De redactie

De redactie van PINK! ontfermt zich over het ledentijdschrift, de Brul!. De Brul! is een tijdschrift voor en door PINK!’ers dat vier keer per jaar verschijnt. Het doel is om te informeren, inspireren en om simpelweg een lach op je gezicht te toveren.

Bij de redactie is plek voor elke vorm van creativiteit die op een tweedimensionaal vlak past. Dit komt voornamelijk neer op geschreven artikelen, maar we zijn er trots op dat ook fotografie, poëzie en beeldende kunst onderdeel zijn van de Brul!!

Thema

Elke Brul! heeft een centraal thema dat past bij de tegenwoordige tijd. In 2018 kwamen bijvoorbeeld deze thema’s aan bod: ‘energie’, ‘filosofie’, ‘de wereld rond’ en ‘de toekomst’. Alle bijdragen in het tijdschrift worden geschreven rondom het thema van die editie. Daarbij kiezen wij onze onderwerpen zo uit dat ze aansluiten bij de vier kernwaarden van PINK! (mededogen, duurzaamheid, persoonlijke vrijheid, persoonlijke verantwoordelijkheid).

Opinieartikelen, beschouwende artikelen, interviews en quizzen worden geschreven door Baukje, Doris, Rochelle en Sebastiaan.

In elke Brul! vind je een ‘Kijkje in de keuken bij …’, waarin Lidewei op bezoek gaat bij een PINK!’er die lekker voor haar heeft gekookt.

In de ‘Plant in de spotlight’ bespreekt Pieter bijzondere flora.

Cynthia schrijft een column over haar aanstaande vertrek bij PINK! en haar voornemen om altijd dichtbij te blijven.

Mylene levert met pakkende tekeningen het nodige portie maatschappijkritiek.

Samira laat in haar gedichten het achterste van haar tong en hart zien.

De Brul! zou de Brul! niet zijn zonder Marissa, die ‘m met haar grafische skills een lust voor het oog maakt.

Schrijven als teamsport

We zijn er voor iedereen die zich betrokken voelt en vinden het belangrijk om het PINK!se sentiment te verwoorden voor jong en oud.

De redactie bestaat uit PINK!’ers tussen de 16 en 30 jaar en dat vinden we heel leuk. We zijn er voor iedereen die zich betrokken voelt en vinden het belangrijk om het PINK!se sentiment te verwoorden voor jong en oud. We wonen door heel het land verspreid en werken daarom ook redelijk individueel. Dit weerhoudt ons er niet van om een goede klik te hebben, elkaar op te zoeken op PINK!-activiteiten en eerlijk te zijn over elkaars werk. Dat laatste is belangrijk omdat we op die manier heel veel van elkaar leren. Iedereen krijgt de kans om fouten te maken en zichzelf vervolgens te verbeteren. Zo staan we allemaal achter elke editie die we publiceren.

Doe mee!

De Brul! is nooit dik genoeg. Enerzijds omdat we vanzelfsprekend dol zijn op ongelimiteerde groei, anderzijds omdat we ieder lid een podium willen bieden. Daarom staat de deur altijd wagenwijd open voor enthousiaste schrijvers en beeldkunstenaars. Ben jij dat? Meld je dan, geheel vrijblijvend, aan voor een plek in de redactie door te mailen naar perspromo@pinkpolitiek.nl.