Angelo Alessandro Delsen

Verkozen tot bestuurslid ledenbinding 14 oktober 2018

Angelo studeert Internationale Betrekkingen aan de Universiteit Leiden en Sociale Geografie en Planologie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is werkzaam als reservist bij de Koninklijke Landmacht en betaalt daarnaast zijn huur met werk op het distributiecentrum van Albert Heijn in Zaandam.

Angelo is door het bestuur verkozen tot vicevoorzitter van PINK!, en wil in die hoedanigheid de strijd verklaren aan het neoliberalisme. Volgens hem zorgt het neoliberalisme ervoor dat alle aspecten van onze samenleving worden uitgeleverd aan de markt. Hij constateert dat geen van de partijen die momenteel de macht met elkaar verdelen, hoe ‘nationalistisch’ ze zich ook voordoen, het lef heeft om de overheid in te zetten voor de rol waarvoor ze dient: het voorkomen van marktuitkomsten die niet verenigbaar zijn met de wensen van de samenleving. Als gevolg worden mens, dier en natuur overgeleverd aan de willekeurigheid van de markt. Als alternatief stelt Angelo voor dat we als maatschappij overstappen naar een economisch model waarin de overheid wél leiding durft te nemen over de economie.

Hij stelt daarom dat er radicale veranderingen nodig zijn in de manier waarop wij onze samenleving inrichten. De mensen op straat weten écht wel dat deze stap moet komen, maar het democratisch tekort van dit systeem is waarom politiek Den Haag deze kennis nu nog durft te negeren.

Angelo gelooft dat wij met kleine stappen het huidige economische systeem kunnen omkeren. Zo zullen het bindend referendum, het universeel basisinkomen en baangarantie de samenleving zo versterken dat de politiek-economische elite de roep van de massa nooit meer kan negeren. Hij ziet dit als de enige manier om dierenrechten, mensenrechten en duurzaamheid te waarborgen: radicale politieke en economische democratisering van onze samenleving.