Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Artikelclub: Euthanasie

december 4 @ 8:00 pm - 10:00 pm

Euthanasie, een lastig onderwerp waar een taboe op ligt. Juist daarom willen we vanuit de PINKlusiviteitscommissie hierover een gesprek openen. De focus zal liggen op euthanasie onder jongeren en kinderen, met name omdat juist hier ook het taboe rust. Zou het gemakkelijker moeten zijn om als ouder te kiezen voor een waardige dood voor je kind? Zou je als minderjarige vanaf een bepaalde leeftijd hier zelf voor mogen kiezen? En wat zijn de gevolgen als we euthanasie niet aanbieden aan kinderen en jongeren?

Het zijn lastige vragen, die we willen aangaan in plaats van erover te blijven zwijgen. We hebben drie artikelen gekozen waarop de avond gebaseerd zal zijn.

We realiseren ons ook dat dit evenement niet geschikt is voor iedereen om bij te wonen. Het zal gaan over dood, (kinder)sterfte, zelfmoord en mentale en fysieke ziektes. Uiteraard is het altijd jammer wanneer we niet iedereen kunnen betrekken bij onze evenementen, maar tegelijk is het ook een afweging om moeilijke onderwerpen bespreekbaar te maken. Het is ten alle tijde mogelijk om de zoom call te verlaten. Ook zal er iemand van de organisatie altijd bereikbaar zijn om een (prive)bericht te sturen wanneer je het gevoel hebt dat het gesprek omgeleid moet worden of voor andere behoeftes.

Heb jij of een dierbare hulp nodig of denk je aan zelfmoord? Bel 0800-0113 of kijk op 113.nl voor meer informatie.

Gegevens

Datum:
december 4
Tijd:
8:00 pm - 10:00 pm
Evenement Categorieën:
,