De redactie

De redactie van PINK! ontfermt zich over het ledentijdschrift, de BRUL!. De BRUL! is een tijdschrift voor en door PINK!’ers dat twee keer per jaar verschijnt. Het doel is om te informeren, inspireren en om simpelweg een lach op je gezicht te toveren.

Bij de redactie is plek voor elke vorm van creativiteit die op een tweedimensionaal vlak past. Dit komt voornamelijk neer op geschreven artikelen, maar we zijn er trots op dat ook fotografie, poëzie en beeldende kunst onderdeel zijn van de BRUL!

Thema

Elke BRUL! heeft een centraal thema dat past bij de tegenwoordige tijd. Voorheen kwamen bijvoorbeeld deze thema’s voorbij: ‘energie’, ‘filosofie’, ‘de wereld rond’ en ‘de toekomst’. Alle bijdragen in het tijdschrift worden geschreven rondom het thema van die editie. Daarbij kiezen wij onze onderwerpen zo uit dat ze aansluiten bij de vier kernwaarden van PINK! (mededogen, duurzaamheid, persoonlijke vrijheid, persoonlijke verantwoordelijkheid).

Schrijven als teamsport

We zijn er voor iedereen die zich betrokken voelt en vinden het belangrijk om het PINK!se sentiment te verwoorden voor jong en oud.

De redactie bestaat uit PINK!’ers tussen de 16 en 30 jaar en dat vinden we heel leuk. We zijn er voor iedereen die zich betrokken voelt en vinden het belangrijk om het PINK!se sentiment te verwoorden voor jong en oud. We wonen door heel het land verspreid en werken daarom ook redelijk individueel. Dit weerhoudt ons er niet van om een goede klik te hebben, elkaar op te zoeken op PINK!-activiteiten en eerlijk te zijn over elkaars werk. Dat laatste is belangrijk omdat we op die manier heel veel van elkaar leren. Iedereen krijgt de kans om fouten te maken en zichzelf vervolgens te verbeteren. Zo staan we allemaal achter elke editie die we publiceren.

De redactie zorgt er samen voor dat er 2 keer per jaar een BRUL! verschijnt die de lezer inspireert, laat nadenken of aan het lachen maakt.

In de ‘Plant in de spotlight’ wordt er bijzondere flora besproken.

In 'Dier in de spotlight' bespreken we bijzondere dieren.

De BRUL! wordt aangevuld met pakkende tekeningen en foto's.

Met metaforen wordt er in poëzie datgeen waar moeilijk woorden voor te vinden zijn, toch in woorden gevangen.

De BRUL! is door onze vormgevers een lust voor het oog.

Doe mee!

De BRUL! is nooit dik genoeg. Enerzijds omdat we vanzelfsprekend dol zijn op ongelimiteerde groei, anderzijds omdat we ieder lid een podium willen bieden. Daarom staat de deur altijd wagenwijd open voor enthousiaste schrijvers en beeldkunstenaars. Ben jij dat? Meld je dan, geheel vrijblijvend, aan voor een plek in de redactie door te mailen naar redactie@pinkpolitek.nl

Vacant

Vacant

Bestuurslid pers en promo | Beheert social media en pagina's van de afdeling op de site en is verantwoordelijk voor bekendheid in de regio en ledenwerving

Heb je interesse om bestuurslid pers en promo te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken.

Vacant

Vacant

Bestuurslid politiek | Contactpersoon voor andere PJOs en fracties van de PvdD

Heb je interesse om bestuurslid politiek te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken.

Vacant

Vacant

Bestuurslid acties | Zorgt voor voldoende activiteiten die van waarde zijn voor leden

Heb je interesse om bestuurslid acties te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken.

Esther (zij/haar)

Esther (zij/haar)

Secretaris | Beheert de afdelingsmail en zorgt voor procedurele zaken

Ik ben Esther, ik ben 25 en woon samen met mijn partner en onze derpy chihuahua in Helpman (Groningen). Thuis hebben wij bijna 100 planten en staat het hele balkon vol met bakken met bijenbloempjes en kruiden. Op het moment ben ik bezig met een master geschiedenis, en vanaf september ga ik daar ook een master digital humanities bij doen. Ik hou me daarbinnen vooral bezig met de (on)duurzaamheid van digitale ontwikkelingen. Verder werk ik als barista en brand ik lekkere koffie. Mijn lievelingskleur is geel en ik hou van rode wijn. Ik heb veel zin in dit avontuur bij PINK! en ik hoop op deze manier iets bij te kunnen dragen aan een wereld waar we veel minder destructief omgaan met de planeet en de mens niet meer als oppermachtig zien tegenover andere levende wezens.

Joel (hij//die)

Joel (hij//die)

(Co-)Voorzitter | Beheert toezicht binnen het bestuur en creëert een goede groepsdynamiek
Penningmeester | Zorgt dat de begroting goed wordt benut en handelt declaraties af

Hi! Ik ben Joel, 29 jaar en studeer International Business aan de Rijksuniversiteit Groningen. Samen met Miroya deel ik de voorzittersfunctie om zo een frisse en bonte toevoeging aan onze afdeling te geven! Wat mij zo ontzettend fascineert is de dierenwereld. Als mens lijken we het allemaal beter te weten terwijl wij zó veel van allerlei diersoorten kunnen leren. De aarde kent autorijdende orang-oetans en schildernde dolfijnen en toch gaan we ze behandelen als objecten zonder enkele waarde. Zijn we echt slimmer dan de rest? Een ding is zeker: Als mens maken we ons vaak het meest druk over een heleboel onbelangrijke en onatuurlijke zaken. En juist daarom wil ik me inzetten om bepaalde dingen weer ongedaan te maken waar mijn passie ligt: De modewereld en lhbti*-gerelateerde zaken.

Vacant

Vacant

Juniorvoorzitter | Beheert toezicht binnen het bestuur van Noord Nederland en creëert een goede groepsdynamiek

Heb je interesse om juniorvoorzitter te worden? Mail dan naar noord-nederland@pinkpolitiek.nl, of bekijk eerst de functieomschrijving door op de afbeelding te klikken (onder functieomschrijvingen afdelingsbestuur – voorzitter). Juniorvoorzitters lopen in eerste instatie mee met het gehele afdelingsbestuur. Daardoor krijg je een breder inzicht op de verschillende taken en een gevoel voor de groepsdynamiek in het desbetreffende afdelingsbestuur. Je hoeft minder tijd te investeren dan de voorzitter. 

Bestuurslid X (X/X)

Bestuurslid X (X/X)

Bestuursfunctie | Omschrijving van de bestuursfunctie

Persoonlijke tekst 

–Dit kun je verwijderen nadat je het gelezen hebt! —

// Hoe werkt de popup? Volg de 3 stappen:

// 1. vergeet niet een naam voor de selector toe te voegen-> pop-up instellingen (tandwiel rechts beneden) -> geavanceerd -> advanced tab -> open by selector (vergeet de punt  voor de selector niet!)
Voorbeeld: .popupvoorzitter

// 2. activeer de selector op de “over mij” button op je template / afdelingspagina
-> op “over mij” klikken -> inhoud -> tekstbewerker -> “tekst” tab (staat naast “visueel”) -> de speciefke naam van de selector  naast “a class” tussen de haakjes zonder punt aanpassen.
Voorbeeld: […] a class=”popupvoorzitter”  […]

//3. Sla het direct op als template en geef de template een naam.