged citizens to create the momentum needed for a renewed and clean Rotterdam harbour!

Gegevens

Datum:
september 8, 2019
Tijd:
2:00 pm - 4:30 pm
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://www.facebook.com/events/469405290285226/

Locatie

rotterdam centraal
Stationsplein 1, 3013 AJ Rotterdam, Netherlands
Rotterdam, Zuid-Holland 3013AJ Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie
Vacant

Vacant

Bestuurslid pers en promo | Beheert social media en pagina's van de afdeling op de site en is verantwoordelijk voor bekendheid in de regio en ledenwerving

Heb je interesse om bestuurslid pers en promo te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken.

Vacant

Vacant

Bestuurslid politiek | Contactpersoon voor andere PJOs en fracties van de PvdD

Heb je interesse om bestuurslid politiek te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken.

Vacant

Vacant

Bestuurslid acties | Zorgt voor voldoende activiteiten die van waarde zijn voor leden

Heb je interesse om bestuurslid acties te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken.

Esther (zij/haar)

Esther (zij/haar)

Secretaris | Beheert de afdelingsmail en zorgt voor procedurele zaken

Ik ben Esther, ik ben 25 en woon samen met mijn partner en onze derpy chihuahua in Helpman (Groningen). Thuis hebben wij bijna 100 planten en staat het hele balkon vol met bakken met bijenbloempjes en kruiden. Op het moment ben ik bezig met een master geschiedenis, en vanaf september ga ik daar ook een master digital humanities bij doen. Ik hou me daarbinnen vooral bezig met de (on)duurzaamheid van digitale ontwikkelingen. Verder werk ik als barista en brand ik lekkere koffie. Mijn lievelingskleur is geel en ik hou van rode wijn. Ik heb veel zin in dit avontuur bij PINK! en ik hoop op deze manier iets bij te kunnen dragen aan een wereld waar we veel minder destructief omgaan met de planeet en de mens niet meer als oppermachtig zien tegenover andere levende wezens.

Joel (hij//die)

Joel (hij//die)

(Co-)Voorzitter | Beheert toezicht binnen het bestuur en creëert een goede groepsdynamiek
Penningmeester | Zorgt dat de begroting goed wordt benut en handelt declaraties af

Hi! Ik ben Joel, 29 jaar en studeer International Business aan de Rijksuniversiteit Groningen. Samen met Miroya deel ik de voorzittersfunctie om zo een frisse en bonte toevoeging aan onze afdeling te geven! Wat mij zo ontzettend fascineert is de dierenwereld. Als mens lijken we het allemaal beter te weten terwijl wij zó veel van allerlei diersoorten kunnen leren. De aarde kent autorijdende orang-oetans en schildernde dolfijnen en toch gaan we ze behandelen als objecten zonder enkele waarde. Zijn we echt slimmer dan de rest? Een ding is zeker: Als mens maken we ons vaak het meest druk over een heleboel onbelangrijke en onatuurlijke zaken. En juist daarom wil ik me inzetten om bepaalde dingen weer ongedaan te maken waar mijn passie ligt: De modewereld en lhbti*-gerelateerde zaken.

Vacant

Vacant

Juniorvoorzitter | Beheert toezicht binnen het bestuur van Noord Nederland en creëert een goede groepsdynamiek

Heb je interesse om juniorvoorzitter te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken (onder functieomschrijvingen afdelingsbestuur – voorzitter). Juniorvoorzitters lopen in eerste instatie mee met het gehele afdelingsbestuur. Daardoor krijg je een breder inzicht op de verschillende taken en een gevoel voor de groepsdynamiek in het desbetreffende afdelingsbestuur. Je hoeft minder tijd te investeren dan de voorzitter. 

Bestuurslid X (X/X)

Bestuurslid X (X/X)

Bestuursfunctie | Omschrijving van de bestuursfunctie

Persoonlijke tekst 

–Dit kun je verwijderen nadat je het gelezen hebt! —

// Hoe werkt de popup? Volg de 3 stappen:

// 1. vergeet niet een naam voor de selector toe te voegen-> pop-up instellingen (tandwiel rechts beneden) -> geavanceerd -> advanced tab -> open by selector (vergeet de punt  voor de selector niet!)
Voorbeeld: .popupvoorzitter

// 2. activeer de selector op de “over mij” button op je template / afdelingspagina
-> op “over mij” klikken -> inhoud -> tekstbewerker -> “tekst” tab (staat naast “visueel”) -> de speciefke naam van de selector  naast “a class” tussen de haakjes zonder punt aanpassen.
Voorbeeld: […] a class=”popupvoorzitter”  […]

//3. Sla het direct op als template en geef de template een naam.